Inrikesministern: SD ser NMR som en konkurrent


INRIKES. I söndagens Agenda jämför inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S) Sverigedemokraterna med den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen. – Sverigedemokraterna och Nordiska motståndsrörelsen är verksamma på samma kant, säger Morgan Johansson.

Agendas programledare Camilla Kvartoft frågar Morgan Johansson om hur han ser på SD-ledaren Jimmie Åkessons förslag att förbjuda nazistiska organisationer. – Han kanske vill bli av med en konkurrent, säger Morgan Johansson.

-Pettersson misstänker att det är Morgan Johanssons parti som vill bli av med en konkurrent och för att lyckats använder S de vilka knep som helst, även oärliga och ojusta, vi får hoppas att det slår tillbaka så småningom…

Läs gärna om den moraliska rötan i rörelsen.


37 responses to “Inrikesministern: SD ser NMR som en konkurrent

 • Jhons

  Det är länge sedan Stefan Löfven och Morgan Johansson hade några konkreta argument att komma med i debatter med SD. Därför kör de stenhårt med naziststämpeln, bristen på andra argument är total.
  Antagligen tror de också som Hitlers propagandamimster Joseph Goebbes, att om en lögn upprepas tillräckligt ofta, blir den en sanning.
  De är livrädda för vad, som kommer att hända nästa val.
  Gissar att SD kommer att hamna över 30 %!
  Gossar som Löfven och Johansson och deras förda politik, är de främsta reklammakarna för SD.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Konstnären som gjort socialdemokraternas nuvarande ros/partisymbol har här gjort en bild av en människa. De tycks ha valt honom med omsorg om att komma så långt från realismen som möjligt?
  http://www.picassomio.com/javier-mariscal/40598.html

  Gilla

 • Jhonsson

  Med en dåres envishet försöker Morgan Johansson och Löfven att framställa SD som ett nazistiskt parti.
  Enda resultatet såvitt jag kan förstå, är att dessa båda framstår som ett par riktiga fånar.

  Gilla

 • centurion

  Hördu, Morgan. Hur känns det att få sitta och bräka ur sig, alldeles O-emotsagd ? Sicket upplägg. Rena rama straffsparken, alltså. I Stasi-tv´s egen lilla mysiga Skyddade Verkstad. Men du behöver nog all hjälp du kan få.

  Gilla

 • anne b rat

  Det lär väl finnas ett ordspråk som lyder ungefär så här:
  ”Det är dom små hundarna som gläfser högst” , vilket stämmer väl in på denne patetiske minister.

  Gilla

  • centurion

   Eller : ”Tomma tunnor skramlar mest”. Eller varför inte :” En trädgårds-tomte”. Eller : ”A simple joke from a simple man”.

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Sossarnas hat mot SD börjar bli patetiskt. Det är hittills bara SD som krävt totalförbud för nazistiska partier. Jag är kanske dum men förstår verkligen inte vad S har att vinna på detta. I Tyskland gick det inte så bra för S.

  Gilla

 • William

  Morgan Johansson måste ha tappat allt i skallen,om han nu har nån hjärna.djävla hyckleri.tycker sossar och Morgan Johansson och löfven.ska göra upp med sin nazist historia.dom tror dom är perfekta.djävla skitparti.

  Gilla

 • Grune

  Först tänkte jag säga att Morgan är tokig. Sedan tänkte jag säga att han är ju socialdemokrat. Men så kom jag på att det är ju samma sak.

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Löfvéns knähund skäller. De som skäller brukar inte bitas. Om SD tycks man få säga vad som helst! Nu är jag upprörd.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Finns nog en desperation inom S idag inför valet 2018, SD är ju idag näst största parti och kan bli ännu större om man sköter sina kort rätt och talar klarspråk om läget i Sverige och vad man vill göra åt den svenska sandlådan !
  Tror inte att J.Å orkar ta M.Johansson på allvar, Sossarna får hoppas på draghjälp från C och L efter valet vilket förmodligen är inte är uteslutet.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Ja och sedan när sd fått >50% så kommer retoriken att gå ut på att göra allt för att rädda svenskarna från sd. Att gå ihop för att hindra partiet (läs väljarna) från att få inflytande.

   Sverige ska skyddas från sig själv?

   Det ska bli intressant om Reinfeldt, Björklund och Lööf kan utredas angående transportgate.

   Gilla

  • Grune

   IS får nog ta hjälp från samtliga andra partier om dom skall ha en chans.

   Gilla

 • Falköga

  Som hedervärd svensk som gör sin demokratiska plikt så blir jag förbannad på Morgan Johanssons hånfulla uttalande om mig och mina många vänner. Där tappar socialdemokraterna röster. Se hur det just nu går för Merkel.

  Gilla

 • centurion

  Nu är Stasi-Tv på gång igen. Såg på text-tv att man var ”i chock” över AFD´s framgång. Jösses, nu har Trump/Brexit-baktalarna vaknat till igen. Hur kan man få det till en chock-artad upplevelse, om folket har fått säga sin mening i ett demokratiskt val ? Väx upp !!!

  Gilla

 • ThinLizzy

  För en gångs skull tror jag att Morgan Johansson har rätt.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Att dom orkar…vad dom verkar aldrig förstå att dessa sandlåde fasoner ger bara ännu mer till SD…vilket är toppen !

  Att dom inte förstår att det finns andra vägar att gå för att vinna röster, visar ännu mer hur det står till med Socialdemokraterna.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå den 47-årige fasadpolitikern med blåsor och valkar i händerna……………..

  Tomas Morgan Johansson blev filosofie kandidat 1993.

  Han var ledarskribent vid Arbetet Nyheterna 1994–1997 och politiskt sakkunnig vid Statsrådsberedningen 1997–1998.

  Är riksdagsledamot sedan 1998 och är invald i Skåne läns södra valkrets. Sveriges justitie- och inrikesminister sedan den 27 juli 2017.

  Han var folkhälsominister 2002–2006 och justitie- och migrationsminister 2014–2017.

  En typisk sosse ”arbetare” alltså.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Vad vet socialdemokrater om konkurrensutsatta marknader? Är det deras specialområde?

  Gilla

  • Grune

   Vad vet nuvarande sossar om politik?
   Mobbing som dom vill förbjuda, det vet dom mycket om eftersom Löven är den största mobbaren i Sverige.

   Gilla

 • putte

  Fullt naturligt att dessa inskränkta sossar kastar skit på andra , för dom sitter i sin egen dynghög som börjar att växa dom över huvudet så deras enda sätt för att inte inte drunkna i skiten är att kasta den på andra .

  Gilla

 • Carl edström

  Han den där Morgan som är med i ett parti som skjutsade nazister genom Sverige tycker jag ska vara tyst.En liten nasse som han försöker dölja.

  Gilla

  • Tomas

   Ledsen Edström.

   Jag klickade tumme ner för din förenklade kritik av Per Albins regering.

   Jag är född efter kriget. Min Pappa var soldat tre år vid Norska gränsen.

   Mina kamraters Pappor var också beredskapssoldater på olika håll i vårt land.

   Våra fäder har berättat. Jag har också läst en del böcker om kriget och känt en Spitfirepilot, (90 uppdrag.) och Danska motståndsmän.

   Äldre Finnar i bastun på badhuset har också berättat om kriget.

   Böcker har angivit att Tyskarna i Norge haft krigsspel och kommit fram till att de inte skulle ha klarat ett anfall från Sverige 1943.

   Efterhand som vår förmåga stärktes blev vi fastare i vårt motstånd.

   Jag kritiserar inte vår Krigsregering som var en samlingsregering i positiv mening. Inte DÖ. Dödsöverenskommelsen. Jag tror att de handlade klokt.

   I dag måste vi samarbeta med våra grannländer för att klara oss. Vi är nu på samma sida.

   T

   Gilla

   • Gammal Finne

    Sverige tjänade säkert mycket på järnmalm handeln med Hitler. Inga problem där inte.

    Gilla

   • Bosse S

    @Gammal Finne. Nej Sverige tjänade ingenting på järnmalmen. Man bytte livsnödvändiga varor mot järnmalmen. P.g.a det så kallade Skageracklåset som isolerade Sverige mot omvärden så blev det allvarlig brist på mycket. Tyskarna dikterade villkoren och det var bara och svälja och rätta in sig även om betalningen uteblev.

    Gilla

 • centurion

  Morgan kastar sin egen skit på andra, i hopp om att slippa besvärande frågor om såssarna´s mörka historia. Tror han att någon går på detta fulspel ?

  Gilla

 • modernghost

  Visst är det så.)))

  Gilla

 • Tony

  Och på vilken kant är han själv verksam?Bordskanten, för högre når han inte, inte politiskt och inte storleksmässigt heller?

  Gilla

 • Nosferatu

  Det ligger mycket i att socialisterna ser SD som ett stort hot i kampen om väljarna.
  Skulle borgarna ta klivet ur sandlådan och inse att de aldrig kan bilda en majoritetsregering utan SD, vore socialisterna borta från regeringsmakten för tid och evighet.

  Gilla

 • weasel

  …och här kanske det kan vara på plats att påpeka att jag känner en dam som blev tvångssteriliserad . Hon blev detta på den tiden då Morgan Johanssons parti ledde en majoritetsregering.
  Vill du fortfarande diskutera ”värdegrund”, ”människosyn” och ”partiers rötter”, Morgan…?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   S och övriga partier inom 7 klövern har väl gjort en s.k berömd patetiskt svensk avbön från sitt mörka förflutna precis som V gjorde för några år sedan när man tog bort P och K i partinamnet och därmed som man trodde blev rumsren samtidigt som man löjeväckande svor sig fri från en av världens jämte nazismen vidrigaste ideologier nämligen kommunismen.

   Gilla

   • Grune

    Nu är det IS som 7-klövern älskar över allt annat så det är väl därför som man kallar SD för nazister, Dom är ju ute ur leken nu när IS tagit makten i Sverige och 7-klövern inbillar sig att även SD är ute ur leken. Men se där fick dom tji !!!
    Vi är i största mån levande och blir bara större och STÖRRE.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: