SVT-man stoppas av SÄPO


MEDIA. Lennart Persson, programledare på SVT nekas att få ut handlingarna som Säkerhetspolisen har om honom. Han har överklagat med fått avsla även av kammarrätten i Stockholm. – I min tidiga karriär jobbade jag på radion i Göteborg, och då ryktades det om att vi var registrerade av Säkerhetspolisen för att de misstänkte att vi var ett vänsterelement, har Lennart Persson tidigare berättat.

-Pettersson menar att det var nog inte bara en misstanke om att herr Persson och kompani var vänsterelement. I princip hela SVT består ju fortfarande av vänsterelement med något enstaka undantag.

Så här skrev vi på bloggen år 2011: ”Professor Birgitta Almgren har forskat i Stasi-arkiven och funnit svenska poliser, politiker och säkerhetspoliser finns bland de namnen. – Men de viktigaste namnen är journalister, säger Birgitta Almgren.

TIDIGARE 2017-08-24. Programledare på SVT har problem med SÄPO

MEDIA. SVT-programledaren Lennart Persson vill veta om det finns sekretessbelagda dokument om honom hos Säkerhetspolisen efter sin tid som ung journalist i Göteborg. Men nu stoppas Persson av Säpo och får avslag – därför tar han ärendet vidare till kammarrätten.

Lennart Persson har ansökt om att få ut dokument om sig själv från Säkerhetspolisen – men har fått avslag.
Nu berättar Persson varför han misstänker att han kan finnas med bland sekretessbelagda Säpo-dokument.

– I min tidiga karriär jobbade jag på radion i Göteborg, och då ryktades det om att vi var registrerade av Säkerhetspolisen för att de misstänkte att vi var ett vänsterelement. Det går alltid rykten om journalister, säger Lennart Persson, och utvecklar: – Det var 35 år sedan så jobbade jag på radion i Göteborg, och då sparkades vår chef där, för att en medarbetare gjorde satirprogram som var väldigt kontroversiella. Då gick vi ut i en vild strejk vid två tillfällen. Det var ju naturligtvis en lagvidrighet vi gjorde där. Men så har man ju misstänkt att det är klart att de noterade vilka det var.

Expressen

-Pettersson skulle också vara intresserad av vad det står om Persson och alla andra på SVT, för som vi vet är SVT för mångfald när det gäller sexuell läggning och hudfärg men när det gäller åsikter gäller vänsterextremismen med något undantag…

Jag och andra har i många år undrat vilka journalister som arbetade åt den Östtyska säkerhetstjänsten Stasi och finns med i arkiven men dessa är hemligstämplade och journalisterna själva verkar totalt ointresserade av någon anledning.

Det kommunistiska Östtyskland upphörde att existera som stat 1990 och kamrat Persson och hans SVT kollegor kan mycket väl förekomma i STASI-arkiven…

Så här skrev vi på bloggen år 2011: ”Professor Birgitta Almgren har forskat i Stasi-arkiven och funnit svenska poliser, politiker och säkerhetspoliser finns bland de namnen.

– Men de viktigaste namnen är journalister, säger Birgitta Almgren.

I somras beslutade regeringsrätten att professor Birgitta Almgren skulle få ut Säpohandlingar om de svenskar som samarbetade med Stasi. Det blev dock ett tillstånd med förbehåll. Birgitta Almgren fick nämligen ett hot om fängelse över sig – eftersom det finns hot om straffpåföljd – om hon röjer namnen på dem som samarbetade med Stasi. Sedan i augusti förra året har hon nu forskat i det hemligstämplade materialet.

Finns det politiker bland dem som samarbetade med Stasi? – Det är många namn på en rad områden från alla sektorer i samhället säger Birgitta Almgren.”


3 responses to “SVT-man stoppas av SÄPO

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  I den kapitalt bakvända värld vi nu lever i är det främst de konservativa antiglobalisterna, nationalisterna och antikommunisterna som registreras.
  Den sekretessbelagda matrikeln över medborgare med radikala vänstersympatier representerar således verkligt sprängstoff med många eldfängda godbitar och kan därmed betraktas som Sveriges mest prekära register.
  Med tanke på det samlade etablissemangets inverterade logik och gravt grumlade omdöme borde det väl bland dessa bokförda revoltörer snarast anses som en merit att inkluderas i de rabulistiska rullorna.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Tony

  Vänsterelement? Ja är inte merparten det av dom som jobbar på SVT?
  om dom inte är det så sympatiserar dom i alla fall med dom som står
  till vänster om Jonas Sjöstedt!

  Gilla

 • Jhonsson

  Om de var misstänkta för att vara ”vänsterelement” och arbetade på radion i Göteborg, var det nog som Säpo antog.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: