Palestinska skolor hyllar terrorister


ISRAEL. För två veckor sedan uppdagade Palestinian Media Watch att en palestinsk skola som den belgiska regeringen finansierat bytt namn efter en terrorist.

Belgiens regering meddelar att de inte kände till namnbytet och kommer med omedelbar verkan sluta finansiellt stödja palestinska skolor. Regeringen fördömde glorifierandet av terrorattacker och kommer inte låta sig associeras med terrorister. Den skola som Belgien gav stöd, Beit Awwa Basic Girls School hade bytt namn till Dalal Mughrabi Elementary School. Dalal Mughrabi mördade 37 personer, varav 12 barn.

I den rapport som släpptes av Palestinan Media Watch fann man att minst 31 skolor var namngivna efter terrorister. Barnen på dessa skolor lär sig att se terroristerna som martyrer och ser upp till dem som förebilder.

Tidigare i år upptäcktes det att en skola som Norge, Danmark och FN finansierat också bytt namn efter terroristen Dalal Mughrabi. Alla finansiärer fördömde omedelbart namnbytet och drog in finansieringen.

-Pettersson noterar dock att Sverige, som är en av ”Palestinas” största biståndsgivare inte reagerar för sådana avslöjanden. Den svenska regeringen vägrar konsekvent att ställa krav för det bistånd araberna får…


8 responses to “Palestinska skolor hyllar terrorister

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: