”Ensamkommande somalisk motdemonstrant” häktad i Göteborg


INVANDRARVÅLD. Under tisdagseftermiddagen hölls förhandlingen i Göteborgs tingsrätt och 17-åringen häktades på sannolika skäl. Han misstänks för försök till våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp, rapporterar SVT. 

Anledningen till att häktningen är att tingsrätten anser att det finns risk för att 17-åringen avviker eller på annat sätt kan försvåra utredningen genom till exempel undanröja bevis.

17-åringen förnekar brott.

Kammaråklagare Mats Ihlbom vill uttala sig om motdemonstranten är kopplad till någon specifik grupp men säger att bevisläget är mycket gott.

Mats Ihlbom tror även att fler personer kan komma att gripas för händelser den 30:e september och att polis och åklagare i detta nu går igenom allt material från dagen, bland annat det filmade materialet från polisens kroppskameror.

”Motdemonstranten” greps av polis strax före klockan fyra på lördagseftermiddagen på Örgrytevägen i Göteborg under Nordiska motståndsrörelsens demonstration. Han och anhölls senare under söndagen. Senast den 10 oktober ska kammaråklagare Mats Ihlbom väcka åtal.

-Pettersson undrar varför SVT inte nämner att den häktade mannen är från Somalia, att han saknar adress, behöver somalisk tolk och är ett så kallat ensamkommande barn…

I medias publicistiska regler står: 

10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

Menar SVT att det är viktigt att hela tiden tjata om att det ena gänget var ”nazister” medan det är ointressant att nämna vad det andra gänget ”motdemonstranterna” har för politisk tillhörighet eller att det saknar betydelse att den häktade är ett så kallat ensamkommande barn från Somalia?


10 responses to “”Ensamkommande somalisk motdemonstrant” häktad i Göteborg

 • jgarn

  Varför importerar Sverige det sämsta de kan hitta?

  Gilla

 • Sea Gull

  Politiker: tror sig ha kunskap allt från kalsongresårer till hjärnkirurgi.

  Gilla

 • ruben

  Börjar bli trött på den magiska åldersgränsen 17 år inom det vida begreppet ”ensamkommande barn”. Visst är det passande? Har han gått igenom ålderstest undrar jag. Har han sökt asyl, så har han väl bränt sina skepp i vilket fall och skall utvisas? Men inte utan att registrera hans identitet och i centrala register först.

  Gilla

 • Jhonsson

  Efter rättegången kan han ju lämpligen förpassas tillbaka till Somalia
  Jag undrar, varför är inte detta redan gjort?
  Myndigheternas oförmåga att returnera alla dessa individer, som vistas i vårt land illegalt, verkar vara total.

  Gilla

 • Utvandrad

  Denna härliga stenkastar kultur.

  Gilla

 • ossie

  Returnera aset till Afrika bums.

  Gilla

 • Tony

  SVT förnekar sig inte i något sammanhang, vänstergökarna kör på
  i sina enfaldiga spår att kalla ligister för motdemonstranter när dom
  är kriminella gangsters.

  Gilla

 • Mimi N.

  Faaan ta – hand om – somaliern !

  Luca har kommit till liv igen, har vaknat – 2/3 delar av högra lungan bortopererad och fortfarande kopplad till andningsmaskinen.Trots att han bott i Nevada sedan bardomen, vill Luca återvända till tryggheten i Rumänien (Cluj-Napoca).

  Gilla

 • angelicaplacet

  Stenkastaren såg ut att ha utfört stenkastning tidigare och Löfven måste berätta varför stenkastarna är i landet?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: