Sverige är inte förberett…


Från Facebook

Under tisdagkvällen, mitt i rusningstrafiken, aviserar nätverket Ung i Sverige en demonstration på Centralstationen i Stockholm. Bakom nätverket finns bl a Ung Vänster och man agerar tillsammans med afghaner som har tagit sig till Sverige, sökt asyl, i vissa fall fått avslag och sedan början av augusti demonstrerar på olika platser för att få stanna.

Nätverket har sökt tillstånd hos polisen – och enligt uppgift fått det. Men polisen kan egentligen inte ge tillstånd för en demonstration inne i Centralstationens byggnad. Det är inte allmän plats och byggnaden ägs av det statliga företaget Jernhusen.

Vid kontakt med Jernhusen kunde företaget inte säga så mycket om det kommande eventet. Man var ursprungligen inte ens informerad om demonstrationen och visste på tisdagförmiddagen inte ens om den verkligen skulle bli av. Vid Jernhusen vidgår man dock att själva byggnaden inte är allmän plats och att tillstånd för aktiviteter inomhus måste sökas hos Jernhusen.

Statens Järnvägar, vars verksamhet i hög grad kan påverkas av en demonstration mitt i rusningstid, kände inte till det förestående evenemanget. Man bad att få återkomma när man tagit reda på mer.

‘Samtal med Samhället’ får intryck av att de olika aktörer som ofrivilligt dragits in i detta vill ligga lågt. Och polisens okunskap vad det gäller definition av allmän plats förvånar. Jernhusen och SJ vill förstås inte oroa sina kunder. Man duckar och hoppas att det skall blåsa över.

Sverige är inte förberett för den här verkligheten. Sverige fungerar utmärkt så länge alla snällt gör som myndigheterna säger, betalar sin skatt och låter bli att lägga sig i politiken mer än vart fjärde år. Men när det börjar röra på sig i revolutionsliknande sammanhang – stenkastning, skjutningar – och långdragna och omfattande demonstrationer – då verkar paniken vara nära.

Och högst upp sitter regeringen. Den har tidigare meddelat att besluten kring utvisningar inte kommer att ändras. Nu bedriver man utnötningskrig för att trötta ut demonstranterna och få dem att gå hem. Ja, vissa i alla fall. Väldigt många av dem är inte ‘hemma’ i Sverige.

Så vi misstänker, att den ena efter den andra som fått avslag i stället går under jorden och fortsätter att vara ett redskap för samhällsomstörtande krafter på vänsterkanten, de enda som numera verkar sympatisera med de afghanska demonstranterna. Skönt för regeringen – då har man man så att säga sopat problemet under mattan. Eller under jorden.

***

– Pettersson säger att Sverige är dimensionerat för svenskar, utan asylinvandringen och deras vänner i vänstern så räcker polisen, lärarna, vårdpersonalen och alla andra till. Det är för många asylinvandrare och kommunister i vårt land…

Nu ska de dessutom hindra dem som arbetar och betalar för deras lek…


11 responses to “Sverige är inte förberett…

 • jgarn

  Rasist javisst men stolt rasist. Man kallar mig rasist för att jag inte vill byta ut den svenska befolkningen mot importerade barbarer. Jag kan också berätta att jag inte älskar afghaner, afrikaner, araber, zigenare, kommunister och feminister. Så jag har verkligen något att vara stolt över, jag har tagit ställning.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Nuri Kino är författare, journalist & grundare av A Demand For Action.

  Nuri skriver gästkrönika i Dagens Samhälle.

  ”Kriminella äger skolan och rektorn är rädd”.

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/kriminella-ager-skolan-och-rektorn-ar-radd-18995

  Gilla

 • Hönsmamman

  Gillad av 1 person

 • Adolf Nilsson

  Håller med Kurt.Hellre fattig enkelt liv istället för det här mångkulturell inferno.Vi som uppväxta i 50 talets Stockholm, med bostadsbrist och allt vad det innebar.Vi levde ett bra liv ,enkelt bekymmersfritt.Kommer ihåg bilismen började greppa stan,tv började dyka upp.Rika grannar köpte tv vi fick gå dit och titta.Det var en helt annan tid som man saknar så in helvete. Någ med nostalgi ha det så gott Adolf

  Gilla

 • Kent

  Det är lättare att utmåla 300 neandertalare i NMR som den stora samhällsfaran än 2000 islamister och 700 från våldsvänstern.
  Inga i NMR får någon sympati någonstans eller att man ser dem som möjliga att komma tillbaka till ett normalt liv.
  Islamister däremot som verkligen har skridit från ord till handling daltas det med och tycks synd om. Planer och bidrag vet ingen gräns på generositeten för att få de att återvända till ett normalt liv vilket alla vet är närmast omöjligt.
  Våldsvänstern tillhör ju dom goda krafterna och journalisternas ger hundraprocentigt stöd så de är inget problem alls.

  Gillad av 1 person

 • Ulli

  Spräng Sverige/skiten i luften med 1000 vätebomber, brända jordens taktik.
  Ingen skriker längre efter bidrag, ingen känner sig längre kränkt och blr p.g..a det mordisk, inga gruppvåldtäkter, …

  Gilla

  • Kurt

   Ja, jag skulle hellre leva i ett riktigt fattigt men rasrent, etniskt homogent och tryggt Sverige än detta mångkulturella upp över öronen av juden belånade veritabla helvete fullt med utomeuropeiska apor som både förfular, förstör, våldtar, plundrar, mördar mm.

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag läser expressen att Marianne rudström en gammal nyhetsläsare i SVT naturligtvis.Hon beklagar att i Sverige har blivit hårdare och inhumant. Det är så synd om ensamkommande barnen som måste åka tillbaka till sitt land,det är synd om tiggarna för det har blivit hårdare för dom.Jag vet inte att en journalist inte läser tidningar och vet inte vad är det som sker i vårt land.Varför är det inte synd om oss svenskar ?Vårt land är okuperat av allsköns dräggel,våra politiker förstör det som vi äldre har byggt upp genom ett långt yrkesliv.När kommer folket Vakna och inse att det bara käbbel och lögn över hela linjen Överallt? Fundera lite på det fru rundström eller vad hon heter.Ha det så gott Adolf

  Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   När folket vaknat och röstat på SD osv, vad händer sedan då vad vill man uppnå, göra Sverige till det gamla folkhemmet igen ?
   En fin tanke men naturligtvis tyvärr helt orealistiskt det förstår ju alla, Sverige är och kommer förbli ett mångkulturellt land med allt vad det innebär oavsett folks uppfattning och med SD i riksdagen, det har gått för långt helt enkelt dörren till omvärlden skulle inte ha ställts på vid gavel för 30-35 år sedan med budskapet, kom till det rika och generösa paradiset Sverige ! Men dörren öppnades och som politikerna bäddat Sverige de senaste dryga 3 årtiondena får vi det s.k vanliga folket nu och i framtiden ligga obekvämt.

   Gilla

 • Billy Boy


  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: