Statsminister Löfven: Gärningsmännen får sällan ta konsekvenser


INRIKES. Statsminister Stefan Löfven kommenterar nu uppropet #MeToo på sociala medier, där kvinnor berättar om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp. ”Kvinnorna får alltid leva med konsekvenserna av övergreppet men allt för sällan gäller detsamma för gärningsmannen”, skriver Löfven på Facebook.

Löfven skriver att regeringen har inlett ett arbete med att förändra sexualbrottslagstiftningen där straffen för grova sexualbrott skärps och en samtyckeslag införs. Dessutom vill man att polisen prioriterar dessa brott. ”Det får inte förekomma att sexualbrott läggs på hög”, skriver Löfven.

-Pettersson har noterat att svenska medier under den senaste veckan skrivit mängder av artiklar om en dom kallar svinet Harvey Weinstein – Hollywoodproducenten som har sexuellt trakasserat och våldtagit mängder av kvinnor under sin karriär som filmmogul, påstår dom, det är så vitt jag inte känner till bevisat och Weinstein är inte dömd i domstol.

Två svenska kvinnor har i samband med Weinstein-skandalen gjort inlägg om två svenska kända män på sina plattformar. En av männen har utövat maktmissbruk och en ska ha utfört en regelrätt våldtäkt.

Vem som anklagas för våldtäkten har varit känt i mediebranschen i åratal. Men varken då eller nu är det några etablerade medier som skriver om det.

Jag tror inte att de ”etablerade medierna” tvivlar på kvinnorna. De vet säkert betydligt mer än vad jag vet om vad som förekommer i branschen. Jag tror eller inte de är rädda för att bli stämda för förtal, vilket man kan bli även om det som skrivs är sant. Skadeståndet som eventuellt kan utgå är småpotatis för dessa mediekoncerner.

De skyddar helt enkelt sina kollegor i branschen, väl medvetna om att ytterst få har helt rent mjöl i påsen…det är nog tur för Fredrik Virtanen och Martin Timell att kollegorna är så hänsynsfulla…


13 responses to “Statsminister Löfven: Gärningsmännen får sällan ta konsekvenser

 • Erika

  Alltså….. även om jag är för jämställdhet, så tycker jag inte det är ”övergrepp” om man får en klapp på stjärten eller kinden. Det beror ju på hur klappen görs och av vem 🙂 Visst har man i yngre år blivit utsatt för kladdande hit och dit, men vaddå…..Inte fasiken kallade man på polis. Jag tycker det blir inflation nu… Var ska gränsen dras?

  Gilla

  • Joppe

   Du ska dra dina egna gränser såklart

   Gilla

  • Illwill

   Klart det beror på hur och av vem, men är det oönskat så är det över gränsen. Tro mig, som man så är jag fullt medvetet om vad som är ok och vad som inte är det, men även vad som ligger inom gråzonen. Män vet, så när män går över gränsen så är det medvetet (Virtanen visste garanterat att det inte var ok att droga och våldta). För att klargöra, jag menar bara vita/gula män, ”de andra” våldtar ju utan att inse att det inte är uppskattat (1400 år med inavel är inte direkt positivt).

   För kvinnor vet jag inte, men antingen så är det bara jag (snyft) eller så tafsar inte kvinnor speciellt mycket (varken i nyktert eller berusat tillstånd).

   Gilla

 • Hönsmamman

  S vrider upp volymen 🙂

  Gilla

 • centurion

  Skärpning av lagstiftningen, bräker byfånen ur sig. Är det liktydigt med att stå och skaka hand med förövaren i offentlighetens mediabrus ? Att sola sig i glansen med sina våldtäkts-idoler ? Stefan, du upphör visst aldrig att förvåna. När man trodde att botten var nådd, så hittar du genast nya klavér att trampa i.

  Gilla

 • Mjölner

  Märkligt att den debile Löfven vill kännas vid att det förekommer sexövergrepp. Han brukar inte veta någonting när man frågar honom om t. ex. transportstyrelsen. Nu är det trendigt att kommentera sexövergrepp. Löfven vill ge sken av att håller sig vaken. Var befann han sig när IKEA mördaren slaktade två Svenska medborgare. Ett löjets skimmer vilar över svetsloppan.

  Gilla

 • Lena

  Vi får se vad som händer med denna ickehändelse, varför skriver vi inte alla, eller åtminståne ett 1000-tal samma rader på boken som jag inte har?
  Hur många av oss hinner de åtala istället för att åtala de verkligt kriminella, för svårt , eller ?
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/atalas-for-kommentar-pa-sd-s-facebooksida

  Gilla

 • Hönsmamman

  Martin Timell blev känd som programledare för Bullen.
  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Bullen
  ”Bullen var ett ungdomsprogram som sändes i SVT under perioden 25 oktober 1987-17 april 2000.[1] Bullen tog upp frågor som berörde ungdomar ur ett ungdomsperspektiv och diskuterade känsliga ämnen som relationer, kärlek, onani, homosexualitet och allvarligare ämnen som incest.”

  Född 1957. 1987 när han var 30 år var han ensam programledare vid starten av ungdomsprogrammet.

  Gilla

 • assad

  Det här måste vara dagens andra allahu akbar.

  Gilla

 • assad

  Hahahahaha! Snacka om total retard 😀
  Gärningsmannen är ju han själv.

  Gilla

 • ossie

  Konsekvensen verkar ju vara att gärningsmännen får skaka hand och kramas med vår svetsare.

  Gilla

 • Olo

  Vilken mur

  Gilla

  • Lagro

   Nu försöker Stefan Löfven komma med lite valfläsk att det skall sättas till åtgärder mot våldtäktsmännen, men något sådant kommer inte att ske därför det blivit för många av dem.
   Hela kriminaliteten bland asylinvandrarna har vuxit så enormt att få någon vändning är mycket svårt.
   Eftersom många fall där asylinvandrarna finns inblandade avskrivs de för att inte få en mycket dålig statistik, därför har det blivit fritt fram för dem att begå brott, de vet att de kommer att klara sig, eller det blir mycket lindriga straff om de åker dit.
   Det finns mycket kända grova brott där asylinvandrare kan misstänkas, men oskyldiga svenskar har fått ta straffet av politiska skäl.
   Man kan fråga sig varför får inte butiker, restauranger,bibliotek m.m. sätta upp videokameror, och även på andra ställen där ligisterna samlas borde finnas videokameror för att motverka kriminaliteten och få bevis mot förövarna.
   Sanningen är nog den att med videokameror blir det bevis som inte går att förneka utan leder till åtal, och det skulle bli en mycket dålig statistik av politiska skäl, sedan skulle inte fängelseplatserna räcka till.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: