Klarsynt men blind Miljöpartist döms för hets mot folkgrupp


INVANDRING. Miljöpartisten Jonas Serneholt i Järfälla fick lämna sina förtroendeuppdrag som politiker efter att ha kallat somalier för en ”cancersvulst” i en sluten Facebookgrupp. Nu döms han till 80 dagsböter, totalt 16.000 kronor för hets mot folkgrupp. 

Jonas Serneholt var fram till augusti politisk sekreterare för Miljöpartiet i Järfälla och ledamot i fullmäktige. Den 21 juli skrev han ett uppmärksammat inlägg i den slutna Facebookgruppen ”Varning i Järfälla” med över 9 000 medlemmar.

-Pettersson noterar att som vanligt skjuter man budbäraren. Ingen diskuterar eller tar upp orsaken till Jonas inlägg ”Situationer som blind färdtjänstkund. Man är mycket utsatt där”

Diskussionerna borde handla om varför somalierna har så dåligt rykte, är överrepresenterade bland brottslingar och bland arbetslösa.

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

TIDIGARE 2017-08-08. Jonas Serneholt (MP) är blind men klarsynt

INVANDRING. I går skrev vi om att miljöpartisten Jonas Serneholt hade skrivit att Somalier är cancersvulster på Facebook. Givetvis har Jonas pudlat samt frånsagt sig sina uppdrag. Han säger även att han skrivit kommentaren på fyllan och att han ångrar sig djupt.

Jonas Serneholt, blind men klarsynt

– Pettersson tror inte på herr Serneholt, kommentaren stod nämligen kvar i 14 dagar innan den plockades bort och även om han är törstig så borde han ha varit nykter någon gång under den perioden.

Troligen menar Jonas Serneholt precis vad han skriver.

I sin profil på Miljöpartiets hemsida skriver Jonas Serneholt: ”Det är också högst angeläget att bekämpa övrig främlingsfientlighet, särskilt islamofobi”.

Det går inte riktigt ihop med det du skrivit på Facebook. Stämmer det?

– Jag vill arbeta särskilt mot islamofobi, men det kan ha uppstått situationer som har fått min åsikt att förändras. Men det försvarar inte det jag skrivit.

Vilka typer av situationer är det? – Situationer som blind färdtjänstkund. Man är mycket utsatt där.

Vad Jonas blivit utsatt för som blind färdtjänstkund kan vi bara spekulera i men vad han skrev på Facebook kan ni läsa nedan…


6 responses to “Klarsynt men blind Miljöpartist döms för hets mot folkgrupp

 • M vill sätta in militärer i Stockholms förorter | Petterssons gör skillnad!

  […] Jonas Serneholt i Järfälla som fick lämna sina förtroendeuppdrag som politiker efter att ha kallat somalier för en ”cancersvulst” i en sluten Facebookgrupp. Han dömdes till 80 dagsböter, totalt 16.000 kronor för hets mot […]

  Gilla

 • Suzie

  Tycker att sanningen skall fram när det gäller synskadade och blinda med ledarhund som vägras att åka färdtjänst pga islamsk chaufför då hundar anses orena och är haram för muhammedaner,inte ett ord i systemmedia om detta som orsakar mycket problem för synskadade/blinda med ledarhund.De har vägrats tillträde till gym och andra ställen där man måste ha sin ledarhund med enbart på grund av dessa muhammedamer som tillåts praktisera sharialagar i Sverige.

  En norrlänning sa till mig i somras att de undrade där uppe varför alla svenska busschaufförer som går i pension måste bytas ut till nyutbildade somaliska chaufförer trots att det finns fler sökanden som är svenskar med lång erfarenhet i yrket, dessa kommer inte ens på fråga om anställning då somalier ges företräde.Ska inte skriva här vad norrlänningarna anser om somaliska busschaufförer,det får den intresserade själv ta reda på.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte skulle väl politiskt korrekta 7 klövern bjuda in hyffsat många somalier att bli äkta kramgoa ochvkärleksdrypande svenska medborgare om de inte vore riktiga arbetsbin som bara vill jobba från morgon till kväll och göra rätt för sig, eller skulle 7 klövern kanske göra det bara för att man vill vara snäll ?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Snart får man straff om man inte säger som han. Det är bara en tidsfråga.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag förstår inte logiken,SD blir anklagad om nazism,fascism och fan vet allt.Till och med byfånen till statsminister käbblar om det ,ingen anklagar dom för hets och lögner.När en blind man utrycker sin förtvivlan om lycksökande flycktingar som okuperar vårt land då bryter helvetet lös.Igår läste jag om gotläning som var tandhyginist som påpekade om ensamkommandes fel ålder enligt deras tandsytveckling,han fick sparken förlorade bostaden.Undrar vad är det som händer i vårt land är det Sverige jag bor fortfarande eller är det någon muslimsk enkla. Man undrar ju.Mvh Adolf

  Liked by 1 person

  • Bosse

   Jag skrev ett inlägg om detta under rubriken ”Bidragsbomben”. Den skulle vara här istället.Om denna hysteri när det gäller att anmäla alla nu för ”hets mot folkgrupp”.Och det behöver inte längre vara folkgrupper för att du ska åka dit. Det räcker om du säger ”förbjud alla cyklar”. Landet är mycket sjukt och skadat genom detta jävla
   tjat om värdegrund och allas lika värde. En gång för alla.En våldtäktsman är inte lika mycket värd som min oskyldiga dotter på 5 år.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: