Tyskland: Fullständig censur nu officiell. Domstolarna skriver om historien


av Judith Bergman 

 • Tyskland har inte gjort någon hemlighet av sin önskan om att se sin nya lag antas även av resten av EU.

 • När anställda på sociala medieföretag pekas ut som statens privata tankepolis och får rätten att forma den nutida politiska och kulturella diskursen genom att bestämma vem som ska få rätt att tala och vad de ska säga, och vem som ska tystas ned, då blir yttrandefriheten inget mer än en utopi. Eller är det kanske detta som är poängen?
 • Kanske är det nu en högre prioritet att bekämpa ”islamofobi” än att bekämpa terrorism?

En ny tysk lagstiftning som introducerar statlig censur på sociala medier trädde i kraft den 1 oktober 2017. Den nya lagen kräver att sociala medieplattformar, såsom Facebook, Twitter och YouTube, måste censurera sina användare å den tyska statens vägnar. Sociala medieföretag är skyldiga att radera eller blockera alla ”brott” online, såsom förtal, ärekränkning eller uppvigling, inom 24 timmar efter att en användare skickat in ett klagomål – oavsett om innehållet i detta stämmer eller inte. Sociala medieföretagen får sju dagar på sig för mer komplicerade fall. Om de inte rättar sig efter detta kan den tyska regeringen bötfälla dem med upp till 50 miljoner euro för att de inte följt lagen.

Läs vidare


29 responses to “Tyskland: Fullständig censur nu officiell. Domstolarna skriver om historien

 • Jhonsson

  Att skriva om historien, det är,så man gör i diktaturer.

  Gilla

 • Joy

  Det är ren och skär ondska som härjar runt nu! Riktigt otäckt eftersom islam är oerhört destruktivt och människofientligt. Det finns ingen ände på vansinnet i Europa nu, det är totalt kört.

  Gilla

  • Bosse

   Och dom här lagarna görs nu enbart för att ingen ska kunna säga nåt olämpligt om islam och muslimer.Titta bara i Sverige det döms människor nu varje dag för ”hets mot folkgrupp”.Idag blev en dömd för att ha kallat IKEA mördaren för neger på FB. Det är så sjukt det som pågår nu i samhället. Det finns nog en agenda och motiv av regeringen just nu med detta. Mycket olustig situation.

   Gilla

 • Greta

  Bara det är en tillräcklig anledning att avsluta kontona på samtliga sociala medier. Internet som ett fritt media går mot sin död, så vad kommer efter..?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Censurprojektets uteslutande syfte är att via skrämseltaktiska manövrar och manipulerad juridik med hot om rättsligt efterspel, belägga den politiska oppositionen med munkavle och successivt tysta allt motstånd mot den samhällsfientliga och allmänfarliga islamiseringen av vårt europeiska existensutrymme – den allvarligaste fara vi upplevt sedan andra världskriget.

  De olika formerna av den accelererande och allestädes närvarande terrorismen har via detta påbud i praktiken givits carte blanche, utan några som helst seriösa intentioner från de alltmer totalitära och rättslösa staterna att stävja densamma.

  Tar man del av vad den fala premiärministern May och den kriminelle infiltratören Sadiq Khan, vilken axlar manteln som Londons borgmästare, har att yttra i detta maktpåliggande och demokratiföraktliga ärende, inser man att det tyska korruptionsetablissemanget endast går i bräschen för ett yttrandefientligt företag, vilket om icke kännbara och omfattande folkprotester reses, tveklöst kommer att efterföljas av övriga EU-diktaturer.
  Andreas.

  Gilla

  • Greta

   Det är inte ismalm som är problemet utan våra politiker och tjänstemän som styrs av en ”osynlig” elit utan all form av moral och empati. Satans lakejer är nog så när man kan komma. Alla är dock av kött och blod…

   Liked by 1 person

 • Jhonsson

  Med avseende på det fria ordets betydelse och censur är Tyskland nu tillbaka till nazisternas 30-tal.
  Löfven, som ständigt spanar på vad som händer i Merkels Tyskland, kommer snart se till att Sverige följer efter.
  Juholt hade rätt. Diktaturen är inte långt avlägsen i vårt land.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Så länge Fritz inte eldar upp miljoner vita utbildade medborgare, bara bögar och knarkar som fan på läderklubbar i Berlin, får vi sitta still i båten, va glada att hen finansierar Eritreanska Unionen och sprider ut Reinfelds ny”svenskar”med tvång till Östeuropa. Dilution is the
  Solution to pollution (and to HIV)

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Frågan är vilka som räknas som användare? Är det fritt fram för vem som helst att anmäla vem som helst?

  Merkel har säkert Facebook, nån borde prova att anmäla den!

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Frågan är om folket godkänner detta? Sker ingen folkresning så …

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I Tyskland kan det nog bli en folkresning men inte det alltid konflikträdda Sverige vi svenskar gnäller som brukligt lite bara och knyter i bästa fall näven i fickan sedan blir det som makthavarna vill !

   Gilla

 • Ingemar

  Det framstår nu allt klarare vad det egentliga syftet med nedläggningen av det Svenska försvaret var. Om det inte hade skett skulle risken för en militärkupp nu vara överhängande!

  Gilla

 • Greta

  6 månaders fängelse för att visa ett välkänt historiskt dokument. Skulle gissa att Tyskland är tillbaka i samma nivå som på 40-talet, eller troligen värre. Mera som i NK eller under Stalins tid.

  Gilla

 • Tony

  Skäl så goda som något att lämna det där satans EU.

  Gilla

 • Luntan

  Såg nyss en info om att pensionärerna skall få 1 % i pensionshöjning 2018. Kvar blir då 0.67 % då skatten i min kommun tar 33 % av detta. Undrar om en ensamstående pensionär borde förbereda sig mentalt på att hamna i fattighus (fast med mera säljande namn) ifall den slösande kommunen inte vill öka hyresbidraget?

  Gilla

  • Luntan

   Hoppsan. Glömde nämna ovan att snart blir det förmodligen straffbart att nämna alla orättvisor som vi pensionärer är drabbade av i jämförelse med invällarna – och värre kommer det att bli.

   Gilla

  • Mr Q

   Det är dessa 0,67 %-en som sign. Mia vurmar med ! Själv vill jag tillägga,att inflationen med säkerhet kommer att ligga kring 2 %.
   Som du skriver blir de 300.000 fattigpensionärerna i verkligheten ännu armare 2018.
   Hur mycket har våra dagliga livsmedel under detta år ökat i kostnad ?
   Utan att kunna exakt svara uppskattar jag det till minst 5-10 % ! Ger ett exempel på en paket kaffe,som i år ökat från c:a 27:-,till dagens pris för 50 gram mindre 39;-
   Att vår svenska krona blir allt mindre värd,märks bl.a. i frukt och gröndisken för importerade varor.

   Gilla

 • Stenbock

  Läs gärna mina två kommentarer till ”dagens högtidliga öppnande” ,av nya tyska Bundesdagen.F.ö. känner Petterssons läsare sedan år tillbaka,hur demokratin bit för bit avvecklas,även i Tyskland.
  Vi två sitter nu i samma båt:
  https://petterssonsblogg.se/2017/10/24/europe-journalists-against-free-speech/#comment-449529
  https://petterssonsblogg.se/2017/10/24/europe-journalists-against-free-speech/#comment-449536

  Gilla

  • Stenbock

   Kalasbetalaren:
   Du missförstår mina rader,jag tillhör inte dem som jublar över 3:e Riket.Det är ju två helt olika tidsperioder 20/30-talet efter 1;a VV,och det fanns ingen radio/TV.Många kunde inte ens läsa en bok eller tidning.I dag 2000-talet då vi borde vara bättre bildade.
   Det jag menar är,att vi nu 80 år senare till största delen av befolkningen,ligger ännu lägre förståndsmässigt. Vad gäller Tyskland som jag bott många år i,finns ingen större skillnad jämfört med oss.Det räcker vi ser på svenska valresultaten,så ser vi hur efterblivna,eller än dummare folk i dag är,än de dåtida.
   Det tråkiga är att människor inte inser hur det som förr kallades ”demokrati”,nu raserar bit för bit.

   Gilla

   • Valter

    Nästan alla hem i Tyskland hade radio på trettiotalet, tyska staten sponsrade, så att folk billigt kunde ha en radio. Det var Goebbels smarta drag för att få in propagandan i folkhemmet varje dag. Vilket säkert också gjorde att tyska folket blev så indoktrinerade som det visade säg i dessa parader. Inte var läs förmågan sämre än idag. Tyskland var ett mer utvecklad land än Sverige på den tiden, man kan säga att dom var ledande i Europa, tiden före 1940-talet. Visade sig efter kriget, då både amerikanarna och ryssarna nästan slogs om tyska forskare inom industri, fysik och atom vetenskap.

    Gilla

 • Valter

  Stöveltrampen har börjat i Tyskland på nytt. Det är nya Gestapo takter, men med gamla värderingar, censur var rådande för sjuttiotre år sedan, allting verkar komma ånyo. Nu är det fantasi böter, istället för det, gamla vanliga exekutiva avrättningarna. I och för sig är de kolossala bötesbeloppen en sorts avrättning.Kommer väl snart till Sverige, vi har lagt oss raklånga för stöveltyskarna att trampa på, förut också.

  Gilla

  • Stenbock

   Valter:
   Nja den jämförelsen skriver inte jag under på.
   Det som nu sker är mer likt forna Sovjet där ledarna hade talan,och folket lydigt tvingades följde efter likt en fårskock.
   Det finns i Tyskland hela 6 miljoner,som lade sin röst vid Septembervalet för AfD.Detta för att hindra det totala förfallet.

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Så du menar att man 1944 i Tyskland kunde tala om offentligt att man inte gillade Hitler utan repressalier?

    Gilla

   • Valter

    Det fanns en opinion i Tyskland på den tiden, mot National socialisterna, men många flydde, en stor del sattes i koncentrations läger och en hel del avrättades.Till slut var det väl ingen som vågade opponera sig mot de styrande. Det kostade för mycket.Masshysterin i Tyskland på den tiden motsvaras väl av den kommunistiska, till stor del, men för min del tycker jag att Goebbels propaganda var mer sofistikerat än Stalins. Stalins var mer distinkt, avrättning eller Gulag.

    Gilla

 • Falköga

  Det är bara att läsa i historieböckerna vad som hände i Tyskland på 1930-talet med censur och yttrandefrihet under den regimen. En policy som övertogs i DDR efter krigsslutet. Frau Merkel är uppvuxen i DDR. Är vi på väg tillbaka till yttrandediktaturen i Tyskland, vilket gud förbjude. Dessutom verkar Herr Löfven vara en okritisk följare till Frau Merkel utan att då begripa de tyska rötterna.

  Gilla

  • Bosse

   Det är bara en tidsfråga innan exakt samma lag kommer att införas i Sverige.Behåller idioten Löfven makten i fyra år till efter valet 2018 så är det kört för Sverige. Håkan Juholt vet mer än vi kan tro.

   Gilla

   • Mr Q

    Tror vad du skriver Bosse. Löfvèn som knappast begriper ett enda utländskt ord följer som lydig den tyska diktatorskan.
    Att det går åt hel-te för oss båda tror jag också.Detta redan inom några år.

    Gilla

 • Lena

  Det verkar som att ”mutti” når sitt mål, skrämmande !

  Gilla

 • ingvar

  I december 1941 utnämnde Reichsführer-SS Heinrich Himmler al-Husseini till SS-Gruppenführer, vilket motsvarade generallöjtnant inom armén. Himmler och al-Husseini utvecklade även personliga vänskapsband[18]
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: