Butik stänger tidigare på grund av oroligheter


INVANDRARVÅLD. Det har varit oroligt i området kring Ica-butiken i stadsdelen Sylte i Trollhättan den senaste tiden. Under ett par dagar infördes ett väktarstopp när väktares säkerhet inte kunde garanteras. För att öka de anställdas säkerhet drar nu Ica-butiken ner på öppettiderna. 

– Det började för tre veckor sedan när de tände eld på väktarens bil. Och de smällde smällare i entrén så att folk sprang in här för att skydda sig. Men då var det oroligt utanför men inte inne i butiken, säger Thomas Svensson. Enligt honom har det varit lite oroligt i närområdet under de senaste veckorna och det har varit bilbränder i närheten av butiken.

Facket Transport har stoppat väktare från två olika bolag att åka till området Sylte i Trollhättan ifall inte polisen också är där.

– I helgen var det en person som viftade med en kniv här inne, både mot en personal och utanför mot en kund, säger Thomas Svensson.

Efter händelsen när en knivbeväpnad person befann sig i butiken bestämde sig Thomas Svensson för att dra ner på butikens öppettider under kvällen. Butiken kommer från och med onsdagen att stänga klockan 21 i stället för klockan 23.

– Jag vill inte att personalen ska känna sig hotad. Det är värst de sista timmarna, det är därför vi gjorde så.

Thomas Svensson har drivit butiken sedan 1982. Han har inte varit med om att det varit lika oroligt tidigare.

Facebook

-Pettersson tycker att kalifatet i Sylte, Trollhättan verkar vara ett fint område. Där måste väktare ha poliseskort och det är trevligt med sällskap…

Sedan kan man naturligtvis undra om inte Thomas Svensson minns fel, för visst kastades det stänn på väktare, grillades bilar, krossades rutor och hotades folk med knivar 1982 också, han har nog bar glömt…

Om Sylte på bloggen…


15 responses to “Butik stänger tidigare på grund av oroligheter

 • Peter Skoglund

  Sossarna och Stefan Löfvens ” Svenska modellen”, etablerar sig stadigt i landet.

  Gilla

 • Mr Jordan

  De flesta som har haft ”turen” att födas i detta land, har också förtjänat rätten att klaga på missförhållanden, utan att bli anklagade för rasism. Varför det? Jo, för att vi, liksom våra förfäder, jobbar. Måhända inte lika hårt, men det är förvisso individuellt och beror också på hur man värderar hårt arbete. Teknikens landvinningar och sunda värderingar, har byggt upp det välstånd vi har idag. Det är något vi är stolta över och vi vill inte bli skrivna på näsan, av historielösa politiker utan känsla för moral och solidaritet, men med en uppsjö av egoism.

  Gilla

 • Lena

  Jag har upplevt att stå utanför en lucka och beställa det som jag önskade, ingen möjlighet att själv välja.

  Gilla

  • Lena

   I istanbul blev jag mer eller mindre INslängd i det lyxiga varuhuset av samme man som sparkade på andra som önskade att komma in.
   Allt detta är tre till fyra decennier tillbaka, vilken äcklig värld !

   Gilla

 • Jhonsson

  Roger Mogert (S), kultur- och stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm tycker att det är främlingsfientlighet att kräva tystnad på biblioteken. Man kan förmoda att hr Mogert inte besökt något bibliotek på sista tiden.
  Samtidigt ger hans tankar om,rasism i detta fallet en klar bild av vilket klientel det är, som åstadkommer oljuden.
  Jag förmodar att hr Mogert också tycker att det är rasistiskt att vara svensk.

  Gilla

 • Luntan

  I morgon torsdag stänger butikerna kl. 12.00 i Husby pga samma orsaker.

  Gilla

 • Bajen666

  Det är ju detta parasiterna vill, att det börjar med mindre öppettider och slutar med stängd butik för gått.
  Halal och smuggelbutikerna vill inte ha konkurrens av en Svensk ICA-butik så jäkla enkelt är det..

  Gilla

 • janzorn

  Precis likadant där jag bor i nordvästra Sthlm. Ungar på 13-15 år med arabiskt-afrikanskt ursprung som trakasserar helt oskyldiga människor och butiksägare. Om någon säger ifrån så kastar dom sten på personen. Helt respektlösa!

  Gilla

 • Ståfräs

  Röda Trollhättan har röstat för att få hit mellanöstern, nu har man fått som man ville, grattis o njut, PK idioter.

  Gilla

 • janzorn

  Det är ungefär likadant där jag bor i nordvästra Sthlm. Ungar på 13-15 år med arabiskt och afrikanskt ursprung som trakasserar helt oskyldiga människor och butiksägare. Om någon säger ifrån så kastar dom sten på personen. Så jäkla trött på dom.

  Gilla

 • Mm

  Vilket pack de, 7 klövern släppt in. Rösta SD

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: