Sverige’s roll när det gäller Sydafrika har varit och är en stor skam


Igår skrev jag lite om Sydafrika:

https://petterssonsblogg.se/2017/10/04/south-africa-collapse/

Här återger jag två kommentarer till detta blogg inlägg som beskriver/kommenterar Sverige’s roll:

Lagro skriver:

”Intervjun med Dan Roodt ger en viss förklaring av problemen som blivit i Sydafrika.
Under 1960 talet fanns proteströrelser för marxismen eller kommunismen, därför fanns också protest mot apartheid i Sydafrika.
I Sydafrika var proteströrelsen på väg att upphöra, men Jose Slovak ansåg det måste till andra metoder och det skulle vara genom propaganda och terrordåd, som ANC skulle ta makten som är en kommunistisk rörelse.
1968 blev Olof Palme statsminister som stödde Jose Slovak och hans ideer och i Sverige fick de igenom en hemlig budget för ANC, som skulle finansiera propaganda och även terrordåd.
ANC kom till makten 1994 genom propaganda och terrordåd även mot egna, som ansåg som medlöpare till de vita.
Enligt Dan Roodth var det Sverige som ensidigt finansierade ANC för propaganda och terrordåd från 1968.
Den svenske ambassadören hade ett radiotal 2004 i Sydafrika och sade utan Sverige hade inte ANC kommit till makten, som Dan Roodt instämmer med.
Många i västvärlden trodde att allting skulle bli mycket bra med multikulturen, men allting vände till det sämre.
Kriminaliteten har vuxit enormt och korruptionen är mycket utbredd , många svarta tjänar stora pengar på att vara någon förbindelselänk mellan vita företag och den svarta auktoriteten.
Jobben i Sydafrika är kvoterat att de går först till de svarta, som gjort att många vita har lämnat Sydafrika för andra länder.
Idag är den vita befolkningen ca 4 miljoner och de svarta, färgade och indier mer än 40 miljoner.
Ökningen av icke vita har vuxit mycket kraftigt den senaste tiden.
Det finns numera en mycket stor arbetslöshet i Sydafrika, som inte fanns på 60 talet när det var full sysselsättning.
Den Sydafrikanska randen har fallit mycket drastiskt sedan ANC tog makten 1994.
Jordbruksproduktionen har rasat, som är mycket oroväckande, därför Sydafrika och Rhodesia var tidigare mycket stora matproducenter, därför väntas en hungerkatastrof med den ökande befolkningen och minskad matproduktion i en stor del av Afrika.
Planer finns av ANC att konfiskera mark på samma sätt som Mugabe gjorde i Zimbabwe.
Många svarta från Afrika kommer att försöka ta sig till Europa i första hand, det är att räkna med.”

”Svenska folket är ansvariga för morden på vita i Sydafrika” skriver:

”Sverige har tyvärr medverkat till det som sker idag i Sydafrika.
Det innebär att människor runt om i världen anser att svenska folket är delaktiga i det folkmord på vita som pågår i Sydafrika.
Våra höga skatter är en bidragande orsak till att detta kunna ske. Endast Oden vet hur mycket pengar svenska folket gett för att genomföra folkmord på vit befolkning. Förstår ni svenska folket? Mord, massmord på vita enbart för att de är vita.
I Sverige blir man svensk enligt enig riksdagen och regering enbart genom att sätta sin fot på svensk mark!
De vita i Sydafrika har bott där i flera hundratalsår och räknas ändå som utbölingar som inkräktar och inte hör hemma där enligt Svenska Regeringen. Socialdemokraternas ansvar för morden på vita vilar tungt på deras axlar. Palme deras idol var drivande i det brutala folkmordet som pågår.
Men främlingar från främmande länder som satt sin fot på svensk mark är mer svenska än svenskar. Vissa Liberaler är så galna att de anser att en fot på svensk mark innebär att de byggt och äger vårt land och vi svenskar är helt enkelt skit som bör flytta om vi ej är nöjda med utvecklingen eller snarare avvecklingen av vårt land. Vart ska vi flytta sossar och Liberaler?
Till Sydafrika?”


17 responses to “Sverige’s roll när det gäller Sydafrika har varit och är en stor skam

 • ladulaas

  Olof Palme hade mycket på sitt samvete, inte bara finansieringen av sydafrikanska terrorister. Det var under hans tid som lagen om ”Hets mot folkgrupp” kom till, så att rasliga, kulturella och religiösa grundorsakerna till terror och folkmord inte ens få nämnas offentligt.

  Han kallade den politiska eliten inom länderna bakom järnridån för ”diktaturens kreatur”. Själv var han den svenska demokratins dödgrävare.

  Palme höjde de svenska skatterna till astronomiska nivåer, pengar som dagens svenska politiker använder till att förstöra vårt land och förgöra det svenska folket.

  Gilla

  • Lagro

   Svenska politiker och massmedia var mycket positiva till att ANC tog makten i Sydafrika, allt skulle bli bra med multikulturen, men nu blev inte utvecklingen vad många hoppats på utan det mesta blev sämre.
   Det är nog den sannolika orsaken att Sydafrika nämns inte av politiker och media mer, man kan påstå att det blivit helt tyst om multikulturen i landet.
   Kriminaliteten var hög bland de färgade och svarta innan ANC, men som många var övertygade skulle minska med ANC styre.
   Det som hände var att kriminaliteten ökade istället och det har blivit en mycket besvärande gängkriminalitet bland de färgade och svarta som är mycket svår att komma åt, även polisen har helt andra befogenheter än exempelvis i Sverige.
   Polisen använder angivare, infiltratörer och tipspengar, sedan kan en misstänkt få lägre straff som anger kumpanerna och erkänner brottet.
   Skolsystemet i Sydafrika har försämrats kraftigt, det vandaliseras och bränns byggnader och är upplopp i skolorna , som aldrig förekom tidigare.
   Idag har det blivit en rasism mot de vita i Sydafrika, med kvoterad arbetsmarknad, som gjort att många av de vita lämnat Sydafrika.
   Jordbruksproduktionen har sjunkit kraftigt mycket därför att tusentals vita farmare har blivit rånmördade, som gjort att många övergett farmerna därför det är för farligt att bedriva jordbruk på dem.
   De som bedriver farmerna ligger långt från grannar som gör det lätt för de kriminella att råna och mörda medlemmarna vid farmen.
   Man kan påstå att utvecklingen med multikulturen blev inte alls vad många trodde och hoppades på, utan alltsammans fick en negativ utveckling.

   Gilla

 • Tanten

  Varför har prinsessan Sophia köpt sig en dyr våning där?

  Gilla

 • Sven-Erik

  Som tack för hjälpen köpte Sydafrika JAS 39 Gripen. Kanske har Sverige belönats för andra stygga varor och fula tjänster.
  Men det var före den stora oredans tid med det nya arbetspartiet (M) som nu är på väg mot botten.

  Gilla

 • Argus

  En liten detalj; Tage Erlander avgick som statsminister 14 oktober 1969.

  Gilla

 • Gus

  Bra skrivet och reflekterat Hedenös !

  Gilla

 • gamgubben

  Efter Mandela valdes fel personer till maktpositioner vilka var nöjda med att komma till köttgrytorna och hade inte tankekapacitet för något annat.
  Att Sverige skulle ha orsakat dagens situation är väl lite magstarkt, att vi hjälpte ANC till makten är däremot sant.
  Att helt plötsligt komma till makten utan att ha tillräckligt med kunskap är att inbjuda till maktmissbruk, se f.ö. dagens situation i Sverige.

  Gilla

  • Ulli

   ”Att Sverige skulle ha orsakat dagens situation är väl lite magstarkt” – förvisso inte helt men till en inte obetydllig, kanske t.o.m. till en betydlig del, ja

   Gilla

   • gamgubben

    Ledsen Ulli att du inte förstår svenska ”att vi hjälpte ANC till makten är däremot sant.”

    Gilla

  • Stenbock

   Det var/är endast kommunismens moderland Ryssland,som är de onda.Alla andra kommunistgrupper i Karibien/Afrika åkte Palme,och Sten Andersson runt till,och fördelade av våra skattemedel mångmiljardbelopp.
   Kuba som tillhörde Palmes drömland,köpte för de svenska gåvorna,stridsvagnar åt Angola så deras niggrar kunde kriga i kommunismens namn.
   Nelson-Mandela var en djupröd kommunist vilket
   han senare belönades med Nobelpriset för ! 😦

   Gilla

  • ladulaas

   Mandela fick skaka galler i decennier p.g.a. sin terrorism. Genom omfattande propagandalögner om honom och ANC har vi i Sverige fått för oss att han var en sydafrikansk Gandhi. Det var han inte alls, tillsammans med sina egna sjöng han gladeligt om att döda vita.

   Det var faktiskt genom Sveriges idoga arbete i FN, som sanktionerna mot Sydafrika drog igång, vilket så småningom ledde till störtandet av regeringen där. Sveriges ekonomiska stöd till terroristerna i ANC var avgörande för deras maktövertagande.

   Staten Sydafrika skapades av de holländsk-ättade Boerna i ett glest befolkat område i södra Afrika. Det välstånd de skapade genom hårt arbete utgjorde en magnet för nordligare folkslag, som invandrade i många miljoner, främst från Angola.

   Apartheid var regimens svar på den terror, som det socialistiska ANC skapade. Terror är den klassiska vägen, som anarkister och marxister använder sig av, för att destabilisera länder och störta regimer. De använde sig av det i Frankrike, i Ryssland, Kina o.s.v.

   Genom att söka skilja svarta och vita från varandra, vilket är vad apartheid betyder, ville man undvika konfrontationer. Om det hade lyckats, så hade landets nuvarande kräftgång kunnat undvikas och lag och ordning kunnat upprätthållas.

   ANC är en rasistisk organisation, som vill utnyttja vitas förmåga att skapa välstånd, men ta ifrån dem den makt som de därigenom skapar. Det är en direkt parallell till hur islamister agerar gentemot oss i Europa idag.

   I Sverige är vi nu bara 1-2 generationer från att muslimerna är i majoritet här. Sedan är det över för vår del och vi kommer då att vara i samma situation, som afrikanderna är i idag.

   Gilla

 • Lena

  Minns att under OP,s tid så fick tillverkningföretag baserade i Sverige och som idkade handel med sydafrika packa om exporten i bland annat UK.
  Sverige kunde alltså inte sälja direkt, galenskapen har pågått i decennier och tystnaden har varit kompakt.

  Gilla

  • Lagro

   Svenska företag förlorade marknads andelar genom bojkotten av Sydafrika och handeln där.
   Sydafrika har en mycket stor gruvindustri, som svenska företag exporterat material till, som borrutrustningar m.m.
   Vid bojkotten måste materialet sändas till annat land och därifrån exporteras till Sydafrika, det här blev tidsödande och kraftiga fördyrande.
   Jugoslavien användes bland annat som sådant transitland.
   Transatlantic var ett stort och gammalt rederi som hade linjefart på Europa, Sydafrika, Australien och Nya Zeeland, men genom att Sydafrika var bojkottat av Palmeregeringen kunde inte deras fartyg gå in till Cape Town, som gjorde att rederiet gick i konkurs.
   Strax innan hade Transatlantic köpt in Broströmsrederi med många fartyg, men allt gick med i konkursen.
   Bojkotten av Sydafrika från Palme regeringens sida medförde endast att andra länders företag tog marknaden för de svenska.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: