Staten och privatiseringen


SKATTER. Staten tog över räddningshelikoptrarna från Norrlandsflyg för att det ansågs vara för dyrt, 300 miljoner om året. 

Sedan köpte Sjöfartsverket in nya helikoptrar för att effektivisera verksamheten och spara pengar. Nu kostar det 470 miljoner per år.

 

-Pettersson är övertygad om att privatisering är bra om de som sköter upphandlingarna vet vad de sysslar med och det är allt för sällan…


10 responses to “Staten och privatiseringen

 • Sea Gull

  Som sagt var, så sitter det i väggarna. För att förstå denna myndighet hur den är uppbyggd, läs om ” Fången på fyren”.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svenska staten och dess medarbetare är en cancersvulst på Moder Sveas samhällskropp som omedelbart skall skäras bort för att rädda livet på henne.

  Gilla

 • Trynbald

  Outsoursa Trafikverkets hemligheter och låta staten ta över helikoptertrafiken. Låter som en ostrategisk politik.

  Gilla

 • graal1

  videll kom undan varför?

  Gilla

 • age

  om jag förstod det hela rätt så gick alla fria och fick dessutom bättre positioner.

  Gilla

 • gamgubben

  En obegriplig händelse i ett land som anses demokratiskt det liknar mycket mer någon öststat före våren. GD’n som inte vill intervjuas och ljuger som en häst travar men hinner byta anställning innan slutklämmen från UG kom.
  Sverige ett land med för många myndigheter som dessutom har för mycket makt att själva agera. Våra ministrar agerar inte eftersom de skyller på att i så fall kan det bli tal om ministerstyre.
  Rensa bort minst 20 % av alla myndigheter och sätt blåslampa under rumpan på de som blir kvar, prestera eller avgå.

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  För staten har tillståndet att ljuga eller mörka sig igenom avslöjanden och inkompetens och skandaler fått till följd en ny definition av ordet sanning eller sanning 2.0 😉

  Gilla

 • Conny Lundberg

  För staten har tillståndet att ljuga eller mörka sig igenom avslöjanden och inkompetens och skandaler fått till följd en ny definition av ordet sanning eller sanning 2.0 😉

  Gilla

 • jr

  Japp, och upphandlingen av köpet var uppgjort långt i förväg, där ett antal mutkolvar snodde åt sig stora.pengar. Tror detta var uppe i uppdrag granskning eller liknande. Skulle hemskt gärna vilja veta vad hände med detta eller var det som vanligt, man tillsatte en utredning,gjorde inget ,och kom med.en rapport nåt år senare där det konstateras att fel har begåtts men ingen är skyldig…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: