Bidragsbomben

Vi har hört skrönan om alla högutbildade som anländer till Sverige i hundratusentals och som alla ska rädda vår framtida välfärd.

Sanningen har visat sig vara nedslående, vilket inom en snar framtid kommer visa sig i många kommuner.

Johan Westerholm (S) på Ledarsidorna har tagit upp Borlänge som exempel, men först…

I somras visade en rapport att få nyanlända är intresserade av att studera, vilket givetvis försvårar deras etablering på arbetsmarknaden och möjligheten att försörja sig själva. 3-4 av hundra väljer att vuxenstudera, vilket har tvingat regeringen att införa en utbildningsplikt som medför att man blir av med bidrag om man inte studerar. Hur den kommer att slå vet ingen idag och sanningen är väl att den kanske inte ens sjösätts.

Arbetsförmedlingen kom med en rapport i augusti att utbildningsnivån hos nyanlända kvinnor är oerhört låg och därav är arbetslösheten extremt hög i denna grupp.

I somras publicerade sajten Ekonomifakta statistik från 2013 som visade att utbildningsnivån hos de invandrargrupper som kommer i störst antal till Sverige, är extremt låg. Exempelvis har den genomsnittlige eritreanen 3,4 år i skola bakom sig och den genomsnittlige afghanen 3,2. Gällande utbildningsnivån hos somalier saknades uppgifter. Vi får gå till SCB där vi hittar uppgifter från 2013 och utbildningsnivån hos somalier är nedslående. Hela 57 procent av alla somalier i Sverige saknade då en högre utbildning än det vi kallar grundskola.

Här tar Johan Westerholms text på Ledarsidorna vid.

Borlänge har en stor andel somalier i befolkningen, en andel som till synes ökar för varje år. Westerholm tar upp statistiken från 2014, precis som visas i diagrammet ovan. 2012 rapporterade SR om den stora andelen nyanlända analfabeter i Sverige och tog upp just Borlänge som ett exempel. En 39-årig somalisk kvinna intervjuas och det visar sig att hon bott i Sverige i sex år, men behöver tolk för att göra sig förstådd. Hennes enda utbildning är två år i en koranskola. 2001 visade en rapport från Unesco att cirka 60 procent av Somalias vuxna befolkning var analfabeter.

Den låga utbildningsgraden hos somalier och oviljan att studera kommer att få konsekvenser för kommunerna, i det här fallet Borlänge. Underskottet för kommunens försörjningsenhet väntas i år bli 6,1 miljoner.

Läs mer om den dystra verkligheten på Ledarsidorna, men kom då ihåg…

…att det väntar ändå dystrare siffror för Borlänge när den skenande kostnaden för 2015 års asylkaos flyttas över från staten till kommunerna runt årsskiftet. Då, om inte förr, kommer Borlängeborna att få se vad en överdimensionerad och oansvarig migrationspolitik innebär i verkligheten.

Fast å andra sidan. Borlänges somalier behöver knappast bry sig, med tanke på att det ramlar in bidrag varje månad som täcker de omkostnader de förväntar sig.

Sedan kan ju Filip & Fredrik alltid kliva in på scen och starta ett bandylag för somaliska kvinnor, ett ishockeylag för deras män och ett simlandslag för unga flickor i burkini. Det är väl så en fungerande integration skapas och inte genom arbete och självförsörjning. Eller hur F&F?

25 thoughts on “Bidragsbomben

 1. Det ser lika illa ut i de omkringliggande städerna.. Avesta, Ludvika, Fagersta tex.. Där använder sig kommunerna av taktiken att dribbla bort Svenska medborgare om dom tex utföräkrats trots sjukdomar och skador av FK. De nekas bara av socialkontoren och hänvisas åt att ta hjälp av anhöriga eller vänner. De som tex förlorar sina hem pga av detta..
  De får ingen hjälp, det är inte prioriterat. LÅNGA väntetider till en handläggare, hinner svälta ihjäl innan det blir deras tur. Har man inte vänner och familjer som kan ställa upp.. Då är man helt körd.!

 2. Stäng gränserna helt. Ingen asylinvandring de kommande 50 åren, endast kvalificerad arbetskraft som försörjer sig själva får komma in. Landet kommer kollapsa helt och hållet om det här får fortsätta.

 3. Det är över. Ledarsidornas nymornade uppvaknande kommer 30 år för sent. Nu finns det inget som kan hindra katastrofen och Sveriges undergång – som självständig nation och med en ledning styrd av förnuft.

  Svenskarna har gått på det politiska och mediala snömoset för länge. Sverigedemokraterna – som går i bankmaffians ledband alltsedan den nuvarande ledningen tog makten i partiet 2006 – fungerar idag bara som en avledningsmanöver för svenskarna. SD har inga ambitioner att låta svenskarna återta makten över sitt land.

 4. Många som kommit hit efter 1995 och som det verkar de flesta som kommit efter 2013, har inget som helst intresse av att varken lära sig svenska eller få något arbete. De betraktar ett entry level jobb som slaveri (en liknelse som inte är helt fel så tillvida att de får i princip samma ersättning om de går hemma och umgås med kompisarna, som om de tar ett jobb med 19.000:-/mån brutto.)
  Jag har många gånger fått höra: -”Om jag hade velat jobba hade jag väl kunnat stanna kvar där jag var. Jag hade ett bra jobb. Anledningen till att vi kom hit var ju för att ni skulle försörja oss”.
  Givetvis har dessa människor försörjt sig i sina hemländer och enbart korkade rasister tror att Syrien/Afghanistan teknologiskt sett är medeltida. Ideologiskt kanske, men inte teknologiskt. Har träffat folk med gedigna yrkesutbildningar som kunde fått jobb här i Sverige i morgon, som låtsas att de knappt kan läsa.

 5. Om man räknar koranskola som någon form av grundskola så är det säkert bättre med ingen utbildning alls.
  När Maggan skryter om de fantastiska statsfinanserna och låg skuldsättning så är det säkert så att när hon drar in en krona så lånar kommunerna två.
  Skuldkrisen kommer i kommunerna och hos privatpersoner.

 6. Måtte jag ha hunnit lämna Sverige den dag vi måste tala om för ockupanterna att vi inte längre kan betala deras bidrag!

 7. Finansminister Magdalena Andersson (S) och ”Den lilla puckeln”

  Delcitat

  De som kom i höstas är ju en liten kostnadspuckel, men eftersom regeringen har lagt om politiken har kostnaderna i jämförelse med i våras minskat med 100 miljarder. Men det ska tilläggas att det inte var ekonomiska orsaker som gjorde att vi la om politiken, utan det var rent praktiskt väldigt svårt att skaffa tak över huvudet för så många människor.

  Rekordstora kostnadsökningar väntar däremot för kommunerna framöver. Bland annat på grund av asyl- och flyktinginvandringen. Det skrev Sveriges Kommuner och landsting i sin ekonomirapport som presenterades i den 28 april i år. I SKL kalkyler när vi har en akut situation under 2018, om inget annat händer och det fortsätter även under 2019. De kommande åren kommer kommunerna och landstingen att klara tack vare att svensk ekonomi har hög tillväxt men sedan blir det problem om inte skatterna höjs. Kostnaderna i kommunerna väntas enligt SKL öka med nio procent redan i år, vilket bland annat beror på att det krävs dyra tillfälliga lösningar för att ta hand om nyanlända Det skriver SKL i sin rapport som menar att det kommer krävas skattehöjningar på 45 MDR SEK för att klara kommunerna och landstingens åtaganden i relationen med medborgarna.
  (Publicerat 27 aug. 2016)
  Slut delcitat

  Bildexempel nedan på en lågkostnadsvariant av ”en liten puckel”

  https://i2.wp.com/migrated.ifokus.se/uploads/99f/99f2416437b7128cddc03bb96ff73567/kol.jpg

  Läs gärna mer i ämnet på länken nedan:

  https://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

 8. Bidrag är vägen till ointresse och fattigdom. Får du för mycket hjälp så tappar du lusten till egna initiativ och blir passiviserad.
  Du får bostadsbidrag, etableringsstöd, barnbidrag retroaktivt, nästan all information från myndigheter på ditt eget språk, tolkhjälp. Vägrar du ta en kvinnlig chef i hand då får du skadestånd.
  Finns det då något incitament för dig att snabbt hitta ett arbete och lära dig svenska? Naturligtvis inte.

 9. Vill Morgan att flyktingar skall bli en folkgrupp?

  Borde han då inte verka för att denna folkgrupp får ett eget land?

 10. Vi får blicka ut i världen och se i vilka områden enkla jobb kan behövas. Kan de hjälpa till i flyktingläger? I områden där deras språk är till nytta?
  De får flytta på sig. Som alla andra förväntas göra för att tjäna sitt uppehälle.

  På det sättet kan pengarna ändå gå till att de kommer andra till del. Det kan bedrivas i samarbete med UNESCO. Ut i världen med dom som inte hittar jobb här. Eller är de inte önskvärda någonstans?

 11. Avskaffa alla bidrag för de med utrikes härkomst till och med tredje generation. Erbjud istället måttligt betalda statliga beredskapsjobb. På så sätt får vi i alla fall lite nytta för skattepengarna samtidigt som vi avhåller ekonomiska migranter att komma och de som bor i ”blandade” trappuppgångar får lungn och ro på nätterna.

 12. Yrvaken baksmälla i världens humanistiska stormakt

  Ängelholm
  ————–

  ”Nedskärningar väntar i välfärden när 22 miljoner ska sparas
  22 miljoner kronor. Så mycket mer pengar skulle välfärdsnämnden behöva nästa år för att behålla dagens ambitionsnivå inom skola, socialtjänst och funktionsstöd. Nedskärningar väntar.”

  Eller hosta upp två tusenlappar per skattebetalare – i år. Nästa år lär det bli mer.

 13. En dag kommer pengarna ta slut,vad gör vi Då? Statsskulden ökar .Det blir inte bättre om vi låtsas om ingenting.Kommer bidragstagare söka jobb då eller pensionärer blir beskattade hårdare.Mvh Adolf

  • Jag har lite funderingar på varför man bötfäller så många nu när dom har haft en åsikt på t.ex på Facebook och kallar det ”hets mot folkgrupp” .Trots att det bevisligen inte är nån folkgrupp.Detta ger ju staten pengar.Ett fängelsestraff kostar bara staten pengar. Men å andra sidan så är dom som vill att oliktänkande ska få sparken från sina jobb dumma i huvet. Då kommer det inte in några skattepengar om dom inte har några jobb.Jag undrar hur länge till det dröjer innan man kontaktar Pensionsmyndigheten för att få pensionärernas pension indragen.Detta är ju enda sättet att komma åt en oliktänkande pensionär.Denna åtgärd tror jag inte är så långt borta
   i ett land som är fullständigt galen.

   • Det har jag tänkt på också! Flera offentliga personer är pensionärer och menar att de inte kan få sparken från jobb. Men det är bara en tidsfråga när de sista skyddsnäten dras undan från de svenskar som har synpunkter. Man kan ju inte förbjuda fattigdom i Sverige, då kan man också göra svenskar till fattiga tiggare.

  • Den dagen den sorgen ! Nu är nu och ”NU” ska både infödda och många utifrån inbjudna gäster och ta del av och leva på den enligt vissa svenska grupper enormt rika och outömliga välfärden !
   Välfärdsnotan kommer naturligtvis bli mycket hög i framtiden men det bekymrar självklart inte dagens politiker och det övriga välgödda svenska etablissemanget som sedan länge i sin verklighetsfrämmande egna värld garderat sin tillvaro med vattentäta skott, notan och konsekvenserna får som alltid det s.k vanliga hederliga icke PK-folket som makteliten föraktfullt alltid idiotförklarar stå för i slutänden.

 14. Som sagt ! Framtiden ser ljus ut . Alla dessa partier som har jobbat hårt för detta har lyckats med att förstöra ett land på 20 år .Det som gör en mest förbannad är när man hör klagande folk som diskuterar invandrings politikern jämt och ständigt när man dessutom vet att dom har röstat på dessa partier !!! Rädda Sverige 2018 rösta SD !!!!

  • Ja och alla dessa partier som jobbat hårt för att förstöra landet
   har alla pest stämplat det enda parti som vill Sveriges
   väl nämligen S D. Frågan är väl om sju klövern än en gång
   med sitt skitsnack om S D ska lyckas lura väljarna en gång
   till?

  • Tyvärr räcker inte 20 år !
   För drygt 30 år sedan öppnade dåtidens partier i riksdagen med sossarna vid makten den svenska dörren mot omvärlden på vid gavel och en totalt ansvarslös, okontrollerad och vansinnig massinvandring påbörjades som statsminster Lövens naiva svenska medborgare idag tydligt ser resultatet av och får lida för nu och i framtiden.
   Tyvärr verkar det som om en majoritet av svenskarna är nöjda eftersom ca 80% röstade på 7 klövern 2014, blir intressant att se hur nöjda väljarna är 2018.

Kommentera