Ännu en möjlighet till bidragsfusk

INSÄNDARE. Regeringen vill nu tydligen införa en möjlighet att ta ett statligt lån för att kunna ta körkort. Syftet är att göra det lättare för arbetssökande att få ett jobb.

Vi vet att arbetslösheten är störst bland s k nyanlända och det är bara att gratulera att det nu dyker upp en ytterligare möjlighet att bidragsfuska för denna grupp.

Att det kommer att bli så kan vi vara ganska säkra på och det särskilt när man läser att det kommer att finnas möjligheter att få återbetalningsbeloppet sänkt eller helt avskrivet om låntagaren bedöms sakna förmåga att betala tillbaka lånet.

Är det någon som inte tror att majoriteten av dom som kommer att utnyttja detta guldläge till skattefinansierat körkort kommer att vara s k nyanlända?

Jag tror det i varje fall inte!

Sandor Herold, Malmö

-Pettersson vill till Sandors insändare fråga om det är så lämpligt att få ut fler araber i trafiken…

11 thoughts on “Ännu en möjlighet till bidragsfusk

  1. Det är bara kameler som skenar inte bussar, det borde domstolar fatta, men de är väl så påverkade av PK att de inte kan se skillnad på en kamelförare och en bussförare. Tok Sverige har slagit till igen

  2. Regeringen skriver:

    Det ska även finnas en möjlighet till avskrivning av hela eller del av lånet om låntagaren på längre sikt bedöms sakna förmåga att betala tillbaka detta.

  3. Ett lån för att öka chansen till arbete men kan avskrivas om låntagaren anses ”inte bedöms kunna betala tillbaka”. Hur djäkla dumt låter inte det, vore nog bättre att bedöma ifall ett körkort verkligen skulle öka chansen till arbete innan lånet beviljas…

  4. Och här trodde jag att muslimer inte fick låna pengar. ”Lån” är alltså ett bidrag för vissa, men återbetalningskrav för oss andra. Eller ??

    • Jo Sara,låna får dessa getaherdar.Men de skall vara räntefritt !
      Vet förstås inte,om han i grottan skrev ned detta i sin sagobok eller om det är något,som senare uppfunnits i Moskèn ?

  5. Det skulle innebära att åka linje-,stadsbuss blir ännu farligare än idag !
    Senaste veckan har sådant experiment orsakat två olyckor i Berlin.
    En äldre dam fick mycket svåra skador,och bussarna blev skrot.
    En dubbelbuss körde in i en bro,och rena turen att inga passagerare fanns i övre delen,som skalades av totalt.
    En annan bussförare såg inte de parkerade bilarna utmed gatan.5-6 personbilar föstes samman och bussen ramponerades totalt…Vilka tror ni satt bakom ratten ?

    • Ser nu sedan jag tog ett utländskt exempel på olämpligheten,att sätta kameldrivare bak ratten på våra bussa, att en sådan olycka skedde på närmre håll 2015.
      I Lund ”skenade” då en buss och en person dödades,och andra skadades.Nu står föraren till svars i Hovrätten.
      Denna instans anser att han skulle trampat på bromsen istället för på gasen ! Tja svenska språket är svårt ”for utläningar”…

      • Hovrätten i Malmö ändrar tingsrättens domslut.
        ——————————————————–

        Busschauffören som körde ihjäl en man och skadade en kvinna på Bangatan i februari 2015 döms för vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

        Busschauffören döms till villkorlig dom och 80 dagsböter à 210 kronor.

        Efter den friande domen i november förra året överklagade åklagaren domen till hovrätten i Malmö.

        Lunds tingsrätt friade busschauffören för vållande till annans död och vållande till kroppsskada. En man dog och en kvinna skadades svårt när bussen körde in i en folksamling i februari 2015.

        Enligt tingsrätten fungerade bromsarna och påkörningen skulle ha kunnat undvikas, men rätten konstaterade ändå att det ibland kan uppstå svårbemästrade situationer i trafiken där det inte är rimligt att hålla föraren ansvarig. Rätten var inte enig och två nämndemän ansåg att chauffören varit oaktsam.

        Olyckan inträffade i samband med en stor vattenläcka den 6 februari 2015. Hett vatten strömmade ut på gatan efter en fjärrvärmeläcka och kraftig ånga bredde ut sig. Av oklar anledning skenade bussen på Bangatan och en 65-årig man avled efter de skador han fick när han blev påkörd. En 19-årig kvinna skadades svårt.

        https://www.sydsvenskan.se/2017-10-10/busschaufforen-doms-for-vallande-till-annans-dod-efter-dodsolyckan

      • När jag var på väg till universitetet i min hemstad satt en sådan tok bakom ratten och måste ha gasat på för fullt redan innan jag stigit på. Han stannade bussen genom att trycka bromsen i golvet så vi alla for framstupa vid hållplatser. I en smalare passage, tydligt utmärkt med varningsskyltar, brakade han rakt på och Volvon han tryckte upp mot den höga trottoarkanten förlorade bakre stötfångaren som for rakt upp i luften och med ett brak ramlade ner tio meter bort.

        Vi klev ur och jag gick fram till föraren som var chockad. Jag fasade för att att titta på bilen eftersom sidan var intryckt. Men det satt inga barn därbak, så jag slapp se skadade. Jag pratade med föraren och hon berättade om förloppet och hon fick mitt nummer och vi hade lite sms-kontakt efteråt.

        Förarens ögon var förvridna och han stirrade rakt ut och tjattrade på sitt språk, men ingen brydde sig om honom. Det kom en annan buss, men jag var ute i god tid så jag missade inte något. Men jag blev aldrig kallad till något förhör eller så, så jag antar att de bara struntade i det eller något. Men jag hoppas att den chauffören aldrig får köra mer.

  6. Åter,och åter uppvisar våra politiker sin totala naivitet.
    Men det är ju, Gud bevare oss, endast om våra skattepengar de sprider ut. Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018!

Kommentera