De fortsätter sittstrejka för att få stanna


INVANDRING. Sajjad, 13 och Amir, 15, har sittstrejkat på Norra Bantorget i en månads tid för att försöka förmå regeringen att stoppa utvisningarna till Afghanistan. – Jag vet inte om jag överlever om jag skickas dit, säger Sajjad.

Båda är ensamkommande asylsökande, Amir tappade bort sin familj på vägen till Sverige och Sajjads familj är i Iran. Sajjad har varit i Sverige i två år. Han har sökt asyl men ännu inte fått besked. I Sajjads fall så får han väl ordna så familjen möter honom i Kabul, för han vill väl inte att familjen ska vara tvungen att flytta hit? Och eftersom Amir inte får stanna så har han troligen ljugit om något.

-Pettersson är lite imponerad av att SVT lyckats hitta två ”barn” som ser ut som barn. Annars brukar ”barnen” se ut som dem nedan…


12 responses to “De fortsätter sittstrejka för att få stanna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: