Inget undgår staten, utom invandrares brottslighet


Statistiska centralbyrån (SCB) är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Finansdepartementet och ansvarar för officiell statistik och för annan statlig statistik. Statistiska centralbyrån inrättades 1858 och avlöste då Tabellkommissionen som centralt statligt organ. Svensk statlig statistikproduktion går tillbaka till 1749, då arbetet med tabellverket påbörjades.

Officiell statistik av god kvalitet är en viktig hörnsten i ett demokratiskt samhälle. Den statistik som SCB framställer bygger i stor utsträckning på uppgifter som lämnats av företag, myndigheter och enskilda individer till SCB:s olika undersökningar.

Statistiska centralbyråns främsta uppgift är att förse kunder med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning. Det görs i huvudsak på uppdrag av regeringen och olika myndigheter.

Svensken vägs, mäts, räknas, ekonomin och energiförbrukningen kollas och förs in i statistiken från födelse. Inget undgår statens intresse.

Inget, förutom invandrares brottslighet. – Pettersson undrar varför? 


13 responses to “Inget undgår staten, utom invandrares brottslighet

 • Hans Nilsson

  Klart som korvspad att detta skall till varje pris INTE offentliggöras.

  Gilla

 • Grune

  Som SVENSK är man ju utestängd från allt i Sverige så varför skall man medverka till statistiken?

  Gilla

 • Lena

  Vi står inför total censur om detta blir norm i UK , vilka skall besluta om vilka siter som är högerextrema ?
  http://www.friatider.se/ny-brittisk-lag-15-rs-f-ngelse-om-du-bes-ker-h-gerextrema-sajter

  Gilla

 • JEX

  Det är väl som vanligt ingen på den byrån som vågar föra detta på tal utan att bli av med jobbet och bli kallad för rasist . Detta hände en tandläkare på Gotland som kunde se att skägge-barnen hade visdomständer och alltså är över 18 år. https://samnytt.se/bernt-forsokte-stoppa-aldersfusket-kan-forlora-sin-lagenhet/

  Gilla

 • Inget undgår staten, utom invandrares brottslighet | Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] Source: Inget undgår staten, utom invandrares brottslighet | Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • Räven

  Jag har aldrig blivit tillfrågad i en undersökning förrän nu.
  Det är av Folkhälsomyndigheten ”Alla har rätt till sexuell och reproduktiv hälsa”. Idag var det tredje gången de skickade brev till mig för att jag ska besvara frågorna. Jag undrar om hur det kan vara anonymt när det är ett nummer på enkäten.
  När jag tittar på frågorna så såna frågor som tex. ”har det hänt att du har blivit nedvärderat, förolämpad eller förnedrad eller på annat sätt blivit kränkt eller förtryckt” eller om ”du har blivit hotad eller utsatts för fysiskt våld”, vad har det med sexuell och reproduktiv hälsa att göra?

  Gilla

 • Peter Kostin

  Nån här somär så gammal att han/hon minns statens fä & boskapsräkning (folk & bostadsräkning)? Jag inns att jag åkte på böter för att vägra lämna uppgifter, som jag vissste att myndigheterna redan hade

  Gilla

 • Kent

  Har inte Morgan förklarat att det inte är intressant och att det gjordes 2005 eller något sådant och inget har förändrats.
  Har varit utomlands största delen av sommaren fram till för någon vecka sedan.
  Jag vet inte om jag har fel men jag tycker att inslag av personer som skall utvisas upptar stora delar av nyhetsprogram i svt och sr och andra program också för den delen.
  Alla i snyftvarianten inget om helheten. Jag tror att vi kommer bli bombarderad med snyftreportage nu och fram till valet.
  Förövrigt tycker jag att eftersom vi har har en statsminister som har inbjudit hela MENA området att komma till Sverige så bör man erbjuda återvändare en rättså generös ersättning om de inte obstruerar utan återvänder snyggt och problemfritt till sitt hemland.
  I annat fall så blir det inte generöst.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  SCB har koll på nästan allt……………

  Högre hyror i årets nyproducerade hyreslägenheter.

  Hyran per kvadratmeter för nybyggda hyreslägenheter år 2016 var 1 722 kr/kvm för riket som helhet jämfört med år 2015 då motsvarande belopp var 1 694 kr/kvm.

  Detta innebär att hyran i årets nyproducerade hyresbostäder är 1,7 procent högre i genomsnitt än föregående års nyproducerade hyresbostäder. Den procentuella ökningen är dock i år lägre än föregående år.

  En nybyggd hyreslägenhet på tre rum och kök hade 2016 en genomsnittlig hyra på 9 875 kronor i månaden.

  Statistiknyhet från SCB 2017-10-04 .

  http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/boende-byggande-och-bebyggelse/bostads-och-hyresuppgifter/avgifter-hyror-for-nybyggda-lagenheter/pong/statistiknyhet/avgifterhyror-for-nybyggda-lagenheter-2016/

  Gilla

 • angelicaplacet

  Politiker ser väl dessa som sina väljare – röster, och vill inte att allmänheten ska få veta om det.

  Gilla

 • Mjölner

  Vet varför, men säger inget, därför att alla vet, men säger inget.

  Gilla

 • Jhonsson

  Att utreda invandrarnas brottslighet hade nog tagit alla SCB:s resurser i anspråk.’

  Gilla

 • Suzie

  Har slutat medverka till all statistik i bananmonarkin Sverige då ingenting blir till det bättre,tvärtom, det är helt meningslöst att fylla i massa sidor med nonsensfrågor eftersom politikerhelvetet håller på att rasera allt fullständigt i landet.Tyvärr blir man inte respekterad när man vägrar medverka längre i all förbannad statistik man blir bombad med brev år ut och år in.Svenska folket är världens mest kontrollrade och statistikförda folk till ingen nytta alls för folket.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: