Dove anklagas för rasism – drar tillbaka kampanj


RASISM. Tvål- och hygienbolaget Dove har hamnat i blåsväder efter en reklamkampanj som anklagas för att vara rasistisk. I en bildserie på Facebook som skulle visa upp en ny hudkräm tar en svart kvinna av sig sin hudfärgade tröja och förvandlades då till en vit kvinna.

-Pettersson tycker inte reklamen är bra men det är löjligt att bli upprörd. Dove har även en variant där en vit kvinna förvandlas till en asiatisk men det nämner inte tidningen Resumé.

”Det är inte rasism att säga neger. Det är bara de politiskt korrekta som inte vågar säga neger, de vågar inte säga det för att de egentligen är rasister. Den som säger neger säger istället precis vad ha ser och det är mer ärligt”


9 responses to “Dove anklagas för rasism – drar tillbaka kampanj

 • Svensk reklam är som en propagandafilm från staten.

  I stort sett all reklam jag ser har varit som en propagandafilm från staten.
  Jag måste vara korkad på riktigt för jag trodde att reklam behövdes/användes för att få folk att vilja köpa varan? Inte att bli äcklad och bojkotta märke och företag.
  Doves tidigare reklam har gjort att de är bojkottade av mig. Denna gång råkade det visst bli fel för pk-träsket men de rättar nog till felen så att den blir som en propagandafilm från globalisterna i regimen.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Och hur var det nu det förhöll sig med den inkonsekvente artisten Michael Jackson, vilken sina multietniska ansatser till trots valde att tillgripa alla till buds stående medel för att erhålla en ljusare hudfärg och den vite mannens nobla anletsdrag?
  Har han månne gått till hävderna som rasist?
  Andreas 🙂

  Gilla

 • centurion

  Det lär finnas en film till, där en vit kvinna förvandlar sig till asiat. Men den passerar censuren utan några problem. Lite väl genomskinligt upplägg, va´.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara att gilla läget, idag är snart allt kränkande och rasistiskt men man undrar vem det är som försörjer ligan som på heltid verkar ha tid att ägna sig åt att bara anklaga och anmäla allt och alla för rasism, hets mot folkgrupp, kränkning, ojämlikhet och andra idag moderna PK-uttryck, vilka är dessa människor har de inget vanligt liv ute verkligheten som vi andra som håller Sverige på fötter genom arbete och skatter ?
  Vilken patetisk sandlåda Sverige är och har blivit.

  Gilla

 • Argus

  Undrar hur mycket pengar människor lägger på medel för att deras hudton ska bli något mjällare?

  ”Den vita rasen” är normen och det är inte främst för att vi generellt har ett attraktivare yttre utan för vad vi åstadkommit. Vad har då kultur och teknisk utveckling att göra med hudfärg? Egentligen inget och samtidigt allt. Där klimatet gjort det till en överkomlig utmaning att överleva har civilisationer uppstått och utvecklats. Vi talar här om tempererade områden med inte fullt så starkt solsken och framförallt inte året runt vilket minskar behovet av skyddande pigment. Samarbete, specialisering, handel och förmåga att lagra överskottet gör att växande generation utvecklas till att bli något bättre än sina föräldrar. Upprepa detta ett par hundra gånger och var och en förstår hur västvärlden uppkom.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Nej, det är inte en vit kvinna som blir asiat, det är SAMMA film, först en svart som blir vit, sedan tar den vita kvinnan av sig tröjan och så är hon mörkhyad.

  Hade de spelat filmen i en annan ordning, hade inte någon sagt något. Vi vita vill ju gärna vara bruna – på sommaren.

  Gilla

 • per22

  Uppfinnaren av en salva med dessa fantastiska egenskaper, borde belönas med Nobelpriset.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Då blir det till å handla Dove framöver.
  Jag handlar alltid Barilla pasta.

  Det får vara slut på jönserier.

  En vitlök är en vitlök, ett svartjobb är ett svartjobb, så är det!
  Ps. Gillar inte ”riktig” rasism, men det finns gränser för idiotin (hoppas jag).

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ordet rasism är och har tyvärr idag blivit ett missbrukat ord som etablissemanget och tyvärr även nyinflyttade när de inte får som de vill och argumenten tryter tar till som vapen och kastar i ansiktet på människor som de inte tycker är PK för att täppa till munnen på dem vilket de tyvärr lyckas bra med i Sverige som blir mer och mer tyst !
   Om de som i tid och otid kastar ur sig ordet rasism visste vad rasism egentligen betyder och innebär så skulle inte ordet missbrukas som det gör idag och på så sätt blir ett urvattnat uttryck som ingen till slut bryr sig vilket inte är bra.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: