Medan Miljöpartiet jagar svenska bilister planerar Japan 49 nya kolkraftverk


KLIMAT. Medan Miljöpartiet i Sverige jagar svenska bilister så planerar Japan att bygga 49 nya stora kolkraftverk för att ersätta kärnkraften. Detta när andra länder övergår till förnybara energikällor. 

Japanerna vill också exportera sin ”rena” teknik till andra länder.

Läs mer…

-Pettersson menar utan att vara någon expert att Sverige kommer att hamna i samma  sits utan kärnkraften. Vi bygger troligen inga kolkraftverk men kommer att bli tvungna att öka importen av kolkraftsproducerad el från Europa där utbyggnad av kol och gaskraft fortfarande är dubbelt större än utbyggnaden av alternativa energikällor.

Och vad än politikerna än säger kommer vi att behöva el när det är mulet och inte blåser…


10 responses to “Medan Miljöpartiet jagar svenska bilister planerar Japan 49 nya kolkraftverk

 • Kenth Andersson

  Undrar om många kommer att rösta på kappvändarpartiet MP 2018 ?
  Om inte så kanske Lövet inte kan bilda regering med detta parti efter valet men då tar han istället hjälp av V, C och L !
  Ingen tror väl att det blir något annat än en fortsatt vänsterstyrd regering efter 2018 nu när finansminister Magdalena Andersson i höstbudgeten delat ut allmosor till det bidragsberoende svenska folket ?

  Gilla

 • Kent

  Miljöpartister är i grunden illröda kommunister som har försökt måla över sig med dåligt täckande gröna färg när alla länder i världen som har tillämpat idiologin i praktiken har visat sig vara mänskliga katastrofer.
  Det finns bara ett transportmedel som är godkänt för allmänheten enligt kommunister, det måste gå på räls.
  Privatbilism och flyg är bannlyst i deras idiologi.
  Transportmedel som endast får användas av särskilt utvalda partifunktionärer.

  Gilla

 • Mia

  De planerade kolkraftverken är inte byggda ännu och om de blir det återstår att se, jag tvivlar.

  Det är i så fall inte Sverige som ska ändra sig, utan Japan.
  Hur skulle det gå om alla nordiska länderna skyllde på sin storlek och sedan alla övriga mindre länder. Att minska på utsläppen är lika viktigt överallt på vår jord.Klimatet hnar inga landgränser.

  bland får man höra att en somalier släpper ut 80 gånger mer om personen flyttar till Sverige och ibland framhålls istället att vi knappt har några utsläpp alls.

  Gilla

 • Jhonsson

  Sveriges bidrag till samtlige länders alla utsläpp av växthusgaser är 0,2 %. En tredjedel av Sveriges utsläpp kommer från trafiken. Det är med andra ord inte mer än 0,06 % ! Men miljöpartiet med Lövin i spetsen försöker få.oss att troi, att om vi betalar mer skattt på drivmedel, kommer världen att räddas från den inbillade ”globala uppvärmningen”.
  Ett bedrägeri med enda avsikten att driva in mera skatter. Mp gör sitt bästa för att avfolka landsbygden.
  Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.

  Gilla

  • Stenbock

   Där hann du före mig Jhonsson…Skulle precis angett dina siffror.Som vanligt är lilla Sverige knappast värt att nämna,i dessa sammanhang.
   I Tyskland ligger %-talet kring 1 % av jordens totala utsläpp.Det landet har tio gånger fler invånare.Nu tjatas där om att förbjuda dieseldrivna bilar,utan att fundera över följderna.Miljontals människor har sin levnadsinkomst just via biltillverkningen. Vad som fordras är att ”klimatmaffian”,och deras anhängare bland de ”gröna fanatisterna” borde förbjudas !

   Gilla

   • Sven-Erik

    Justerat för befolkningsmängd 10*0.2=2,0 %. Procenten för Tyskland känns inte rätt med tanke på autobahn och genomfartstrafik, mot norr respektive söder. Eller är den svenska siffran justerad? Bara kritisk till pk, inget annat.

    Gilla

 • Roland Karlsson

  Mp verkar tro att luften stannar vid Öresundsbron. Där vänder den. Miljöfrågan är av global karaktär. Att jävlas med svenska bilister är som att pissa i östersjön. Det märks inte. Fridolin var väl jämte Åkesson svagast i partiledardebatten igår. Fridolin kunde inte ens hålla käften när andra pratade. Ändå hade han inget att säga. Varför ljuger Lövfen om att alliansen vill sänka löner? Blir nog en smutsig valrörelse, Jag väljer soffan!

  Gilla

 • Falköga

  Läs Thoralf om Mörbylånga där politikerna nu erkänner och försöker sälja sitt förlustbringade vindkraftverk.
  http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/10/08/11483459-morbylanga-tar-konsekvenserna/

  Gilla

 • angelicaplacet

  Sverige är ju endast självförsörjande till c.a 40-50%.

  Hur ska miljöpartiet få in mat från andra länder till befolkningen utan biltransporter?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: