Kommunen vägrar handikappanpassa badrum åt skjuten vaktmästare


BROTTSLIGHET. Kommunen har sagt nej till att handikappanpassa badrummet åt vaktmästaren som sitter i rullstol efter skjutningen i Pildammsparken. 

Det var i februari i år som vaktmästaren blev skjuten. Han hittades svårt skadad vid ett flerfamiljshus mellan Roskildevägen och Kronborgsvägen nära Pildammsparken i Malmö.

Mannen var där för att salta gångbanor, men hade inte hunnit börja jobba än. Han fördes allvarligt skadad till sjukhus.

Jacob Drivhall, 16, dömdes till tre års sluten ungdomsvård för mordförsök. Domen fastställdes i hovrätten i september.

Vaktmästaren överlevde – men sitter i dag i rullstol och bor på ett korttidsboende för rehabilitering. Han har lämnat Malmö, där hans boende var helt omöjligt att klara med rullstol. Nu bor han i Vellinge där han genom kontakter och mirakeltur hittat en rymlig tvåa. Det var bara ett problem.

Varken Malmö kommun, där han blev skjuten, eller nya hemorten Vellinge vill bekosta handikappanpassning av lägenheten. ”Den sökande hade en lägenhet i Malmö och det har inte framkommit något särskilt skäl att flytta”, står det i Vellinge kommuns beslutsunderlag enligt Sydsvenskan som inte får någon länk på grund av betalvägg. Beslutet är överklagat till förvaltningsrätten.

Under tiden har vardagen alltså fixats hjälpligt – tack vare privatpersoner med ett engagemang. Utgifterna för dörren har SD Vellinge lovat att man ska hjälpa till med, och även Lions och flera privatpersoner ska vara med och bekosta material. Två engagerade hantverkare gör arbetet gratis.

-Pettersson menar att det är stor skandal, en skötsam medborgare blir skjuten när han gör sitt jobb men kommunen, i det här fallet två kommuner skyller ifrån sig för att spara en summa som troligen understiger 30.000, hoppas de skäms…

I ett normalt samhälle hade en representant från kommunen kontakt vaktmästaren och fråga vad han behöver hjälp med och ordnat det. Vaktmästaren hade säkert blivit bättre behandlad om han var en återvändande IS-krigare.

Malmö stad är en katastrof säger vaktmästaren, men de har hundratals miljoner till andra människor…

TIDIGARE 2017-07-07. 16-årig rom döms till tre år för mordförsök på vaktmästaren

ZIGENARE. Tre års sluten ungdomsvård väntar 16-åringen som döms för mordförsök på en vaktmästare i Malmö den 8 februari. Om han varit över 21 skulle straffet ha blivit 16 års fängelse. Domen överklagades men hovrätten fastställde straffet. 

Jacob Drivhall, dömd för mordförsök.

I väntan på den rättspsykiatriska utredningen har domstolen avvaktat att meddela straff. Under fredagen kom psykutlåtandet in till tingsrätten. Det visar att han varken var psykiskt sjuk vid brottstillfället eller när han undersöktes.

Fredagens förhandling avslutades med att Christina Nilsson redogjorde för vilken typ av påföljd och straffrabatt som den idag 16-årige pojken ska få. Hade han varit över 21 skulle fängelsetiden sättas till 16 år bakom galler, enligt rätten. Det är en skärpning med två år mot vad åklagare Åsa Christensson begärde.

Samtidigt döms pojken att betala ett skadestånd på 250 000 kronor till vaktmästaren.
När domen meddelats och 16-åringen lämnade rättssalen räckte han långfingret mot en polisman som satt på åhörarläktaren.
– Det är såklart helt fel av honom att göra så, säger mamman.
– Samtidigt så var det samme polisman som varit hemma hos oss, dragit upp oss halvnakna ur sängarna och vänt upp och ner på vår bostad. Mamman, Anna Welin, är å ena sidan tillfreds med att det nu finns svart på vitt att hennes son inte är eller var psykiskt störd. Men hon är övertygad om att sonen är oskyldig. – Detta handlar om att de vill sätta dit någon för detta hemska brott, och då blev det min son.

-Pettersson undrar om det inte är mamman det är fel på…

Pappan till skytten hette tidigare Dollar Lakatos men numera Emil Drivhall och tillhör en ökänd zigenarsläkt i Malmö.

I förhör med polisen säger brodern David Drivhall följande: David tillfrågas om han har något att tillägga och David svarar att han vill att polisen skall lägga till ”fuck the law”

TIDIGARE 2017-05-24. Misstänkt 15-åring tvingades slipa bord för att komma till ungdomshäktet

15-åringen som misstänks för mordförsök på vaktmästaren klottrade i häktet. När han flyttades till säkerhetsavdelningen fick han ett ultimatum: Slipa hela det klottrade bordet – eller bli kvar på säkerhetsavdelningen.

Bakgrunden var att 15-åringen några gånger tidigare klottrat i häktet, på ungdomsavdelningen. När han i huvudsak därför flyttades till säkerhetsavdelningen, klottrade han sitt namn på ett bord även där, enligt kriminalvården. På bordet fanns flera andra namn klottrade, sedan tidigare.

”..han fick ett sandpapper av personalen och uppmanades att slipa det aktuella bordet innan en återflytt var aktuell.”

I svaret till JO anser Kriminalvården inte att detta var något fel. ”Av Kriminalvårdens regelverk framkommer att det är förbjudet att skada egendom och för det fall detta sker ger häktet Malmö de intagna en möjlighet att återställa den skadade egendomen vilket är vad som skett.”

För mammans kritik om uteblivna promenader och för lite sysselsättning lägger häktet ansvaret på 15-åringen själv: 30 gånger har han avböjt erbjudande om att gå utomhus. Även sysselsättning inomhus måste han självmant ha avstått från, är Kriminalvårdens slutsats. Nekade erbjudanden om sysselsättning dokumenteras dock inte, så som promenader.

På måndag börjar rättegången mot 15-åringen. Den pågår i fyra dagar. Efter rättegången är det större chans att han kan flyttas till ett ungdomshem – då brukar det anses att risken att en misstänkt kan påverka vittnen har minskat kraftigt.

Sydsvenskan

-Pettersson undrar om 15-åringen firar idag? Han tillhör nämligen den folkgrupp som får 35.000 kronor var för att polisen försökte hålla koll på dem…

Att han tvingades slipa bordet han klottrat ned var ett alldeles utmärkt straff. Ställer man till med något måste man lära sig ta konsekvenserna. De föräldrar som inte inser det är medansvariga när det sker värre saker än att klottra på bord…

TIDIGARE 2017-03-25. Mamman till misstänkte 15-åringen: ”Han är isolerad 23–24 timmar per dygn”

BROTTSLIGHET. 15-åringen som sedan den 8 februari sitter häktad för mordförsöket på vaktmästaren vid Pildammarna ska ha placerats på säkerhetsavdelningen bland vuxna. Han är rädd för de äldre, har inga aktiviteter, hålls isolerad och kommer inte ut i solljus, berättar mamman. Nu anmäler hon situationen till JO, justitieombudsmannen.

I en JO-anmälan skriver mamman att han lever isolerad i sin cell 23–24 timmar per dygn, inte har några aktiviteter och varken har fått frisk luft eller solljus under två veckor. Det har lett till att han har blivit trött, håglös och uppgiven.
Dessutom är han rädd. Rädd för de vuxna som är placerade i cellerna runt omkring honom. ”Att man väljer att placera ett 15-årigt barn på en säkerhetsavdelning bredvid vuxna individer med svår psykisk problematik är skrämmande och gör barnet väldigt otryggt”, skriver mamman.

– Vi behandlar inte ens djur så här. Jag tycker inte att det är ok. Det är skrämmande att det går, säger hon till Sydsvenskan.

Mamman berättar att bristen på aktivitet beror på att grabben inte vaknar i tid på morgonen. Hon menar att kriminalvården måste hjälpa och stötta en deprimerad tonåring i större utsträckning. Hon efterlyser skolgång och förstår inte varför det tog över två och en halv vecka för hennes son att få sina glasögon.

– Och man kan väl hitta andra vägar. Man kan inte ha samma behandling och rutiner med en 15-åring som med en 40-åring? Man borde ha lite barnperspektiv – även om det är kriminalvård.

OBSERVERA att 15-åringen inte är muslim och mamman är etnisk svensk.

-Pettersson undrar om det inte är mamman som ska spärras in? Mamman var inte så noga med skolgången när hon lät 15-åringen springa ute och skjuta vaktmästare klockan två en vardagsnatt. 15-åringen är mångkriminell, vem har uppfostrat honom?

Nåväl, det hemskaste med denna snyftartikel om gärningsmannen är att det inte står ett ord om offret och hans familj. Mamman till 15-åringen tycker däremot kriminalvården inte fungerar och hoppas att hennes JO-anmälan leder till en förändring. Hon pratar om mänskliga rättigheter och barnkonventionen.
– Jag vill att rutinerna ses över. När man ger kritik så är det väl det man vill, jobbar man med människor så måste man följa lagar och förordningar.
– Vi vet också att vår son är oskyldig och jag är säker på att det håller på att nystas upp. Vad ska de då göra, ge 100.000 kronor i skadestånd? säger mamman.

Inte ett ord av omtanke från 15-åringens mor till vaktmästaren och hans familj från pojken mor. Inte en fråga från Sydsvenskan om det samma. Det är hatmedia i ett nötskal.

TIDIGARE 2016-02-24. Vaktmästaren i Malmö inte längre livshotande skadad, men…

BROTTSLIGHET. Tillståndet för den vaktmästare som sköts i Malmö för drygt två veckor sedan har stabiliserats, skriver Sydsvenskan. Mannen har vårdats på sjukhus i 16 dagar och Skånes universitetssjukhus beskriver nu läget som ”allvarligt men stabilt”. Den var den 8:e februari som vaktmästaren sköts när han skulle salta gångbanor nära Pildammsparken i Malmö.

Vaktmästaren är mycket allvarligt skadad.

Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök har i dag omhäktats på sannolika skäl av Malmö tingsrätt.
Pojken nekar till inblandning.

-Pettersson säger att 15-åringen är en…nej förresten, men har ni läst om När greve Antonius kom till Sverige, det är drygt 500 år sedan men fortfarande samma.

TIDIGARE 2017-02-09. Vaktmästaren sköts bakifrån med flera skott

INVANDRARVÅLD. Den svenske vaktmästare som sköts vid Pildammsparken när han var ute och halkbekämpade natten mot onsdag blev skjuten med fem skott bakifrån, varav minst ett träffade i huvudet, som vi skrev om igår – Etnisk svensk arbetare skjuten av kriminell babbe i Malmö

– En kula träffade i foten, en i ett ben, två träffade honom i ryggen. En kula träffade honom i huvudet.  

Vaktmästaren vårdas på sjukhus och svävar mellan liv och död.

Kammaråklagare Åsa Kristensson har anhållit 15-åring på den starkare graden, sannolika skäl, som misstänkt för mordförsök.

15-åringen har förhörts tillsammans med sin försvarsadvokat Sophie Palmgren Paulsson. På grund av den misstänktes låga ålder ska också en tjänsteman från socialförvaltningen närvara under förhören.

-Pettersson har ännu inte hört något om manifestationer mot våld och rasism. Men det är väl inte så noga när hederliga arbetande svenne-bananer skjuts…

Däremot när babbar skjuter babbar är det ett jävla liv och Svenne högerextremist för skulden.

15-åringen är känd kriminell. För att få slut på våldet måste det slutas dalta. Lås in eller flytta långt bort, väldigt långt…


45 responses to “Kommunen vägrar handikappanpassa badrum åt skjuten vaktmästare

 • Hillevi Larsson (S): Allmänheten har inte drabbats av skottlossningarna i Malmö | Petterssons gör skillnad!

  […] kanske det räcker med att nämna vaktmästaren som blev skjuten och invalidiserad när han halkbekämpade i sitt bostadsområde för att dementera den socialdemokratiska […]

  Gilla

 • Lena

  De som skall arbeta med dessa ärenden, hjälpmedel till behövande avskeda dem, de är ju onödiga kostnader för kommunen.
  Med världens högsta skattetryck, så är det ändå frivilliga initiativ som gratis utför arbetet.

  Gilla

 • jr

  Till glädje för vaktmästaren har två privatpersoner byggt om badummet på egen bekostnad i helgen.
  Men att det ska behövas privata insatser är ett bottenbetyg för dagens samhälle.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   All heder åt dessa två privatpersoner de borde få full ersättning från Magdalena Anderssons överfulla skattekista och medalj men för sådant delar nog inte 7klövern ut några medaljer eller skattepengar !

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Sverige är väldigt rädd om och tar väl hand om sina brottslingar både ute i samhället och på hotellen innanför murarna !
  Gamla inom åldringsvården, brottsoffer och övriga hederliga medborgare har i politikernas ögon inget värde och tyvärr har ju dagens föraktfulla politiker kommit till makten genom fria val och svenska väljares röster.
  Undrar vad SD just nu enligt uppgift Sveriges tredje största parti bakom M säger och tycker om detta, vore intressant att höra lite mer och oftare från SD om saker och ting tycker att det just nu är oroväckande tyst från det partiet SD.

  Gilla

 • Fredde

  Jag såg inslaget, och blev vansinnig!

  Det dj*vla daltande med de kriminella, medan offren lämnas utan hjälp. Särskilt om de är svenskar.

  Vaktmästaren vågar inte ens visa sig i bild, han är rädd för vedergällning. Vaddå vedergällning, det är ju inte han som gjort något fel!
  Däremot slyngeln som vissa stjäla hans bil har gjort fel, men han är inte ens dömd än.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I Sverige räcker och hjälper det inte att bli vansinnig, ingen bryr sig allra minst den föraktfulla makteliten och det övriga PK-etablissemanget som styr landet och har sitt på det torra !

   Gilla

 • Ricke Bråkstedt

  Många s.k. ”barn” har lockats till Sverige av Stefan Lövens vänner…30-40 åriga män som påstår att de är under 18 år! BROTTSBENÄGNA typer, ingen går säker och några straff kommer de inte att få när de våldtar, misshandlar, bränner och mördar….Hela Sverige har Socialdemokraterna och MILJÖPARTIET fyllt upp med sådana individer och det bara fortsätter….

  Gilla

 • Tony

  Helt klart är det Malmö kommun som ska stå för kostnaderna,en kommun som under 35 års tid gått med huvudet under armen, trotsat alla varningar som dom fått och massimporterat Dysfunktionella individer i stora skaror
  ska betala priset för sin enorma stupiditet. Påminn Malmö varje Dag!

  När det gäller den otroligt fega lus som utförde dådet,
  vilken otroligt låg varelse, skjuta ner en person bakifrån
  som inte ens såg figuren ifråga, jag hoppas att någon tar hand om gossen när han kommer ut från hotell Hilton efter tre bekväma år.

  Gilla

 • Utvandrad

  Fy fan! Kan man skänka pengar till denna svenska vaktmästare nånstans? Jag skickar gärna över några kronor. Jag antar att zigenar svinet och hans klan inte kommer att bidra med en krona.

  Gilla

 • Ingemar

  Kommunerna får öronmärkta pengar till att försörja invandrarna, allt annat snålas det och sparas in på!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Så länge dagens folkvalda politikerna tycker att de själva och vissa utvalda stackars utsatta grupper i Sverige har och ska ett högre människovärde än de som bär upp Sverige via arbete och inbetald skatt så lär det inte bli någon förändring !

   Gilla

 • Argus

  Att det är TV4 av alla skitkanaler som gör intervjun är höjden av hyckleri men samtidigt ett tecken på att pendeln har svängt. Nu väntar vi bara på att de skenheliga på DN ska tränga sig upp på barrikaderna och hävda att de minsann stått där först och hela tiden. Det är så att man får lust att ”lägga en pizza”.

  När det gäller brottet i fråga är det dags för svenska folket att visa upp signalpolitik. Skicka hem dömda gärningsmän TILLSAMMANS med hela klanen. Det gagnar två syften; Det lär bli ordentligt bättre ordning på alla testosteronstinna unga MENA-hannar och gärningsmännen lär få det straff de förtjänar av klanhövdingen.

  Gilla

 • Erika

  Mja, jag förstår Vellinge kommun till viss del.Bortse nu från personen det handlar om!! Men här kommer en malmöit som blivit skadad av en annan malmöbo. Offret flyttar till Vellinge av någon anledning. I Vellinge är ”friheten större” – även skattkistan är större. Efter flytten vill han att Vellinge betalar för ombyggnad. (Egentligen en mindre kostnad på 30 000 kr?) M e n det kommer nog inte att räcka med det, det behövs personliga assistenter, färdtjänst etc. Som Vellinge nu får punga ut med – utan egen förskyllan. Detta kan skapa prejudikat.
  Egentligen borde Malmö betala allt. Eller den unge ligisten.

  Förstå mig rätt – jag har stor empati för vaktmästaren och hoppas han blir rehabiliterad mycket snart igen!

  Gilla

 • Mimi N.

  Svenskarna har en solidarisk och medmänsklig flyktingpolitik men ignorerar sina egna. Svenskarnas trygga solidariska gemenskap är hotad av utifrån kommande brottslighet och främmande kulturella yttringar. Välfärdsstaten upphörde att skydda den egna gemenskapen.

  Politikerna, kommunen, försäkringskassan och övriga myndigheter fortsätter att motarbeta hederliga människan ända till hennes utplåning. Vidriga, vämjeliga importerade sopor ska absolut överleva och inte hur som helst, utan i lyx på folkets bekostnad. Offren har inga rättigheter längre förutom den att tyna bort i tysthet och ”försöka tänka så lite som möjligt”.

  Nu, mer än nånsin behövdes svenskarnas solidaritet med en medmänniskas rätt till ett värdigt liv. Ett offer ska inte höra hånfulla falska sloganen ‘alla människors lika värde’.
  Ingen som protesterat för vaktmästarens skull …..

  Gillad av 1 person

 • Jhonsson

  Men om vaktmästaren varit invandrare hade naturligtvis Försäkringskassan genast beviljat personlig assistans dygnet runt.
  Det är som bekant skillnad på folk och folk.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  De verkar vara ena riktiga kommunistsvin? Kommunen blir ju bjuden på 5 miljarder per år av utjämningsbidragen. Jag kräver att de skall ge vaktmästaren 5 miljoner, för att handikappanpassa lägenheten och räcker inte det, så skall han får 5 miljoner till. Dessutom bil med privatchaufför och livvakt i 30 år, som zigenarna skall betala så länge de bor kvar i Sverige.

  Gillad av 1 person

 • Lena

  Kan inte ziggen Soraya P som F! fick in i EU betala, hon lär ha råd med sin skattefria lön !
  En människas liv är förstört och avskummet med örhänge flinar på bilden !

  Gillad av 1 person

 • Gus

  Ibland innan jag somnar, ser jag en bild framför mej, ett jättestort slukhål drabbar Gamla Stan i Sthlm, Kungliga Slottet försvinner……

  Gilla

  • Argus

   De delar av Stockholm du antagligen avser är Södermalm, Helgeandsholmen och Rosenbad? Om du vill bli av med de PK-infesterade, det vill säga.

   Gilla

 • Pille masaren

  Fina personer ni företräder, ni zigenarorganisatioer med statliga bidrag. I det här fallet är ni helt tysta. Men är det bara en zigenare som nekats att hyra en bil, då blir det ett djävla liv på er.

  Gillad av 1 person

 • Ulli

  Skandalerna i Sverige är många och så lär det tyvärr förbli.
  Om det har startats en insamling för denna stackars man hjälper jag gärna till med finansieringen, även om det är myndigheternas/försäkringarnas plikt

  Gillad av 1 person

 • Tanten

  Och vilken dåre till mamma!

  Gilla

  • Cirkusen fortsätter.

   En sk. ledare i nått land….vet inte direkt vilken ledare….kan varit ledaren Ding Dong Kokko i landet Fjanteriet som sa:

   Det blir en vinst för samhället lite längre fram.

   Kan inte nog beklaga detta som hänt / händer denna vaktmästare.

   Förlåt ifrån oss i Sverige som förstår vilket helvete du har.
   Det bästa önskas dig 💛

   Gilla

 • Joy

  Handikappanpassning av bostaden hette det förr då jag arbetade inom sjukvården. Vi samarbetade med arbetsterapeuter som åkte hem till den som blivit handikappad efter någon händelse. Träning fanns att tillgå innan hemgång så vi visste exakt hur mycket denne klarade själv. Hembesök för uppföljning var självklart från vårdens sida.

  Gilla

  • Mr Q

   Ja på den tiden…. Idag skiter de styrande helt i sin egen befolkning och importerar istället all jordens dreck…T.ex. zigenare som i detta fall,som orsakat mannens invaliditet !

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Skattepengarna i dagens stormrika Sverige räcker kanske inte till alla bara till vissa utvalda grupper som det är mest synd om !
   Vi bor i ett väldigt mysigt och kärleksdrypande land som verkligen månar om alla utom hederligt folk.

   Gilla

   • Joy

    Såg att vaktmästaren hade flyttat till en annan kommun och myndigheterna ansåg att han inte hade skäl att flytta från Malmö! Jag häpnar! Ju mer man läser om detta ju värre blir det! Han har väl starka skäl att lämna ett ställe där han blivit skjuten och handikappad och kan börja om på nytt! Det är så magstarkt att det inte går att fatta den känslokyla och det rena hånet kommunerna utsätter denna man för. Det har blivit totalt snett!

    Gilla

 • Hönsmamman

  OT

  Danmark är effektiva.

  Gillad av 1 person

 • Gus

  Finns det någon rättvisa och heder i framtiden, ska alla dessa juridiker i Sveriges nuvarande domstolar ställa till svars !

  Gilla

 • age

  ”Akta dig för tattarna!”

  – sade ofta min gamla mormor.

  Det verkar vara individer från en annan värld?

  Gillad av 1 person

  • Tanten

   Samma sa mina föräldrar till mig när jag växte upp!

   Gillad av 1 person

   • Kenth Andersson

    Fy !
    Så får man inte säga i dagens korrekta Sverige det är ju som alla vet kränkande, rasistiskt och hets mot folkgrupp åsikter som kan straffas med böter eller fängelse eller rättare sagt en kort vistelse på något av Kriminalvårdens vilohem.

    Gilla

 • Gus

  Jag skäms av Malmö kommuns politikers vägnar. Måtte fan ta dom !

  Gillad av 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Min bäste meningsfrände,
   fan har redan tagit dessa förlorade själar.
   Det är anledningen till att de kan bära sig så outsägligt illa och skamligt åt.
   Otack är den oskyldige svenskens lön, medan den importerade kriminaliteten premieras.
   Andreas.

   Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Ingen risk, de har garanterat en hedersplats bokad i himmelen !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: