Rasisterna i SD


Träffar du på någon bekant som gnäller över ”rasisterna” i SD, kan du med hjälp av några bilder förmå personen i fråga att motivera vad ”rasism” är.

Jag vet av egen erfarenhet att okunskapen är stor, att merparten besitter en liten kunskap om vad som är och vad som inte är, samt att merparten förmodligen läst Fredrik Virtanens krönikor, sett en show med Henrik Schyffert eller hört Annie Lööf bräka i en partiledardebatt och därefter bildat sig en uppfattning.

Nästa gång en bekant talar om ”rasisterna” i SD, be dem googla på namnen nedan och sedan återkomma med en motivering. Läser du en lokal ledarsida där SD benämns med ord som rasister, fascister eller nazister. Skriv ett vänligt och väl formulerat mejl, skicka detta till ledarredaktionen och fråga om de är villiga att kontakta någon eller några av personerna nedan med frågor. Varför inte mejla SVT och be att de bjuder in några av personerna nedan i något av deras debattprogram. Jag skulle älska att se Stefan Löfven eller Daniel Poohl stå öga mot öga med dessa personer och förklara att de är rasister.

Tresphore Mpundu, SD i Vara.

Jonas Chongera, SD i Forshaga

Nima Gholam Ali Pour, SD I Malmö

Habib Brini, SD i Örebro

Ljubica Jasic Modin, SD i Karlstad

Beata Kuniewicz, SD i Södertälje

 

Mica Vemic, SD i Katrineholm

Rashmi Takrar, SD i Västervik

Fabio Ishaq, SD i Halmstad

Ett axplock av Sverigedemokrater med utländsk bakgrund, inklusive utomeuropeisk.

Varför är detta inlägg viktigt? Egentligen inte alls om man vet hur verkligheten ligger till, men intressant för alla de hundratusentals individer som tror att SD exkluderar, som på fullt allvar tror att SD vill kasta ut alla med icke-svenska namn, som på allvar tror att SD vill stänga alla gränser och som fullt och fast tror på att SD endast är ett parti för arga, vita män från landsbygden.

Fråga den person i din närhet som tar varje tillfälle i akt att ropa ”rasister” om de kände till detta?


8 responses to “Rasisterna i SD

 • Maya

  Är du en rasist är lika med ”Jag föstår inte vad du talar om”. Lyssna för katten vad folket säger, såvida de inte skriker rätt upp i luften just ordet; rasist. Folk som inte är verbala och saknar kunskap använder ordet som ordet ”typ”, på samma sätt. Någon slags fyllnad språkmässigt när dem inte vet vad de skall säga.

  Gilla

 • Johan

  Defensivt och fånigt godhetssignalerande. Varför godkänner du vänsterns hatord ”rasist” och lyfter upp det som det absolut värsta man kan vara? Alla vet ju att rasist i dag betyder att man är en vit person som står upp för sig själv och den egna gruppen. Det kan till och med ligga en poäng i att sno åt sig ordet och därmed avväpna vänstern. Du gör det omvända. Du vill förklara för dem att du faktiskt inte alls är rasist, och SD har en massa mörkhyade bland sina kommunalpolitiker, så det så! Vad vinner du på det? Ingenting. Det är inte som att de kommer att sluta kalla dig för rasist för det. Det är också ett felslut att tro att de icke-vita som SD knyter till sig inte kommer att bli kallade för rasister. Ofta ses de som värre än så. Det gäller alla icke-vita som tar ställning mot vänstern. Hanif Bali har kallats för ”högerextremist” och Katerina Janouch (judinna) är inte en gnutta mindre hatad än om hon haft etnisk svensk bakgrund.

  Du skriver:

  ”Varför är detta inlägg viktigt? Egentligen inte alls om man vet hur verkligheten ligger till, men intressant för alla de hundratusentals individer som tror att SD exkluderar, som på fullt allvar tror att SD vill kasta ut alla med icke-svenska namn, som på allvar tror att SD vill stänga alla gränser och som fullt och fast tror på att SD endast är ett parti för arga, vita män från landsbygden.”

  Vad tjänar du på att blaska ur SD:s mellanmjölksnationalism ytterligare? Varför slänger du ”arga, vita män från landsbygden” under bussen? Finns det över huvud taget någon etnisk medvetenhet inom SD? Om inte kan ni väl lika gärna släppa in alla som vill komma till Sverige och sedan försöka göra dem till svenskar (för alla kan ju tydligen bli svenskar). Ni är väl inga rasister!?

  Gilla

 • Trumps väljare | Petterssons gör skillnad!

  […] Agenda gjorde ikväll ett reportage om Donald Trumps väljare. Svaret förvånar nog många vänsteraktivister lika mycket som att Jonas Chongera och Tresphore Mpundu representerar Sverigedemokraterna i Sverige. […]

  Gilla

 • gamgubben

  Tror inte att det är många av SD hatarna som har ägnat tid till att läsa SD’s partiprogram eller, politik A till Ö.
  Att döma och fördöma utan att veta är mycket värre än belackarnas favoritord, ”felaktig värdegrund alternativt rasist”.

  Gilla

 • Mia

  Själv använder jag aldrig ordet rasist eftersom det missbrukas litet för ofta av en del.
  Men då och då kastas SD-medlemmar ut ur partiet och jag har inte följt så noga varför, men kan det vara så att de uttryckt sig rasistiskt.

  Sedan kan man inte komma ifrån att en hel del kommentarer som skrivs här nog ses som ganska rasistiska om man nu ska använda det ordet.

  Man skulle i alla fall inte få uttrycka sig ens i närheten av det om man tillhörde partiledningen.

  Gilla

  • Fredde

   Jag håller med dig om att rasist används för ofta, det används gärna som någon slags standardfras när det gäller att beskriva en SD-medlem.

   Fast, nu är det ju folk från alla möjliga partier som uttalar sig, inte just nedsättande om en folkgrupp, utan mer då ifrågasätter den rådande politiken.
   Är det verkligen vettigt att fortsätta släppa in kriminella som ljuger om sitt namn och sin ålder, att inte se till att de som bryter mot lagen under tiden de söker asyl skickas ut?

   Det handlar då inte om att vara rasist, utan snarare att värna om ett lands trygghet.

   Det får inte bli ett litet paradis för dem som inte vill (eller ens behöver) integrera sig, det är inte rättvist mot dem som sköter sig, oavsett bakgrund.
   Och de som klarar sig undan gör ju sina arbetande och integrerande landsmän en björntjänst, men det fattar de inte.

   Att vara kriminell är inte OK, oavsett bakgrund.

   Sedan kan man också ifrågasätta hur olika personer döms, en som riskerar 50 personers liv genom att slänga sig över bussratten på en bro slipper undan med 3.000 kr i böter (han befanns sedan även skyldig till knarkbrott, misshandel och våldtäkt)
   medan den som provocerar folk på tunnelbanan genom att äta bacon (ovanligt omoget i sig) åker på 25.000 kr. Omoget – javisst, livsfara – inte alls.

   Gilla

 • Fredde

  Stämmer bra med mina erfarenheter från kollegor med utländsk bakgrund. De drabbas hårt, och vågar dessutom säga vad de tycker utan att PK-h maffian kommer och svamlar om rasism.

  De ser ju vad som händer, hur lycksökare förstör för de som jobbar och sköter sig, hur landet försämras, de kan inte förstå varför svenskarna inte säger från.

  Vad de ljugande berikarna inte fattar är att de saboterar både för sig själva, sina landsmän som sköter sig, och för hela Sverige.

  Gillad av 1 person

 • graal1

  in your face pkister

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: