Mer valfläsk ”Hotet från gängkriminella bör ges högsta prioritet”


INVANDRARBROTTSLIGHET. ”Hotet från de gängkriminella bör ges högsta prioritet och polisen ska få de resurser som krävs”, skriver Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholm, på SvD Debatt. Hon menar att de 7,1 miljarder som regeringen tilldelar polismyndigheten de kommande tre åren är en bra start, men inte räcker till.

Wanngård skriver också att hon tänker göra sin del och ta ansvar för trygghetsskapande åtgärder på kommunnivå. Därefter presenterar hon ökade trygghetssatsningar, så kallat valfläsk, i 2018 års budget, däribland 200 miljoner i en trygghetsfond som kan gå till exempelvis belysning och kameror. Även tidigare riktade insatser mot barn och unga i riskmiljöer, ingår i satsningen.

-Pettersson säger att det är ynkligt ”trygghetsskapande åtgärder, exempelvis belysning och kameror”. Vad hjälper det en person som är rånad, misshandlad och våldtagen?

Stäng gränsen, obligatorisk utvisning, återkalla medborgarskap, döm till maxstraff enligt lagen. Obligatorisk arbetsplikt för friska personer som tar emot bidrag. Tala klarspråk om att de gängkriminella är invandrare, och sluta vara så flata.


15 responses to “Mer valfläsk ”Hotet från gängkriminella bör ges högsta prioritet”

 • Dan

  Konstigt att Wanngård, som vidstod att det inte finns såna problem i Rinkeby när norska integrationsministern ville besöka området, inte sa detta då! Lögnerna förstärks när det är valår. Bor själv i ett bostadsområde som håller på att ombildas till bostadsrätt och sossarna och deras medlöpande föreningar har motarbetat hela tiden. Detta trots ett massivt intresse för ombildning.
  Den enda gång de visar sina trynen här är när det börjar lida mot val. Då delar de ut rosor och spelar intresserade av våra åsikter.
  För mig är det den värsta formen av populism eftersom ointresset är totalt mellan valen!!!

  Gilla

 • Lagro

  Den här gängkriminaliteten är självförvållad som är orsaken av en okontrollerad asylinvandring, som var mycket lätt att se konsekvensen av.
  Politikerna har tillåtit en helt okontrollerad invandring av personer där många saknar grundskolekompetens från sina egna länder, att de skall kunna få något reguljärt jobb på den öppna marknaden blir till en omöjlighet.
  I Sverige idag fordras gymnasiekompetens för att vara attraktiv på arbetsmarknaden.
  De här asylinvandrarna med mycket låg utbildning får en mycket lång uppförsbacke om de skall kunna få något jobb.
  De här enkla jobben som fanns tidigare är borta idag, det är automatiken som tagit över.
  De här asylinvandrarna med låg utbildning blir hänvisade till bidrag som sedan många kompenserar med kriminell verksamhet, som oftast är droghandel, beskyddarverksamhet och rån.
  Många av asylinvandrarna kommer från länder som har klanledare som tradition, därför blir gängkriminaliteten organiserad och mycket svår att komma åt och att få bukt med.
  Den svenska polisen står maktlös med de befogenheter som de har, utan brotten läggs ned och sedan skapas nya,, en mycket ond cirkel.
  Det är endast att se på länder som har gängkriminalitet och man inser problemen som svensk polis står inför.
  Ett stort problem är att de svenska politikerna tycks var helt naiva, som också tycks ha trott på deras eget påhitt ” att alla människor har lika värde”.
  Det som politikerna måste inse är att den okontrollerade asylinvandringen var ett gigantiskt misstag, som blir mycket svåra följder med.
  Det enda är ett totalt stopp på all asylinvandring och anhörighetsinvandring och endast acceptera arbetskraftinvandring och kvotflyktingar.

  Gilla

 • Mia

  Kameror och belysning är väl inte att förakta.Tack vare kameror kunde man snabbt gripa terroristen på Drottninggatan. Och belysning är något som skapar trygghet, särskilt för oss kvinnor nu när vi har en mörk årstid framför oss.
  Nu har moderaterna kommit med ett förslag att polisen ska få använda anonyma vittnen till de gängskjutningar som folk annars inte vågar vittna om.
  För polisen vore det en stor tillgång men för rättssäkerheten är det tveksamt. Men kanske det enda sättet att lösa dessa brott och därmed förhindra nya.

  Gilla

  • Bosse

   Bra Mia! Börjar du och dom sju förnekelsepartierna att inse att brottsligheten ökar i Sverige.I många år har ni alltid sagt att det finns inget bevis eller statistik på detta.Du verkar ha förstått att kvinnor kan faktiskt bli överfallen i Sverige.Men det finns fortfarande en massa blindbockar som säger att det har aldrig varit säkrare än nu.
   Det är nästan så att man önskar att dom skulle få besök i sina hem av dessa sk figurer som dom säger inte finns.

   Gilla

  • Tony

   Ja och ännu bättre är att sänka bidragen, så att magneten att åka genom tio länder för att ta sig till bidragsparadiset slutar att dra, sen kan poliserna börja att ta tag i brottsligheten istället för att samla
   på hög.

   Gilla

 • Falköga

  Lär av den danske statsministern som nyligen sa: Vi ska ta emot ännu färre. De som är här ska arbeta och följa danska normer och dansk demokrati.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Bör det inte finnas två budget? Om en (1) budget om 7,1 miljarder kronor går till ”Hotet från de gängkriminella”.

  Om det bara finns en (1) budget så finns det ju inte pengar till att ta hand om och utreda annan brottslighet (våldtäkter,inbrott,rån,misshandel,illegala med mera).

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hade Sveriges folkvalda partier för drygt 30 år sedan inte ställt upp dörren mot omvärlden och skapade en totalt ansvarslös och okontrollerad masinvandring så hade dagens ofattbara miljardrullning från staten med lånade pengar och övriga skattemedel till att bekämpa en i dag rådande kriminell anarki inte varit nödvändig utan pengar hade istället kunnat gå till gsmla och personal, åldringsvård, sjukvård, skolor, fler lärare m.m och annat som infödda hederliga och arbetande svenskar behöver för att må bra men tydligen är annat viktigare för makteliten än sitt egna folk som via arbete och skatter håller Sverige under armarna.

  Gilla

 • jr

  Börja med att sparka Eliasson omedelbart. Sätt in en riktig polis i ledningen som vet vad det handlar om. Först då kan pengarna göra nytta, hålspets istället för armband.
  En riktig chef som tar tag i sörjan, får eventuellt avhoppade poliser att återvända till yrket, skola nya och se till att lagar efterlevs.
  Inte en syltrygg som lipar i rutan, hjälp oss hjälp oss. Vad fan tror ni att det skickar för signal till klanledarna och andra babbar?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vad hjälper det att byta ut en icke duglig polischef mot en annan när riktiga polisiära befogheter för rensa upp i dagens svenska brottsträsk totalt saknas och inte får användas för att inte riskera att skada stackars brottslingar med grottbeteende ?
   Dagens organiserade kriminella gäng vet att polisen är totalt politiskt bakbunden och skrattar därför bara åt dagens ynkliga, patetiska och förlamade Svenska rättsväsende.

   Gilla

 • frankston

  Snatteri går före knivrån!

  ”Knivrånet är inte heller ett prioriterat ärende.
  – Tyvärr har vi det körigt, och det finns inte de resurser jag anser att jag behöver, säger Jan Bolmgren som leder förundersökningen.
  Samma signal kommer från Gunnar Norgren, gruppchef för en av två utredningsgrupper i Kalmar.
  – Det är väl ingen nyhet att vi har för lite resurser och att en del resurser går till Malmö, med deras grova våld, säger Gunnar Norgren.
  Resurserna som Kalmarpolisen har att tillgå, koncentreras till de ärenden där misstänkta personer redan sitter frihetsberövade.

  – Om vi leker med tanken att det sitter fem anhållna personer hos oss på morgonen efter knivrånet. Med de resurser vi har just nu måste vi hantera dem först eftersom det är lagstadgat att de får sitta max 96 timmar.
  Det innebär att utredningen av ett snatteri kan gå före ett rån, om en person sitter anhållen för snatteriet.
  I våras lade polisen ner förundersökningen kring skottlossningen i Mörbylånga, där dessutom ett stort antal bränder förblir olösta.

  Politiskt pågår nu i det närmaste en budgivning, när regeringen och oppositionspartier vill överträffa varandra i hur många nya poliser som ska utbildas. Men långt innan de nya poliserna ska fördelas, har Gunnar Norgren ett önskemål från sin högsta ledning:
  – Jag hoppas att det finns en plan. Om det ska bli x antal tusen fler poliser i Sverige, hur många skulle spilla över på oss och vad är det i så fall vi behöver? Poliser, analytiker eller utredare? Det är en fråga jag har ställt men ännu inte fått svar på.”

  Vart ska detta sluta??

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Det är riktigt.Invandrar brott skall resultera omedelbar utvisning efter avtjänat straff. Man skall inte ta tag i vissa brott man skall bekämpa Över hela linjen allting .Dags att göra något det är inte en dag för tidigt.Avgå byfåne.Ha det så gott Adolf

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Varför först sitta av ett s.k svenskt löjligt lågt straff på något av Kriminalvårdens hotell och dra nytta av skyhög dyr service som bekostas av arbetande svenska medborgares inbetalda skattepengar ?
   Är billigare att direkt utvisa brottslingar på livstid om hemlandet är känt om inte så ska brottslingarna låsas in och svensk polis ska skyndsamt försöka ta reda på från vilket land den kriminella kommer ifrån därefter direktutvisas och går inte det, ja då får tyvärr brottslingarna sitta av ett s.k straff på ett svenskt vilohem som patetiskt kallas för fängelse och kosta skattepengar.

   Gilla

  • Bosse

   Karin Wanngård är inget annat än en mycket sjuk människa.För ett tag sen,när Norges migrationsminister var på besök i Rinkeby då skrek hon i media att Rinkeby och andra förorter i Stockholm hade inga som helst problem .Dom var dom finaste och mest blomstrande delar av Stockholm. Detta inlägg hon gör just nu visar bara hur jävla sinnessjukt detta land har blivit. Detta är det stora problemet i Sverige ,den totala förnekelsen.Vad dom säger verkar bero på dagsformen.I morgon kan hon säga igen att det behövs ingen polis alls. Därför kommer Sveriges problem ALDRIG att lösas eftersom man förnekar dom.Det måste till ett helt nytt politiskt uppträdande och ett öppet debattklimat. Alla partier i 7 -klövern måste skrotas för att komma ur denna åsiktslåsning.Media måste göra samma sak.
   Det går inte alla partier i Sveriges riksdag och media tycket lika om man vill lösa problem och förändra. Men lösningen är egentligen ganska enkel. Att se verkligheten som den är och inte vara rädd för rasiststämpeln.

   Gilla

   • Lagro

    Idag vet politikerna att asylinvandringen har blivit ett enormt problem, men de erkänner aldrig att de handlat felaktigt.
    Sverige gå in mot ett klassamhälle, som kommer att få ödesdigra konsekvenser.
    Det har satsats enorma belopp på integrering av asylinvandrarna, men alltsammans har blivit ett misslyckande.
    Det ges stöd med upptill 80% av kostnaderna om företag anställer asylinvandrare men det har inte heller hjälpt företagen vill inte ha dem, även om de är gratis.
    Det senaste Stefan Löfven kommit med är att det skall satsas på utbildning för asylinvandrarna, det kommer att kosta enorma belopp och sannolikt blir det ett mycket magert resultat.
    Det enda för Sverige är att ha en kontrollerat arbetskraftinvandring, som fanns på 60-70 och 80 talet, när det fanns behov av arbetskraft kom folk in till landet och då kunde bostäder byggas och all annan välfärd, med skolor, sjukhus, vård m.m. kunde byggas ut.
    De här asylinvandrarna är endast tärande och kommer sannolikt också att förbli det.
    Enligt många ekonomer kommer samhället att gå mot en kollaps om ingenting görs omedelbart och stoppar katastrofen.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: