Samtal om islam

I lördags kväll visade SVT en 45 minuter lång sändning från Islamic Center i Motala där man hyllade högtiden Eid al-adha.

Vi fick beskåda en predikan och ett par intervjuer med en svensk konvertit och imamen som höll i predikan. För mig helt ointressant, men för det svenska samhället finns ett par frågeställningar att ta i beaktande.

De här orden fick aldrig sin förklaring i programmet och har aldrig kommit på tal i etablerad media.

Är inte detta ord vi sett och hört på otaliga filmklipp där muslimska högdjur deklarerar att Islam ska ta över världen. Bl.a. kan man skåda detta i den norska dokumentären ”Det muslimska brödraskapet”.

Efter predikan följer en intervju där den ständigt flinande programledaren intervjuar imamen som håller i predikan. Lägg märke till hur imamen genomför hela intervjun med att titta ned på ett uppenbart förskrivet manus. Det är alltså inga spontana svar han ger den ständigt flinande programledaren.

Sedan följer en rad av påståenden som den ständigt flinande programledaren inte förmår att ställa frågor kring.

Till klassiska svenska värderingar räknar jag demokrati, jämlikhet, åsiktsfrihet, yttrandefrihet, jämställdhet m.m. Kan någon av er nämna namnet på det muslimskt styrda land där dessa värderingar stämmer överens med svenska? Jag kan det inte.

Imamen tar upp ett exempel där han inser att muslimska värderingar överensstämmer med svenska.

I muslimska länder accepteras inte homosexualitet, religiösa minoriteter förföljs ofta och kvinnor är satta på undantag. Undrar om inte imamen begår tidernas största självmål här. Givetvis ställer den ständigt flinande programledaren inte frågan.

Ser ni några kvinnor på bilden?

Var inte jämlikhet en värdering som islam delar med svenska värderingar? Ja, men titta. Det fanns faktiskt kvinnor i moskén, men de fick sitta bakom ett skynke i ett inte lika fashionabelt rum.

Till slut får vi ta del av några ord vi hört förut och som blir mer aktuella för var dag som går och bland de som jublar högst finns präster, biskopar, feminister och hbtq-personer. Försök förstå det den som kan?

Se gudstjänsten om du vill eller gör som de flesta, strunta i det.

Sverige är alltså mer islamskt än många muslimska länder. Då borde jämställdhet råda, likaså acceptansen för andra, men hur är det egentligen?

Nu skulle säkert Sveriges feminister, präster, hbtq-personer, vänsteraktivister och Stefan Löfven hävda att det är högerextrema krafter, nazister och i synnerhet Sverigedemokrater som utfärdar dessa hot och denna förföljelse. Så är dock inte fallet, vilket vi kan läsa i Open Doors artikel.

Det bekräftas också av etablerad media och inte bara av alternativ.

SvD 2014: Kristna den mest förföljda gruppen i världen

DN 2015: Kristna flyktingar flyttade från asylboende efter hot av islamister

Aftonbladet 2016: Kristna lever under hot på asylboenden

Expressen 2016: Allt fler kristna hotas och trakasseras av muslimer på asylboenden

SVT 2016: Kristen familj tvingades fly asylboende

Dagen 2016: Två kristna kvinnor hotade på asylboende

Katolskt magasin 2017: Kristna hotas på svenska asylboenden

Världen idag: Minst 55 kristna flyktingar dödshotade i Sverige

SVT 2017: Medierna struntar i rapporter om förföljda kristna på asylboenden

SvD 2017: Kristna, världens mest förföljda grupp

Svenska Lutherska Evangelieföreningen 2017: Kristna mest förföljda i Nordkorea, Irak, Eritrea, Afghanistan, Syrien, Pakistan, Somalia, Sudan, Iran och Libyen (dvs från de länder majoriteten av ”flyktingarna” kommer)

Varför Svenska Kyrkan står upp för islam och muslimska värderingar är för mig helt obegripligt. Lika obegripligt hur kristna kan rösta på de företrädare som låter detta ske.

 

 

 

15 thoughts on “Samtal om islam

 1. En estetiskt löjeväckande men paradoxalt nog extremt destruktiv och påtagligt förnuftsstridig våldsideologi, vilken nedbryter hela det mänskliga och normalt livsbejakande registrets beståndsdelar till atomer i dess omättliga jakt på oskyldiga offers blod.

  Ett konstruerat samtal som förs sittande på golvet för att upprätta markkontakt med den underjordiske imperator vilken dessa förlorade själar i pseudohuman skepnad tillber – perfekt scenario för det proglobalistiska propagandafnask som utger sig för att tillhandahålla public service.
  Fy för tusan, SVT!
  Andreas.

 2. Varför kallar Pettersson spektaklet för gudstjänst! Det är väl pedofilen och mördaren Muhammad det handlar om. Minns ni att jag puffade för eländet i lördags TV2 18.15

 3. Den ständigt flinande programledaren borde istället intervjua den
  förträffliga Mona Walter, som med sin islambakgrund hade kunnat
  upplysa honom om vad Islam är i verkligheten. Men sådana lismande typer är nog inte intresserade av verkligheten?

 4. Sitter nu på torsdag eftermiddag och ser på nån debatt i riksdagen på SVT2. Elizabeth Svantesson (M): Om de nyanländna kvinnorna skulle jobba skulle BNP öka med 47 miljarder kronor får vi veta. Men hur jävla dum i huvudet får man bli…?? Det är större risk att du får en komet och jorden går under i morgon än att detta händer. Dessa svartskallekärringar får du aldrig att jobba….

 5. ”Rättvisa och jämlikhet”säger en figur som behandlar halva befolkningen
  för att inte vara mer än hälften så mycket värd som männen där?

 6. Tack Pettersson för ännu en utmärkt och informativ blogginlägg om islam.Utan kunskap förgås folket, som det står i Bibeln, sen finns det de svenskar som inte bryr sig/inte är ett dugg intresserade av att landet håller på att islamiseras de har annat roligare för sig när de inte måste jobba hårt för att försörja inte bara sig själva och de sina utan politikerhelvetet och deras ockupationsmakt från menap som bara ökar i antal för varje dag som går.
  Systemmedia har enormt stor skuld till allt ont som sker i Sverige,de undanhåller,mörkar förvränger förskönar allt negativt som har med importen av dysfunktionella klankulturer med djävulsk kvinnosyn och barbarikultur från menap.

  I Bibelns uppenbarelsebok står att genom fred skall han bedra många,då talar Jesus om antikrist.Vem/vad är antikrist tro?
  Walid Shoebat har mycket att lära om islam,han är fd muslim och plo terrorist med enorm stor kunskap om mellanöstern,koranen och Bibeln då han studerat dessa sida vid sida dagligen under ett års tid,och vad han kommit fram till är fantastiskt spännande och viktigt och framför allt är han trovärdig då han alltid hänvisar till källan.Många som lyssnat på Walid säger att det är som en slöja dragits bort från deras ansikte och de ser klart.

  • Ja, jag är kristen och ibland är det som att se Bibelns berättelse om yttersta tiden spelas upp mitt framför ögonen på mig. Mina bröder säger samma sak, vi är uppväxta inom Pingströrelsen.

   Vi sitter alla på parkett, betalar svindyrt för det vi får se hända. Ruggigt och overkligt!

 7. Nu är ju muslimerna fridfulla enligt PK-vänstern, så det är nog inte dom som står bakom den stora ökningen av våldtäkter… eller?

  Oavsett, så har antalet ärenden ökat med 31% på ett år !

  ”Siffran över handlagda ärenden för de
  sex första månaderna i år är 4.004
  våldtäkter. Motsvarande siffra för
  samma period förra året var 3.047. ”

  Men bara 8% klaras upp, förra året var det 12%.

  Går det att skylla på ”ökad benägenhet att anmäla” också?

 8. Lite OT: Allt oftare läser man om vanliga svenskar som förlorat jobbet för att de på nätet uttryckt Sverigevänliga åsikter, gått med SD eller lyssnat på av pk-etablissimanget icke godkända åsikter.
  Detta är skrämmande! Vi har inte ens rätt att informera oss längre, för att kunna tänka själva, utan att riskera jobbet. Vad skiljer oss då från en diktatur?

 9. Islam är ojämställt mellan könen, segregation är påbjudet eftersom muslimer inte får umgås med otrogna. De otrogna ska betala särskild skatt, om de är kristna eller judar, dvs bokens folk, de andra religionerna är inget värda. Klasskillnader ska bestå. Kvinnors oskuld är handelsvara och mannens heder sitter mellan kvinnans ben, säger islam. Klanen betyder allt och man ska ligga i fejd klaner emellan om någon kränkts. Hierarkin i klanen är strikt och klanledaren utmäter straff, liksom denne kan samtidigt vara en imam som bestämmer straff.

  Inte mycket rätt där inte!

Kommentera