Vad gör de ”svenska” IS-krigarna när Raqqa faller?


ISLAM. I Syrien kommer slutstriden allt närmare Islamiska Statens självutnämnda huvudstad Raqqa. Det är ett av terrorsektens sista fästen och på plats finns ett stort antal utländska jihadister som krigar eller stödjer IS, däribland ett 100-tal svenskar.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio diskuterar vart IS-krigarna tar vägen när Raqqa faller och hur beredskapen ser ut för att ta emot återvändande IS-”svenskar”?

Säpo säger sig ha god kontroll på det 100-tal ”svenskar” som befinner sig i området så mitt förslag är att dra in och spärra passen så de får svårt att ta sig in i Europa och låta proffsen ta hand om problemen…

Låt proffsen ta hand om dem som stridit i Syrien…

På filmen ses assyriska kristna slåss för sitt land mot islamisterna medan muslimska unga män sitter i Sverige och klagar på dålig mat och Wifi och säger att de är oroliga för sina familjer…


26 responses to “Vad gör de ”svenska” IS-krigarna när Raqqa faller?

 • Nic Hostrup

  Svenskere ! Nej . det har svensk pas – men er ikke indfødte svenskere – ligesom hos os hvor de kalder sig danskere ligeså snart der har fået dansk pas – de er ikke danskere. Et får skulle således være en ged, når det er ført i en gedestal

  Liked by 1 person

 • Kenth Andersson

  Förmodligen flyttar många IS-terrorister till och hälsas välkomna av dagens mångkulturella Sverige som vissa geupper i samhället tycker är tryggt och där får de en efterlängtad bostad och ett arbete om de nu vill ha eller orkar jobba annars finns alltid svenska världsberömda välfärdbidrag att leva på !

  Gilla

  • Lena

   Jag må vara oinformerad men vart försvann mona muslims ”hot line”?
   Är hon häktad , under utredning eller vad händer ?
   Kanske gått under jorden med sin skattebetalda toyboy?
   Hon om någon har förstört i vårt land !

   Gilla

  • modernghost

   Alla dessa desperata medelålders knullnöden borde erbjudas jobb som hjälper ”på plats”. Vid minsta antydan till ”jagstarinteut” borde fan förpassas ur Sverige.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Det fanns en gång en film som handlade om amerikanska indiankrigen som hette ” de dog med stövlarna på”. Vi får hoppas att verkligheten överträffar dikten denna gång.

  Gilla

 • etnisksvensk

  Låt Putin ta hand om detta så utraderas dessa otäcka element för gott!
  Det svenska ”duttandet” genom ”batikhäxor” och andra ”genuselement” gör mig bara illamående!!!!!

  Gilla

 • Galten

  Från Jeanders bildblogg.

  Gilla

 • gamgubben

  En relevantare fråga är väl, vad gör de svenska myndigheterna när de s.k. svenskarna återvänder.
  Ska de få fritt vivre av staten eller straffas?

  Gilla

 • Lagro

  De som kommer från Syrien och ingår i terroriströrelserna har möjlighet att begära amnesti och de får då gå igenom någon rehabilitering.
  Det här gäller inte utlänningar och har de ingått i IS blir de avrättade, därför de är krigsförbrytare och enligt krigslagarna är det dödsstraff för sådant brott.
  Till saken hör att Syrien har dödsstraff för grova civila brott.
  Det som framgått är att utländska personer inom IS strider helt desperat mot en övermakt, men de är medvetna vad som väntar dem, de har ingen möjlighet att överleva.
  Den möjligheten finns om de kan rymma till Turkiet, men inom IS blir de avrättade den som försöker lämna IS.

  Gilla

  • Lagro

   More than 1,000 foreign Islamic State (ISIS) terrorists have entered Syria via Iraq, the pro-opposition Syrian Opposition for Human Rights claimed on Thursday.
   According to the report released by the pro-opposition group, the 1,000+ ISIS terrorists came from several countries in central Asia, including Uzbekistan, Turkmenistan, and Tajikistan.
   The terrorists entered the Deir Ezzor Governorate via Albukamal, which is the last crossing for the terrorist group between Iraq and Syria.
   The SOHR report also claimed that more than 500 Islamic State terrorists had been killed in Syria over the past two weeks – this cannot be confirmed by Al-Masdar.
   (Inlägget är uppgift från AMN)

   Gilla

   • Lagro

    The Russian Defense Ministry has raised the issue of some 300 Daesh terrorists on pickup trucks infiltrating a US-controlled zone in Syria’s al-Tanf region.
    The Russian Defense Ministry has urged ”the US side to explain its selective blindness regarding militants” operating near US forces in Syria.
    The ministry’s spokesman said the 300 Daesh militants had tried to block a strategically important road linking Damascus and Deir ez-Zor, which is used for delivering humanitarian aid to civilians and supplies for the Syrian Army.
    Inlägget enligt uppgift från Sputnik news.

    Det finns ett flertal källor som påstår att USA och dess allierade stödjer IS och andra terrorister, där motivet är att splittra Syrien och fälla regimen.
    SAA med dess allierade Ryssland, Iran och Turkiet vill se ett enhetligt Syrien, som det var tidigare.

    Gilla

   • Lagro

    ”Raqqa will be fully liberated from Daesh [IS] within two or three days. We have taken the main territory of the city under our control a long time ago, but the operation has stalled, as the terrorists are using civilians as a human shield. As soon as the last civilians are evacuated from Raqqa, the Daesh resistance will be defeated,” Yunus said.
    (Enligt Sputnik news)
    Mycket tyder på att Ragga faller inom kort och SDF som stridit mot IS, har det aldrig framkommit att de tagit krigsfångar, utan terroristerna tycks ha fått sitt straff på direkten.
    Därför några överlevande terrorister från Ragga kan sannolikt uteslutas.
    Att svenska politiker skall kunna rädda IS terrorister som kommer från Sverige kan nog uteslutas, de kommer att följa med svepet och få sin grav i Ragga.

    Gilla

 • Kurt

  Sanningen är att det händer ingenting, de kommer hem skrivs lite, kanske någon på Tv’s morgon soffan. Och efter ett tag radiotystnad. De få hjälp som svenne bara kan drömma om och så är det med det.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Beror på att i dagens mångkulturella, flummiga, norm och morallösa Sverige anser 7 klövern, massmedia och övriga PK-etablissemanget att terrorister och övriga brottsliga samhällsparasiter precis som de själva har högsta status i samhället och ett betydligt högre människovärde än s.k vanliga hederliga och ärliga svenska medborgare !
   Skillnad på folk och fä gäller fortfarande.

   Gilla

 • per22

  Ni kan vara lugna. De hämtas med det svenska regeringsplanet.

  Gilla

 • Mm

  Inrätta en folktribunal i Sverige som tittar och bedömer de idioter som har släppt in dem och fortsätter att släppa in dem

  Gilla

 • Kattsand

  Som han säger i radion: ”att vi borde kriminaliserat samröre med terrorgrupper”, dvs att det räcker att resa till i IS och vara medlem, tyvärr något som våra politiker varit helt ovilliga att göra (däremot belönar man terrorister som kommer tillbaka med bidrag och förtur till bostad, och de får dessutom skyddade personuppgifter).

  Gilla

  • Johan Krüger Haglert

   Gäller bara sålänge de inte är etniskt svenska grupperingar dock.
   Då skulle man vara snabbt på bollen.

   Gilla

 • Martin Lund

  En person som krigat för isis har enligt min logik och bedömning slaktat
  oskyldiga människor på de absolut grymmasta och mest peversa sätt som
  bara är tänkbart.
  Logisk sét säts de till att utföra grymma onda handlingar nästan direkt
  för att testa dem och deres tillhörighet.
  Då Sverige också har deltagit i kampen mot isis måste dessa svenska återvändare även ses som landsföräddare av tyngsta kaliber.
  Efter andra världskrig i ex. Danmark fick dessa ett nackskott.

  Gilla

  • Kattsand

   Att vara med i IS borde räknas som krigsbrott och dömas av en krigstribunal. Och efterlysas internationellt så svenska myndigheter inte kan hålla dem undan rättvisan.

   Gilla

  • odalkvinnan

   samtidigt stöder Sverige olika grupper som är IS i praktiken. Polisario är ett exempel, de terroriserar folket i Alger och därför ökar flyktingströmmen därifrån. Problemet är i tex Spanien att när båtarna kommer illegalt och de tar fast dem är det bara män. Man utreder dem men det kan vara svårt-är de flyktingar eller IS?

   Gilla

 • OPete

  Hur kan det finnas människor som tycker att dessa mordlystna idioter ska ha rättigheter o få nya chanser efter att ha våldtagit , mördat och slaktat andra oskyldiga ??? Tyvärr finns det även idioter som har sympatier . Alla dessa idioter borde stå till svars oavsett !!! Utan alla dessa idioter hade världen varit fan så mycket bättre .

  Gilla

 • Hönsmamman

  De måste hanteras av proffs. gärna i det område där de orsakat skador. De ska ut ur vårt land och dömas och straffas/hanteras i Syrien, Irak eller via en särskilt inrättad domstol där de svenska lagstiftarna och domarna/advokaterna inte har så stor talan eftersom insikter och erfarenhet samt expertis saknas.

  Gilla

 • ossie

  Vi får hoppas att dom kämpar till siste man så vi slipper se dom här igen.

  Gilla

 • JEX

  Döda alla is -anhängare där punkt slut.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: