SVT om den bild av Malmö som sprids i ”högerradikala kretsar”


MEDIA. Marit Sundberg på SVT har skrivit ett reportage om det tyska valet på SVT Nyheter. Där lyckas SVT-journalisten när hon skriver om Berlin att få in några rader om att det socialdemokratiska kalifatet Malmös enorma problem med våld och brist på integration är bara en bild som sprids i högerradikala kretsar, inga verkliga problem. 

”En kvinna som är i sällskap med en av AFD:s medarbetare går förbi. När hon hör att SVT Nyheter är på plats frågar hon:

– Har du varit i Malmö? Det är fruktansvärt vad som pågår där. Jag tycker att du ska åka dit.

Hon utvecklar inte närmare vad hon menar, utan går vidare. Men det är ingen vild gissning att hon syftar på den bild av staden som sprids i högerradikala kretsar, att Malmö är våldsamt och har stora problem med integrationen.”


26 responses to “SVT om den bild av Malmö som sprids i ”högerradikala kretsar”

 • Klas

  Mins hur svårt Ian och Bert hade att hålla ihop Ny demokrati. En eloge till Jimmy Åkesson som lyckats för Sverigedemokraterna till den position de har idag, näst största partiet.

  Gilla

 • Klas

  Sverige börjar mer och mer likna Nordkorea. SVT värsta propaganda-TV.

  Gilla

 • Stenbock

  För att söka ge er en klarare bild hur,Berlins olika stadsdelar styres av röd/grön i väst,alt. gammelkommunister i östra delarna,en talande bild:

  Den enda lediga,och ofta enda inköpsplatserna i området skall nu nyttjas för nybygge åt inkräktarna från Orienten/Afrika.
  Detta som tack till alla som valde de f.d. SED-partiet (linke)..I dessa fall får de som de vill,och de äldre berlinarna får söka finna matbutiker längre bort från hemorten.Så fungerar öppna hjärtan,och röd ideologie…Samma recept som Reinfeld använde sig av.De egna inhemska kommer först i andra hand.

  Gilla

 • Stenbock


  Har ofta tänkt skriva ”lita aldrig på en kvinna” men avhållit mig p.g.a. alla de förnuftiga,(med få undantag) som kommenterar hos Pettersson.
  I går fick jag ett tråkigt bevis för hur rätt,min innersta tanke är.
  AfD`s vice ordf. Petry visade igår sin falskhet,genom en djävulsk plan,hon länge smitt på.
  Inför hela pressen i Berlin,visades hon upp sitt hat mot det parti,hon erövrat ett direktmandat åt i riksdagen för.Nu förklarade hon,att inte vilja tillhöra partiet och lämnade,med näsan i vädret lokalen.Tydligen kunde hon inte acceptera att årsmötet valt en annan ordf. än henne !
  Nu framtonar hon naturligtvis som femtekolonnare och förrädare bland alla de som valt henne.Detta dramatiska uppträdande tror jag kommer,att straffa henne framöver.

  Gilla

  • Lena

   Tack Stenbock, jag förstår fortfarande inte varför hon bara lämnade.
   Vi vet ju oftast inte vad som försiggår bakom kulisserna och personligen är jag tacksam för det.
   Skulle aldrig kunna vara politiker, hade med all säkerhet åkt ut med huvudet före.
   Ja du Stenbock att lita på kvinnor………vad tänker jag nu………tyvärr så finns det också många män som uppför sig som kärringar och de är inte heller att lita på.
   Män som har styrka att uppföra sig som män, ja de litar jag på !
   Kvinnor som uppför sig som modiga / förförnuftiga kvinnor de litar jag lika mycket på !

   Gilla

   • Lena

    Rättelse……förnuftiga.

    Gilla

   • Stenbock

    Lena:
    Min erfarenhet från nämnder och beslutande församlingar,är att kvinnor har svårare,att acceptera ett majoritetsbeslut än vad män har.
    I detta fall är min teori,att hon känt sig förbigången..Eller som vissa uttrycker det, ”överkörd” av en stor majoritet !
    Nu hör det till undantagen att detta för till,en så djävulsk plan, mot sina partikamrater.

    Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Min erfarenhet på det området är förbluffande liten, kanske därför jag inte förstår, kände på mig att jag borde hålla mig undan, följde min ”magkänsla”.
    Man måste vara en gruppmänniska för att passa in och jag ”hatade grupparbeten” !

    Gilla

  • Stenbock

   Under dagen har alltmer klarhet och även sensationer, kring hennes agerande framkommit.Således lär Petry av ren revansch sedan länge ha,varit i kontakt med CDU och Merkel.Vissa inom partiet hade just varnat ledningen,för att något var i görningen.
   Nu tror jag inte Merkel deltog i detta spel utan,att allt mer fantasier vuxit fram i samband med hennes nya mammaroll (5 barn) i sommar.
   Efter sin skilsmässa från en präst i Sachsen,blev hon även en ständig gäst med bilder, i den färgglada veckopressen.
   Nåväl hon lyckades väcka uppmärksamhet som ”Drottning inom AfD” men nu är det slut,på både ära och glorian.
   För dem av er som läser tyska,här en länk till PI,där jag funnit ovanstående fakta:
   http://www.geolitico.de/2017/09/26/darum-will-petry-die-afd-zerstoeren/

   Gilla

  • Tony

   Vissa likheter med Den avhoppade Sd kvinnan Hanna Wigh, en utebliven hög post kan göra att man tar till drastiska åtgärder och
   misskrediterar det forna partiet?

   Visserligen är det bara spekulationer av mig, men man vet aldrig vad en utebliven post kan sätta igång?

   Gilla

  • Stenbock

   I kväll ställde förräderskan Petry upp i MDR, (TV-Sachsen) för alla de,som under hennes falska yttrande,valt henne inom sin valkrets.Här förnekade hon med sina ögon riktade mot taket,att detta skulle vara en väl inövad provokation mot AfD. Fan troet…
   Alltså liksom Judas förneka (samtidigt uppge),att hon inte har för avsikt att avstå de 30 silverpenningarna !

   Gilla

 • Ståfräs

  Den mkt gode Marit tycker 14 mille back/ dygn är helt ok eftersom bara vår nya adel som kostar och inga värdelösa svenskar

  Gilla

 • Stenbock

  Dessa amatörskribenter från svenska slask o. propaganda-medier förnekar sig inte.Den kvinna hon ”råkade” träffa på,kan ha varit en av mina vänner ! Själv berättar jag gärna för alla bekanta,och obekanta om vårt kritiska läge i Absurdistan.På det sättet hoppas jag,mig ha dragit mitt strå till stacken i Berlin.
  F.ö. glöm inte växla bort event. Euro ni har liggande.Tyskland går mot en höst i kaos.Inget regeringsdugligt parti/koalition i sikte. När Merkel ansåg sig så förträfflig,att hon vill sitta kvar på tronen släktes hoppet för landet.
  T.o.m. inom regeringspartierna blir det nu bråk.CSU (Bayern) har beslutat ställa krav för att ingå i en ny sådan med CDU.Detta hade inte Mutti förutsett. Kommer i andra kommentarer förklara det tyska kaoset…

  Gilla

  • Stenbock

   När vi nu behandlar utlandets syn på Sverige kan jag lägga in följande bild från Kronen:

   Denna är hämtad från Österrike som går till val om tre veckor.
   På denna bild visas vad deras väljare prioriterar som viktigast. Lätt förstådd, och ger en bild hur lika våra två länder är,på en rad områden.
   När det gäller invaderande lyckosökare,och kriminalitet är vi på samma spår.På den högra sidan har vi i stort samma bekymmer !
   Allt p.g.a. urusla politiker,som pussat Merkels fötter…..

   Gilla

   • Fredde

    Om 3 veckor kommer de s.k. journalisterna sitta och sörja i ”oberoende” SVT och SR.

    Gråta över att ”rasisterna” går framåt även i Österrike.

    Detta medan kvällsblaskorna drar på stort om ”Nazistvågen väller fram över Europa”…

    Gilla

 • Fredde

  Jag noterar också slutklämmen på artikeln, vilken äver ger någon slags slutsats om artikeln:

  ”Ingen av dem har något gott att säga om AFD. – Det är ett fruktansvärt parti med många högerradikala människor”

  Ett citat av vänsteranhängare, så klart…

  Gilla

 • Muhammed

  SVT och MSM är fullproppat med invandrings aktivister man har bytt ut de riktiga journalisterna som fanns mot åsikts ja sägare ,man skyller allt som är obekvämt att ta i på höger/radikala/extrema individer och får det att låta som halva Sverige är rasister ,men sanningen är den att det inte finns några större mängder av rasister i landet ,det finns alltid några idioter i varje samhälle som utmärker sig antingen åt höger eller vänster och det verkar som dessa ytterligheter äger debatten ,om man flyttar debatten till vanliga människor så kommer sanningen fram dvs att vi Svenskar har ingenting emot invandrare ,tvärtom vi är nyfikna och intresserade och vänligt inställda till det som är lite ”annorlunda” ,,även den äldre generationen ,,:men vi vill inte försörja dom livet ut vi vill inte ha hit kriminella individer (det räcker med dom infödda ) och att kalla alla som kommer hit för asylsökande flyktingar är ju helt sjukt och kalla fullvuxna män för barn är ännu sjukare och det är sådant dravel och lögner som gör att vi helt plötsligt slår om och blir obekväma med invandrarna ,om det kommer någon som verkligen flyr för sitt liv så skall vi ta och hjälpa personen/personerna också ekonomiskt men som sagt var så är det inte så många som uppfyller FNs definition på flykting av dom som kom/kommer hit ,,Nä dra in alla bidra och förmåner och låt dom som klarar sig själv ekonomiskt stanna och alla som försöker sig på att försörja sig kriminellt åker ut ögonaböj
  Och byt regering omg

  Gilla

  • Muhammed

   Man skall även ha möjligheten att dra in medborgarskapet för andra generationens kriminella individer och skicka dom dit släkten kommer ifrån ,,,öknen i mena

   Liked by 1 person

 • Gus

  Stackars alla genomlurade Malmöbor,en vacker stad förstörs av era folkvalda politiker ! Sanningen kommer alltid ifatt …..,

  Gilla

 • Fredde

  Så mycket för ”oberoende” SVT…

  Till skillnad mot dem som jobbar på SVT så vet vi andra att det ÄR stora problem i Malmö, men inte ens en skjutning per vecka i Malmö verkar få de indoktrinerade på SVT att inse verkligheten.

  De fortsätter att sprida sin PK-propaganda!

  Jag ska anmäla detta till Granskningsnämnden, men jag vet på förhand att det inte kommer leda nånvart…

  Gilla

 • Argus

  För vissa är V(PK) ett borgerligt mittenparti och allt till höger om dessa är högerradikalt.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Hon lever och verkar förmodligen i ett parallelområde och vet inte om hur det ser ut på integrationsområdet Malmö.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Införstått att dagens allvetande, föraktfulla och välgödda etablissemang inte lever som de lär trots att de vurmar för grupper och numera moderna s.k stackars utsatta områden som tydligen uppståt från ingenstans efter som det aldrig talas om orsaken till varför de existerar efter 35 år av massinvandring.
   F.d kommunistledaren L.O flitig gäst i SVT:s TV- soffa, bor eller bodde inte han på Östermalm och hade sina barn i privatskola som vänstern vill förbjuda ?
   Luktar berömt svenskt hyckleri.

   Gilla

   • angelicaplacet

    Det var nog dagens kommunistledare som tidigare bodde på Gärdet och använde privatskola.

    Gilla

   • odalkvinnan

    Han har privat sjukförsäkring som han utnyttjat. Han har gått före i bostadskön personligen och även hans barn. Listan kan göras längre. Han står över medborgaren för han är en god kommunist. I det sovjetiska kommunistpartiet var de utvlada medlemmar, runt 4%. Man skulle förtjäna att vara med-proletariatets diktatur. VPK stöddes av Sovjet och DDR både ekonomiskt och ideellt
    Så är det och det är dokumenterat och gillar man det ska man stötta V helt klart

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: