”Dom skall bort från gator och torg”

INSÄNDARE. Som ett mantra upprepar Stefan Löfven i sin ordfattigdom och passivitet; ”Dom skall bort från gator och torg”. Dessa sju ord säger mycket om Löfven. För det första att han talar utan att tänka och för det andra att han saknar engagemang och vilja i sin roll som statschef. För hade han det så skulle han inte uttrycka sig så.

Då skulle han säga, att de skall infångas och få långa straff och när strafftiden är slut skall de utvisas. Men vi har ju nu länge, ja allt för länge sett att Löven är en ordbajsare och orden aldrig följs av handling. Men den som bär ansvaret för att ordningen i samhället upprätthålles operativt – Dan Eliasson – är lika passiv.” Det är ett hot mot samhället”. Vad hjälper dessa ord att oskadliggöra förövarna? Båda dessas uttalanden vittnar om passivitet och inte om handlingskraft.

Om alliansen i första hand hade Sveriges och svenska folkets väl som främsta prioritet så skulle de självklart göra gemensam sak med Sverigedemokraterna (SD) och störta regeringen trots att valet är nära. Den ”rödgröna regeringen har ju tydligt visat att den inte förmår upprätthålla statens suveränitet vad gäller den invandrade brottsligheten.

Jag är medveten om att Alliansen har lika stor skuld till dagens katastrofsituation, men jag vill åtminstone tro att de på åskådarplats tvingas till insikt om nödvändigheten av omedelbara åtgärder för att förhindra vårt samhälles sammanbrott. Genom att ”Alliansen” nu passivt åser hur rättssamhället faller samman, borde tala för att inte bara de som nu gått tillbaka till Moderaterna – utan också alla andra röstberättigade medborgare – blir mer tveksamma till att lägga sin röst på något annat parti än SD. Sverige är så gott som ett laglöst land i dag och ingen medborgare kan känna sig trygg – allra minst kvinnorna – skulden till detta är sjuklöverns.

För att lyckas återställa rättssamhället måste det självklart hos de som har makten att göra detta, finnas inte endast en lojalitet utan också viljestyrka,  handlingskraft och kärlek till sitt land och folk. Detta måste då också följas av en beslutsamhet innebärande att alla som inte lever efter lagarna  och är invandrare skall utvisas efter avtjänat straff. Att använda silkesvantar och tassa på tå för de barbarer som nu är på väg att göra ett av världens tryggaste länder till ett inferno kan endast resultera i en än mer omfattande grov kriminalitet som slutar med ett sammanbrott för Sverige som civilisation.

Men för de som är beredda att ta över och lyckas med återställande av det samhälle Sverige var före massinvandringen krävs också att den politiska korrektheten byts ut mot saklighet, realism, sanningslidelse och handlingskraft, i motsats till dagens förljugenhet och godhetssyndrom.

PK-samhället.

Förruttnelsen i PK-samhället stinker lång väg. Avslöjanden om de ädla värnarna av godhetssamhället inom bl a media är på väg att bli en växande snöboll. De som i skydd av PK-media i åratal kunnat ägna sig åt att svärta ned medborgare av annan åsikt är nu avslöjade. Men det är långt kvar till att all skit är utgödslad.

Hur länge till skall t ex Aftonbladet kunna fortsätta med sin underlivsjournalistik som är så rå och kvinnokränkande att den slår den uslaste boulevardtidning. Ingen annan ”tidning” överträffar Aftonbladet vad gäller att på ett torftigt, primitivt, grovt och vulgärt sätt skildra och fantisera inom områden som har med sexualitet att göra. Fantasierna rör sig kring sådant som inte har något gemensamt med verklig erotik och sensualism. För möjligheten att sälja lösnummer är man beredd till vilka eftergifter som helst vad gäller god journalistik. Och de inom etablissemanget och den sk kultureliten, som gärna ger avkall på allt vad bildning och kultur heter bara de får skriva i denna blaska, skulle aldrig komma sig för att kritisera sådant, med risk för att inte få skriva sina oftast meningslösa och enkelspåriga alster.

Tydligt är att regeringens brist på bildning också ger utslag i medier liksom i  public service. Regeringen får ju inte tillsätta tjänster i dessa men kan ändå få in de personer de önskar i dessa organ. Genom ordföranden för public service har man kunnat placera en helt okunnig person som chef för Sveriges radio/television. Men inte nog härmed utan man har också lyckats med att göra en redaktör för en boulevardtidning – aftonbladets förrechefredaktör Helin – till programdirektör på Sveriges television! Därmed har man kunnat placera en av sina främsta sympatisörer på en av de politiskt och propagandistiskt viktigaste tjänsterna på Sveriges radio/televisionen. Därför går det inte att undvika att se likheten mellan å ena sidan aftonbladets undermåliga kulturella och bildningsmässiga innehåll med Sveriges televisions torftiga och vulgära utbud.

Regeringens och politikernas moraliska förfall sprider sig i samhället. Det moraliska, intellektuella förfall som regeringen representerar, fortplantas och sprids till den offentliga verksamheten inom stats- och kommunalförvaltning. Vi ser detta inte minst i de senaste årens många ”affärer” på statliga verk. Men vi ser det också på regeringens utnämningar och tillsättningar av chefer inom statsförvaltningen. Det visar sig inte enbart genom bristande begåvning och kompetens utan också på en moral som inte nämnvärt skiljer sig från yrkesförbrytarens. Självklart smittar statsledningens (regeringens) undermåliga ledningsförmåga och korrumperade förhållningssätt av sig på underlydande chefer inom statsförvaltningen.

Exemplen är många varav flera gått som följetong i medierna. Självklart har detta också att göra med att det är medelmåttorna som i dag går till politiken och för att hävda sig måste de agera oärligt och moraliskt förkastligt. Såväl Tage Erlander som Olof Palme som båda var lysande begåvningar varnade för sjunkande intellekt inom politikerkåren. Vi ser i dag tydligt de negativa konsekvenserna av ett alltmera förljuget och konformistiskt samhällsklimat. Vi befinner oss i dag vad gäller regeringens, sjuklöverns och medias förhållningssätt till yttrande och åsiktsfrihet på samma nivå som i bl a forna Sovjetunionen och DDR. De krav på likriktning inte minst i invandringsfrågor gör det omöjligt för klarseende och realistiska medborgare att ge uttryck för sina åsikter i de traditionella medierna.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

21 thoughts on “”Dom skall bort från gator och torg”

  1. Min bäste Löfven, de skall inte bara bort från gator och torg. De skall bort från Sverige!

  2. Finns det någon tidigare svensk statsminister som svikit fler löften än vad Löfven har gjort?

  3. Visst har vi en statschef (kungen). Men den som innehar den reella makten i alla Europas monarkier är regeringschefen.

  4. Ja ja ja, snick snack, det är det enda den figuren sysslar
    med, det är mycket snack men fan så lite verkstad.
    Hur ska han då gå till väga sätta in Försvarsmakten?
    Nej visst dom är ju placerade på Bali o Afghanistan
    därför blir det bara snack, ja han lägger väl till att det
    är en utmaning.

    • Regeringschefen och statschefen är två skilda befattningar och båda synes beklädas av impotenta företrädare för det svenska folk som ideligen föraktas och undanträngs till förmån för den importerade dysfunktionaliteten och valboskapen.
      Andreas.

  5. Sittande regering angriper dagens problem ungefär som Henry and Liza gör i barnvisan There’s a hole in my bucket.
    Lösningar på problem medelst ad hoc, just för detta ändamål. Det löser inget problem utan ger endast ett kort andrum tills det åter dyker upp då värre än tidigare.
    Widar Andersson den enda nu levande Socialdemokraten skriver om invandring följande: Citat En nationell och generös välfärdsstat som Sverige med relativt sett högt beskattade medborgare kan kort sagt inte låta kostnaderna för invandringen skena iväg. Varje politiker av rang vet att det gäller att hålla ett strängt öga på de system som ger betydande förmåner åt människor som inte arbetar. Sådant som invandring och sjukskrivningar behöver vara reglerade och ganska hårt hållna. Dessa utgiftsområden i staten kan inte tillåtas att bli vad de blir.”
    Widar Andersson

    Hade Alliansen och sossarna styrt efter dessa enkla grundläggande tankar hade vi haft ett mycket bättre läge för oss såväl invandrarna.

  6. Hur skall Löfven få bort dem från gator och torg som inte ens klarar av att få iväg dem som blivit utvisade från landet?

  7. Lysande begåvningar skriver Olle om Erlander och Palme, javisst men vad hjälper det, se vad den senare av de två ställde till med.
    Sverige hade varit ett helt annat land om Palme hade valt en annan karriär än politiken, dessutom förmodligen nu bland de levandes skara.

    • Än hycklare som vi fått som statsminister.
      Tycker han ska avgå och helst lämna landet ,gillar inte bedragare.

  8. Återigen ger oss Olle Ljungbeck en absolut korrekt analys om tillståndet i Konungariket Sverige.
    Ett samhälle i total upplösning där brott av alla de slag inte ens bekämpas och de som begår dem inte ens åtalas längre,
    Man skyller på polisbrist och även tolkar och rättspersonal saknas.
    Vi har inte heller anstaltsplatser som räcker till
    Dock om man konsekvent hade använt sig av påfölden utvisning ur landet vid brott begångna och lagförda av utlandsfödda och nyanlända så tror jag detta hade varit inte bara preventivt utan på sikt hade polis och övrig rättsväsende räckt till.
    Bidningsnivån och då är det inte bara i politikerled utan i hela samhället , sjunker undan för undan,
    i stort i den samlade pressen,ämbetsvärlden,skolan och naturligtvis även i affärslivet.
    Skandaler och rättsröta är det vi nuförtiden måste leva med och det finns nästan bara ledljus kvar för oss som befinner oss på rätt sida.
    Alla skor sig så mycket det går, både på laglig såväl som olagligt sätt.
    Stora avgångsvederlag till dessa verksamhetschefer när de inte klarar sina jobb eller när deras ansikter och åsikter inte längre passar de härskande.
    Vilka signaler sänder man inte med detta beteende?
    Detta , en gång så fina och korrekta land, är nära att sjunka lika lågt som dessa länder vi så gärna pekade ut som korrupta diktaturer.

    • Ja Olle och vi alla andra känner av denna samhällskollaps som är nära förestånden.Jag tror att Håkan Juholts uttalanden om diktatur är helt rätt. Han vet nog mer än vad vi tror.I hans position skulle man inte uttala sig så om man inte hade sk inside information.

  9. Finns det någon politiker från V till SD som går att tro och lita på ? Naturligtvis inte, alla är välmående och maktgalna mytomaner som inte alls lever i verkligheten där det s.k vanliga folket som etablissemanget alltid säger finns men trots detta så sätter svenska folket dem i riksdagen vart 4:e år och sedan gnälls det i fyra år till nästa val och så rullar det på !
    Tur att blankröster finns att tillgå tills ett 100% ärligt och uppriktigt parti dyker upp på arenan med icke förljugna politiker men att detta skulle ske är nog högst otroligt.

  10. Den byfånen till statsminister som vi har absolut inte lämpar sig för sin uppgift.Du Olle har säkert mer vett än hela regeringen.Han borde avgå med omedelbar verkan. Bara käbbel,han har inte åstadkommit nånting som skulle få landet på rätt köl igen.Vakna ,upp till Kamp mot sverigefieentliga idioterna.Mvh Adolf

  11. Hörde på Ring så spelar vi.En läkare ringde in och när han talade om problemen inom sjukvården så blev det FEL PÅ LINJEN .Satans Stasi RADIO

    • och strax efter honom kom en 08-kvinna ”hellen bråman” -typ. Hördes att han var högre utbildad, chef; som fick orera fritt över Skattens fördelar kontra TV-licens.

    • Konstigt att felen blev precis då? Det var nog väl arrangerade snabbinsatta fel som uppstod. MSM förnekar sig inte det gäller att dölja så mycket verklighet som möjligt för det mesiga lättlurade folket.

  12. Löfven som högste ledare för partiet visar på en enorm
    fattigdom på kompetent folk i Sossepartiet!

    Bara utnämningen av den rikspolischef vi begåvats med
    visar på att hans omdöme klickar, den mannen är lika
    usel på sin post som Löfven.

Kommentera