Ett nytt projekt

De styrande politikerna i Göteborg har än en gång sjösatt ett kostsamt projekt som ser ut att misslyckas innan det ens kommit igång.

Minns ni kamelcentret i Angered som var ett bidrag i integrationskampen? Det gick inte bättre än att initiativtagarna fick betala tillbaks 500 000 kronor som de tidigare beviljats. Nu har Göteborgs politiska majoritet sjösatt ett nytt och kostsamt projekt.

Det rör sig om ett konstprojekt som ska få tio syriska kvinnor att frivilligt återvända till Syrien för att på plats driva egna företag i konstbranschen.

Sammanlagt har initiativtagarna, Göteborgs arabiska kulturförening. erhållit 761 000 kronor, fördelat på Migrationsverket och Göteborgs stad. I Sverige ska de tio kvinnorna lära sig driva företag och målet är att de sedan ska återvända hem till Syrien för att där starta upp egna.

I texten kan man läsa att varken de styrande eller oppositionen räknar med att kvinnorna vill resa hem, föga förvånande. Därmed skulle 761 000 av skattebetalarnas pengar kastas i samma bottenlösa hål där miljarder hamnat i tidigare projekt och bidrag.

Å andra sidan är det asylpolitikens kärna, att människor som söker skydd ska återvända hem. Därför kan projektet ses som lyckat, om kvinnorna nu gör som initiativtagarna hoppas. Däremot undrar jag varför syriska kvinnor och inte syriska män lockas att återvända? Antalet kvinnor som anlänt till Sverige är i klar minoritet och är det några som särskilt utmärkt sig i Sverige på ett negativt sätt, är det just nyanlända män.

GP

 

10 thoughts on “Ett nytt projekt

  1. Det ekonomiska slukhålet som invandringen är blir bara större och djupare för varje dag som går.

  2. Perfekt, konst är precis vad Syrien behöver. Däremot är Syrien otroligt rikt på konstskatter och en rik kristen historia, liksom grekisk och romersk från tiden innan mussarna och det borde gå att utnyttja till turism i kombination med sol och badresor vid kusten.

  3. Vilken tur att Sverige alltid är ett av världens rikaste länder med outömliga resurser då kan ju meningslösa och kostsamma flummiga projekt fortgå det drabbar ju ingen i välfärdslandet och de i kriminellas paradis nr 1 moder Svea !

  4. Det är ju klart att de syriska kvinnorna ska få möjlighet att åka härifrån, de konkurrera ju med Sveriges Batik-häxor om baaarnen….dom värmer så gott i sängen.

    Ding Dong Kokko.

  5. In 2016, from an estimated pre-war population of 22 million, the United Nations (UN) identified 13.5 million Syrians requiring humanitarian assistance, of which more than 6 million are internally displaced within Syria, and around 5 million are refugees outside of Syria.

    Det här visar att flyktingproblemet är mycket omfattande för det syriska folket, det som måste till i första hand är att få slut på kriget, och att få säkra områden, som gör att de som flytt sina hem kan återvända.
    Enligt den ryska militären är nu mer än 90 % av Syriens landyta befriad och många har börjat återvända till sina hem,
    Enligt uppgift är det 600.000 människor som kunnat återvända på en kort tid. Men det är omfattande materiella skador på byggnader m.m. sedan när terroristerna har tvingats fly har de minerat vägar, bostäder, byggnader och även barnens leksaker.
    Ryssarna har gjort ett fantastiskt jobb genom att de har sänt expertis med toppmodern utrustning för att röja minor och andra sprängförsåt.
    Den ryska militären har också lärt upp syrisk militär för minröjning, som gjort att nu finns det ett stort antal minröjare, men det är stora områden som måste röjas också.

    Att slänga ut 710.000 kr på något vansinnigt konstprojekt visar att det finns ingen kännedom om Syriens problem, som kriget har skapat.
    Syrien har idag mycket stort behov av hjälp i första hand humanitär hjälp för det syriska folket som kommit i problem.
    Det är hjälp på stället som gäller, de enda som kommit med sådan hjälp är Ryssland och Iran, de har i konvojer kört in matpaket till de behövande och delat ut dem på stället till folket, med militär kontroll, som gjort inget svinn har uppstått.
    Det som USA, EU och övriga västvärlden gjort är att de har kritiserat länderna som sett till att kriget mot terrorismen får ett slut, som bevisas med att USA med EU infört sanktioner mot Ryssland och Iran som även har stärkts den senaste tiden.
    Det är Ryssland, Iran och Hezbollahn och naturligtvis den syriska militären , som ställt upp på att få terrorismen nedkämpat.

    • Evidence continues to emerge that the US military forces in Syria and Iraq are cooperating with the Daesh terrorist group, Iranian political analyst Seyyed Hadi Afghahi told Sputnik. According to Iranian, Syrian and Russian military officials, the US support to terrorists undermine the efforts to end the war in Syria and Iraq.
      There is a high probability that the US military forces are cooperating with Daesh (ISIS/ISIL) on the ground in Syria and Iraq, former Iranian diplomat and political analyst Seyyed Hadi Afghahi told Sputnik.
      ”The documents and videos available on the Internet, as well as the actions of American helicopters aimed at evacuating injured [terrorists] and the relocation of Daesh commanders, prove [this collaboration],” Afghahi told Sputnik Persian. ”The US has even gone further and instructs other countries how to act in order not to harm Daesh: Otherwise, they themselves may become the target of American aircraft.”

      Det är mycket besvärande bevis mot USA, som finns från syriska, ryska, hezbollah och turkiska källor att USA och dess allierade samarbetar med IS och andra terrorister.

  6. ”Svenska modellen” av integration är bara det ett obegripligt konstverk.

    Dessutom fruktansvärt dyrbart och ett förslösande av skattepengar.

Kommentera