Måste ha skäggtillstånd i ett muslimskt land


ISLAM. Tadzjikistans invånare är till 98 procent är muslimer, men deras religiösa institutioner övervakas noga av landets myndigheter för att se till så att grupperna inte riskerar att bli politiska.

Under loppet av bara ett par år har abayor, arabiska namn, kusinäktenskap och landets enda muslimska parti förbjudits i Tadzjikistan. Det handlar om att motverka extremism och ”utländska influenser”.

Även skägg är i princip förbjudet i Tadzjikistan som en del av en anti-radikaliseringskampanj.

Nu har två skådespelare tvingats söka ett ”skäggtillstånd”, för att slippa riskera konfrontation med polis, enligt BBC. De två skådespelarna, Khushnud Dado och Farrukh Vaitov, var enligt tadzjikiska Sugdnews i staden för att uppträda. Efter att de förklarat att de var skådespelare, och hade skägg för sina roller, kom dem att tilldelas ett ”skäggtillstånd”.

-Pettersson säger att de muslimska länderna går före. Tidigare harMarocko förbjudit försäljning och tillverkning av niqab och burka. Vi kan konstatera att till och med muslimer är rädda för islam…


One response to “Måste ha skäggtillstånd i ett muslimskt land

  • Maja Anokhina

    I Uzbekistan har det varit länge sedan straffbart att ta på sig burka osv.
    Men ni svenskar kallade Uzbekistans president för diktatorn och välkomnade hit alla som vill utöva sin religion ännu mer.
    Så fick ni Akilov.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: