Känd advokat: Majoriteten av de misstänkta jag möter i våldtäktsmål har utländsk bakgrund.


INVANDRARBROTT. Advokat Elisabeth Massi Fritz, född 1967 i Växjö driver en egen advokatbyrå sedan 1996. Hon har, framförallt som målsägarbiträde, företrätt personer som har utsatts för brott, exempelvis hedersbrott, familjevåld eller våldtäkt. 

Aftonbladet 13/3 2000. Då gick det bra och jag tror ingen kan påstå att det blivit bättre av att dölja etniciteten.

Massi Fritz har publicerat en text på Instagram där hon förvånas och upprörs över bristen på statistik över gärningsmäns ursprung hos Brottsförebyggande rådet.

***

”Min arbetsdag i tingsrätten i en gruppvåldtäkt är slut. Våldtäktsanmälningarna ökar och på mitt bord har jag många våldtäkter och gruppvåldtäkter. Majoriteten av de misstänkta jag möter i dessa mål har utländsk bakgrund.

Jag vet inte om det är en slump att just jag har dessa mål ? Min kollega ringde därför till Brå för att få tag på en rättvis statistik i syfte att arbeta med information och kunskapsspridning. Hur siffran ser ut vet jag inte. Brå har inte heller en siffra, för en sådan statistik finns inte ? Trodde jag hörde fel. ‼️

Om vi ska arbeta förebyggande och få stopp på våldtäkterna är det dags att ta reda på hur förövaren ser ut ❓Vi måste ta tag i frågan på allvar och våga lyfta på locket. Hur ska vi annars bekämpa dessa fruktansvärda och svåra våldtäkter som begås mot alla offer ❓Det är ju förövaren som är problemet. Jag kommer gå vidare med frågan, för det här är INTE acceptabelt. #advokatmassifritz #equality #justice #sverige 💪👊⚖️

***

-Pettersson är inte ett dugg förvånad, det har varit kända fakta länge.Till och med på Aftonbladets redaktion där gärningsmännens ursprung förnekas allra hårdast.

Sedan 2002 har regeringen förbjudit kriminalvården att registrera gärningsmännens ursprung. Endast utländska medborgare registrerar. Så en våldtäktsman med svenskt medborgarskap registreras som svensk även om han kommer från arabvärlden eller Afrika.

Skälet till detta förbud kan bara vara ett och det är att dölja något.

Att försöka arbeta förebyggande utan att veta hur förövarna ser ut är lika dumt som att vaccinera hela befolkningen mot influensa fast man vet att det bara är gamla och svaga som behöver vaccineras.

För övrigt påminner Elisabeth Massi Fritz inlägg om polisen Peter Springares inlägg där han påstod samma sak. Fast jag tror inte PK törs behandla advokaten som de behandlade Springare, så hennes inlägg möts troligen med tystnad.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier

Elisabeth Massi Fritz


14 responses to “Känd advokat: Majoriteten av de misstänkta jag möter i våldtäktsmål har utländsk bakgrund.

 • kenny korén

  Jag håller med i just i detta som Advokat Elisabeth Massi Fritz skriver. Däremot så anser jag att hon beter sig motbjudande i denna artikel. ( https://www.svt.se/nyheter/inrikes/advokat-ingen-valdtaktsvag-just-nu. ) Där anser samma advokat att våldtäktsmän inte är monster. Kanske anser hon motsatsen ifall hon själv eller hennes ev. döttrar gruppvåldtas vaginalt, analt och oralt medans de misshandlas? Nu har hon iofs sin försörjning att tänka på och därför så skulle hon aldrig se de som begår överfalls- eller gruppvåldtar som monster för då skulle hennes möjligheter att tjäna pengar på dessa varelser med en snedvriden kvinnobild inte komma att bli hennes kommande klienter och det är förstås emot hennes advokatsed att lägga någon värdering på deras brott. Men det är faktiskt vad hon gör när hon förmildrar och förminskar deras personlighetsstörningar. Hon påstår även att våldtäkterna inte har ökat vilket är en förbannad lögn och att det inte är någon ”våldtäktsvåg” just nu. Hon påstår även kränkande nog att våldtäkter är att räkna som ett vardagsbrott. Det är fan i mig inget vardagsbrott

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det har skett en kraftig nedgång från förra året av uppklarade våldtäkter under det första halvåret, enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).

  Bara åtta procent av alla våldtäkter som har lett till en polisutredning har klarats upp i år. Många utredningar lider även av långa väntetider på kriminaltekniska undersökningar.

  – Det kan vara förödande, säger advokaten Elisabeth Massi Fritz.

  Gilla

 • Mm

  Sossar, moderater och tokpartiet = MP är de som medvetet utsett kvinnor och flickor, i någon mån småpojkar att betala priset för att politiker nissarna har fått för sig att Sverige skall vara en humanistisk stormakt. Övriga i 7 klövern är medskyldiga. Det enda vi kan hoppas på är att deras kvinnor, flickor blir våldtagna och skadade. Man får lov att offra några för att dessa politiker skall fatta vad de gjort mot Sveriges befolkning och offrar den etniska befolkningens kvinnor, flickor. Då går det bra. Enda sättet är att de själva drabbas hårt, då kanske de förstår.

  Gilla

 • finnjävel

  Jag får nog skärpa mig! Jag är ju av utländskt påbrå, men jag har aldrig våldtagit någon. På något sätt har det inte känts nödvändigt och jag har inte riktigt haft tid för sådant heller. Kneget har som stått i vägen.
  Då jag blir pensionär så har jag kanske mer tid över till sådant – fast jag gillar nog fisket mer …

  Gilla

 • jockfall

  Landet går under med dagens s k ledare!

  Gilla

 • jr

  Jag har en liten fundering bara…. Vid begågna brott förverkas brottsverktygen, ska man inte ta snorren inkl. kulorna av dessa as, helst med en gammal häcksax? Har en känsla att det skulle kyla ner känslorna ordentligt…

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I humana Sverige där mänskliga rättigheter råder bsra för vissa av politiker utsedda grupper brukas tyvärr icke häcksax på detta vis istället ska stackars missförstådda våldtäktsmän efter att ha blivit lullade och kramade på ett av Kriminalvårdens vilohem släppas ut och få en eller flera nya chanser till bättring under tiden kanske några nya våldtäkter begås men det ingår återanpassningen och kvinnorna ska naturligvis hålla sig undan eftersom det som bekant aldrig är synd om brottsoffer i Sverige utan bara om samhällsparasiterna som begår brott de ligger högst i kurs !

   Gilla

  • Tanten

   Håller med!!

   Gilla

  • Tanten

   Bra förslag!!

   Gilla

 • OPete

  Hur många är förvånade förutom alla hjärntvättade som vägrar se sanningen !!!

  Gilla

 • Tony

  Tur att någon i det här satans landet som vågar att se det som dom
  som vill se ser, när mähän till regering försöker att mörka och förneka
  all jävelskap som följer med den okontrollerade invandringen

  Gilla

 • Ingemar

  Enl sammanställningar av verkställda domar är det utländska klientelets överrepresentation varierande mellan ca 4 ggr och 20 ggr, fruktansvärda siffror, och det FÖRE dagens massinvation!
  Till detta kommer mörkertalet samt faktumet att Svenskar döms för våldtäkt för ingenting och utan bevis!

  Gilla

 • Mjölner

  Det har denna ”seriösa” dam känt till ett antal år, tog tillfället i akt att dränera statskassan på skattemedel. Det enda förmildrande är att hon inte är ensam.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: