Muslimska Tadzjikistan har förbjudit kvinnor att bär slöja


ISLAM. Tadzjikistans regering har förbjudit att kvinnorna bär slöjor och har infört en lagstiftning, där den säger att kvinnorna ska ”hålla sig till traditionella nationella kläder och kultur”. Intressant är att 98 procent av Tadzjikistan befolkning är muslimsk. 

Tadzjikistans befolkning är muslimsk, men Tadzjikistan anser sig vara en sekulär stat med en konstitution som ger frihet för religion. Till skillnad från islamiska länder bär kvinnor i de centralasiatiska länderna en halsduk bundet bakom sina huvuden, snarare än en hijab som är insvept under hakan.

Enligt TOI, tadzjikistans kulturminister, sade Shamsiddin Orumbekzoda att den islamiska klänningen var ”riktigt farlig”.

Han sa att alla tittar på kvinnor som bär hijab ”med oro”. Han tillade att alla ”oroade sig för att de kunde gömma något under deras hijab.”

 

-Pettersson säger att de muslimska länderna går före. Tidigare harMarocko förbjudit försäljning och tillverkning av niqab och burka.

IBTimes


3 responses to “Muslimska Tadzjikistan har förbjudit kvinnor att bär slöja

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: