Burkinidebatten fortsätter

Petterssons hade för två månader sedan uppe Hässleholms kommuns beslut att låna ut burkinis till små muslimska skolflickor som ville lära sig simma.

Det blev en debatt i alternativa medier, men också i etablerad media. Den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh, skrev exempelvis en debattartikel i Aftonbladet där hon menade att barn visst kan lära sig simma utan burkini och att det endast är de religiösa normerna som hindrar detta.

Eva Andersson på Barn- och utbildningsförvaltningen, menar dock att detta är ett problem och att de enskilda eleverna är de som drabbas.

”Vi ska följa kursplanen så att eleverna ska kunna få godkänt i simning. Det är vårt uppdrag och det är inte förhandlingsbart”

Svenska elever ska lära sig simma och visst är det skolans ansvar att se till detta. Fast som Amineh Kakabaveh (V) skriver i sin debattartikel så är det de religiösa normerna som sätter stopp, inte barnens vilja.

Eva Andersson, behöver aldrig förklara varför religionen ska tillåtas sätta stopp för muslimska flickors skolgång. Så är det inte, så ska det inte vara och är det något som skolorna bör ta ansvar över, är det just religionens inverkan på den svenska skolplanen.

SR

 

15 thoughts on “Burkinidebatten fortsätter

  1. Islam skall inte styra i svenska skolor. I svenska skolor skall sunt förnuft styra, om det nu finns något kvar efter vänsterns härjningar.

  2. Idiotin som drbbat statliga och kommunala småpåvar breder ut sig i en allt snabbare takt.
    Deras påhitt att förstöra våra skattepengar tycks heller aldrig ta slut.
    Kom ihåg dem vid nästa val. Då är det dags att rensa ut de värsta tokarna!

  3. Kan vi tvinga skolflickor att lära sig simma? Tydligen. Kan vi tvinga dem att deltaga i simundervisning? Tveksamt.
    Om de inte lär sig simma så påverkas betyget och ett icke godkänt betyg skrivs ut. Svårt? Knappast.

  4. Burkini ?
    Vilket fint ord, tänk om man som ung på det ljuva 60-talet föreslagit en tjej att köpa en fin burkini !
    Naturligtvis otänkbart islam var ju på den tiden i Sverige inte någon existerande religion utan vi höll oss bara till kristna kyrkor och en maträtt i skolan.

  5. Aminneh Kakabaveh verkar vara något så ovanligt som en förståndig och vis vänsterpartist.
    Men något fel måste det vara när hon kan sympatisera med partiet.

  6. Burkini är nog viktigt för somliga… Men något som borde komma upp för diskussion är alla bilbränder.Inte en natt utan att det brinner otaliga bilar.
    En stor kostnad som ägarna får betala genom höjda försäkringar.
    I natt ”självantände” en carport i Rosengården,och många bilar blev offer.
    Skadorna troligen i detta enstaka fall uppåt miljonen.
    Samma sak sker nere i Europa,en katastrof som uppstod när importerna från Långtbortistan anlände till våra då civiliserade länder.
    Bilden nedan är från igår natt,då ett helt Autohus brändes ner i Wiesbaden.Skador för c:a 3 miljoner kronor !
    http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/brand.jpg

    • Bilbränder är numera vardagsmat, om något inträffar tillräckligt mycket och ofta så vänjer sig människor vid detta blir helt enkelt en del av tillvaron och detta vet makthavarna och väntar därför lugnt bara ut saken tills det blir tyst, smart va ?
      Å andra sidan kan ju inte politikerna rå för att bilindustrin tillverkar självantändande bilar som börjar brinna oftast i dagens svenska missförstådda stackars utsatta områden som av någon märklig anledning skapapts efter att Sveriges dörr mot omvärlden för drygt 35 år sedan ställdes upp på vid gavel.

    • Måste komplettera min kommentar från 11,31 för att inte kasta en skugga över den fridfulla Rosengården i Malmö.
      Branden skedde i Helsingborg och skador för över en miljon orsakades av den ”självtändande” bilen…
      Nu undrar eller överraskas Bonnierblaskan HD`s skribent,över dessa fordonsbränder och t.o.m.talar om en o k ä n d trend !
      Bilden från HD:https://hds.imgix.net/08c3roKDdhbFzC9T2nUqYt2W-Vw.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60

  7. Dags att presentera burkinimodet på skolorna i Rumänien, Polen, Ungern, Tjekien och Skovakien. Föreställ er succén !!!
    Sverige ombes att få skicka egna modeller. Dessa får gärna ha brynjor under burkini ….. istället för sprängbälte. Just in case !

  8. Ett sekulärt land låter religiösa fanatiker styra! Helt ofattbart! Vägrar föräldrarna, ta ungen ifrån dem och sätt LVU på det hela. Det görs med svenska barn som samhället inte är nöjd med, föräldrarna har satt sig på tvären mot samhällets syn på familjen etc. Varför inte på dessa skogstokiga muslimer? De avviker så totalt mot normen att det borde vara massomhändertagande av deras barn.

    Nehej, just det, det är rasism ja…Tänkte ju att det var någon form av lika värde, likabehandling, men muslimer har en egen fil och snabbspår in i bidragsvärlden. Den heliga adeln får inte vidröras.

    • Allihop är bara ett stor vidrigt svenskt HYCKLERI som bara fortsätter så länge svenska folket lydigt och väldressarat vart 4:e år går till valurnorna och sätter samma politiker i riksdagen !

    • Först hade vi katolism som styrde med järnhand och förtrycket folket sedan blev vi protestanter som inte var mycket bättre och nu är det tydligen dags för ännu ett byte av religion i Sverige med makthavarnas goda minne, blir spännande att se vad denna religion har att ge i förhållande till de två tidigare !

Kommentera