Sveriges ”fake-news”


av Nima Gholam Ali Pour  •  17 september, 2017

I februari 2017, efter Donald Trumps uttalanden om händelser i Sverige, så reste journalisten Tim Pool till Sverige för att rapportera om det fanns någon substans bakom Trumps uttalanden. Vad Tim Pool kom fram till är nu tillgängligt för alla att titta på, på hans YouTube-kanal, men det som är väldigt intressant är hur svenska public-service medier beskrev honom.

På Sveriges Radios hemsida så skrev en av Sveriges Radios anställda, Ann Törnkvist, en debattartikel där Pool och hans journalistik beskrevs som ”ett hot mot demokratin”.

Varför är Pool ”ett hot mot demokratin” i Sverige? Han rapporterade negativt om Rinkeby, där mer än 90 procent av befolkningen har utländsk bakgrund. När Pool besökte Rinkeby så fick han eskorteras ut av polisen. Journalister blir ofta hotade i Rinkeby. Innan denna händelse så hade Pool i en intervju med Sverige Radio beskrivit invandrartäta Rosengård som ”trevligt, vackert och säkert”. Efter Pools negativa men trovärdiga inslag om Rinkeby så började han beskrivas som en oseriös journalist av många inom svenska medier och blev till sist stämplad som ”ett hot mot demokratin”.

Läs vidare


7 responses to “Sveriges ”fake-news”

 • Tony

  Svenska Journalister, och Speciellt dom vänsteranstrukna på SVT
  blir illa berörda när någon från andra länder talar om hur tillståndet med Sverige ser ut, SVT är ju vana att ljuga befolkningen rätt upp i synen och när någon pekar på verkligheten då blir dom till ett hot mot demokratin.

  Så satans löjligt att bara en Journalist här hemma kan kräka sådant ur sig.

  Gilla

 • Grune

  Det behövs fler Tim Pool.

  Gilla

 • Kurt

  Det var väl väntad, fan om du gå emot PK då hamna du i Pk maffians ”Gulag” (Expressen, AB) mm. Det hela påminner mer och mer om dåtidens Häxförföljelse.
  Skulle PK få som de ville kommer vi att få se igen Häxbålen på torgen.
  Det är en utveckling lika skrämmande som den pågående Islamisering av Europa.
  Det som pågår ny låter som det mina mor och farföräldrar berättade om när Nazismen la sig över sig över Tyskland, skillnaden är att nutidens Röda Nazister bär svarta jackor med luvor på och röda banderoller . Lika våldsam som Hitlers SA i Tyskland under 30 talet. Men de bör tänka på vad som hände SA när de inte behövdes längre av Adolf H. ”Die Nacht der langen Messer”.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Alla vi som genomskådat det gigantiska bedrägeriet och på olika sätt söker protestera mot det destruktiva formativa skeende vi nu erfar, definieras per automatik som ”hot mot demokratin” av de åsiktspolisiära och tragikomiskt skrämseltaktiska krafter som gör allt i sin makt för att krossa den, och som inte väjer för rent utomparlamentariska och lagstridiga tillvägagångssätt för att bedriva spaning och utöva repressalier mot hyggliga medborgare som valt att uttala den förbjudna sanningen.

  De proglobalistiska krafter som satts i omlopp presenteras i många försåtliga skepnader, dock har de alla gemensamma drag av total avsaknad av förmåga att avläsa omvärlden på ett vuxet ansvarstagande sätt, där ideologisk snednavigering eller stark åtrå att vinna personliga fördelar och acceptans inom den egna moraliskt defekta sfären, bestämmer vilken attityd de väljer att anlägga.

  Ett fasaväckande förakt för folket, friheten och icke minst grundlagen, är andra verksamma faktorer i det ödesdigra drama som regisserats av den dolda maktens agenter.
  Andreas.

  Gilla

 • Suzie

  Tim Pools Sverigereportage är väldigt bra och välgjorda och väl stämmande med verkligheten.Han blev överraskad över Rosengård som såg så trevligt och vällskött ut i jämförelse med slummen i Chicago,invandrarna i Rosengård har mycket högre standard och bättre ekonomi än de fattiga i Chicagos sämsta kvarter.
  Tim Pool sa att Sweden is real creapy – läskigt och att han aldrig ville återvända hit där människor inte ens vågade stå upp för sina regimkritiska åsikter med namn och ansikte,en psykolog Tim Pool intervjuade var rädd trots att man bara såg en svart silhuett av hans ryggtavla och rösten var blurrad,oliktänkande får sparken etc.Tim Pool är en tuffing som reser runt i världen som krigsreporter till många farliga krigshärdar ändå var Sverige det mest läskiga landet han någonsin besökt,det säger ju allt eller hur.

  Gilla

  • Suzie

   Svenska folket får nog ta och läsa och lära på om vad demokrati är på riktigt.Tim Pool som beskrev verkligheten i Sverige är ett hot mot etablissemangets diktatur då han avslöjar socialistregimen och deras allierade i systemmedia som förtrycker och bedriver häxjakt på människor som säger sanningen och fakta om den vansinniga massinvandringen från menap och alla dess fasansfulla konsekvenser och kostnader för svenska folket och svenskarnas land.Tim Pool gjorde demkratin en stor tjänst som avslöjade antidemokratiska onda krafter och belyste galenskaperna som pågår i landet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: