Minns ni socialdemokraten Wanja Lundby-Wedin?


KYRKOVALET. Idag är det kyrkoval och det har förekommit kritik mot att valet har politiserats eftersom Sverigedemokraterna har satsat en hel del. 

Att Svenska Kyrkan under en lång följd av år varit politiserat av socialdemokraterna talas det tyst om. Som vi skrivit tidigare har socialdemokraterna öppnat upp för islam och om ni inte vet det är socialdemokraten, fackpampen och stormyglaren Wanja Lundby-Wedin Kyrkostyrelsens förste vice ordförande.

Ärkebiskopen är ordförande i kyrkostyrelsen och Lundby-Wedin är den högsta representanten där för den politiska grenen av den dubbla ansvarslinjen.

Wanja har varit med en hel del på bloggen även om många av hennes eskapader ligger längre tillbaks i tiden. Helt klart är att Lundby-Wedin inte alltid har levt efter tio guds bud.

Det har varit lägenhetsmygel med facket,  dyra semesterresor betalda av LO, enorma pensionsavtal m.m…

…Wanja är helt enkelt en vanlig sosse, en Dubbel-Wanja, Wanja 1 och 2 som säger en sak och gör en annan.

SD ska inte politisera kyrkan. Att S redan gjort det är en helt annan sak

 

Pensionerna.

Wanja 1 är ledamot i AMF:s styrelse och godkänner bonusar och jättepensioner till ledningen.

Wanja 2 är ordförande i LO och rasar mot bonusar och jättepensioner.

Bonusarna.

Wanja 1 är ordförande i Folksam sakförsäkringar som är positiva till bonusar och ger vd och gamle kompisen en fantasilön på över 4 miljoner om året. Marknaden kräver det säger Wanja. Undrar om den marknad som mest består av LO-medlemmar tycker detsamma.

Wanja 2 är LO-ordförande och rasar mot direktörernas bonusar, pensioner och fantasilöner.

Kärnkraften.

Wanja 1 medlem i socialdemokraternas Verkställande utskott och är mycket kritisk till alliansens energipolitik och kärnkraftssatsning.

Wanja 2, LO-ordförande var med när LO kongressen tog ett kärnkraftsvänligt beslut.

Förtroende & Moral

Wanja 1, LO-ordförande pratar mycket om solidaritet, rättvisa och moral.

Wanja 2, LO-ordförande påstår att hon tittar i tidningen när hon försöker byta bostad men låter kompisar i facket ordna lägenhet åt sig och en annan till sonen.

Semester

Wanja 1 påstår att många LO-medlemmar inte har råd med semester.

Wanja 2 åker sedan på semester till Italien med sin man och låter sedan LO:s medlemmar betala resa, uppehälle, drinkar och mat för båda samt tar ut ett arvode på 46 000 för en veckas ledighet.

Solidaritet

Wanja 1 har 25 styrelseuppdrag som hon får mer eller mindre betalt för.

Wanja 2 säger upp en del uppdrag efter svidande kritik för att hon misskött dem. Wanja behåller givetvis dem med mest betalt, äkta LO-solidaritet.

Talet nedan kommer nog aldrig att hållas men om någon i rörelsen tänker om så bjuder jag på det, har även en längre variant som lånas ut gratis.

− Vi som en gång dyrt och heligt lovade att vara en garant mot orättvisorna är idag orättvisorna. Vi som en gång lovade att alla skulle med åkte ensamma iväg mot egoismens rike, vi skodde oss själva, vi myglade till oss lägenheter, stugor, flygresor, sprit, restaurangbesök, dubbla löner, pension vid 60 år och glömde bort vilka som gett oss våra jobb och vilka vi företräder. Vi har svikit och ställer därför våra platser till förfogande och givetvis avstår vi från de förmåner vi tillskansat oss. Det är dags att börja om och låta några andra slåss för rättvisa och solidaritet. Vi har glömt vad de orden betyder.  


18 responses to “Minns ni socialdemokraten Wanja Lundby-Wedin?

 • white lady

  Att sossarna har mage att kalla sig arbetarparti! De som förrådde arbetarna och släppte islam in i kyrkan och hela Sverige. De borde ändra namn till ett Socialdemokratiskt Muslimskt parti!

  Gilla

 • Jhonsson

  Alla sossar är upplärda till att utnytttja systemet. Wanja är inget undantag.
  Det är väl bara de gamla betongsossarna, som tror något annat.

  Gilla

 • gamgubben

  Som W, von Heidenstam skrev i sin bok Karolinerna :Sex hava orsakerna varit, äro och bliva till Sveriges olyckor; egennytta, lömskt hat, förakt till lagarna, liknöjdhet för allmänt väl, kortsynt benägenhet för främlingar, envis avund mot landsmän.
  Detta skulle också kunna vara ledord för dagens Socialdemokrater. Icke och förty även alla PK-trogna.

  Gilla

 • Tony

  Var det inte hon som behöll en fin skärgårdstomt som var ämnad till mindre bemedlade kvinnor? Jovisst var det så. Sådan är socialismen
  otack är den armes lön..det är dom rikas paradis ingen hör en fattigs
  bön………

  Gilla

 • Tony

  helt enkelt en vanlig Sosse, en hycklar sosse, och det mest oseriösa är att dom kallar sig ett arbetare parti, dom befinner sig ljusår från en arbetares vardag.

  Gilla

 • ossie

  Denna kärring är så falsk så det lyser om henne. Minns vid Euro omröstningen när LO sade sig vara neutralt. Kärringfan lierade sig med Sossarna, Storkapitalet, SAF och avslutade alltid med ”Men jag är neutral” när det bara lyste om henne Rösta Ja Rösta Ja.

  Gilla

 • Kurt

  Ibland fundera jag, är det genetisk betingad att Svenne sväljer allt detta utan nämnvärda protester, och inte studsar till över faktum att dessa personer hux flux ha nya lukrativa ”Jobb” i ansvarstagande positioner med ansvar inom parentes och situations tecken och ny fallskärm och reservskärm. Man kan ju undra över Svennes mentala hälsa när man se på detta utifrån.

  Gilla

 • Nisse

  När man hör talas om den damen så ser man mygel o fusk typisk dagens sossar…………

  Gilla

 • Mia

  Idag har jag varit och röstat på POSK – partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, eftersom jag inte tycker att kyrkan ska styras av politiker.

  Gilla

 • Mimi N.

  Wanja hit och Wanja dit. Hon fick namnet av en ignorant förälder eller gudfar/gudmor. Vanja är ett manligt smeknamn från ryska Ivan, såsom Kalle kommer från svenska förnamnet Karl.
  Jag gillar inte heller kvinnliga förnamnet Laila/Leila, ganska populärt i Sverige. Förnamnet i bägge varianter är muslimskt.

  Gilla

 • Darco

  Nu vet vi att Judas gener fortfarande
  existerar inom kyrkan. Man är rädd för
  ryska ubåtar och Trump men så är det
  efter livslång hjärntvätt av sossarna.
  Sverige skrek ut sin ångest över tidigare
  DDR och Lenin men gelikar men använder idag samma politik och
  Agenda just pga att man kan…
  VAKNA SVERIGE innan det är försent,
  vi befinner oss redan i slutfasen,

  Gilla

 • Carl edström

  Är hon människa.tror inte det.

  Gilla

 • centurion

  Ja, och talade lika illa som Lena Mellin. Men gröten som kommer ur deras foderluckor speglade väl bara hjärnkapaciteten.

  Gilla

 • Nosferatu

  Den moderna socialdemokratin personifierad

  Gilla

 • angelicaplacet

  Tänk så många det är som har förstört partiet Socialdemokraterna med deras myglande och hur dom skor sig själva och hur dom helt förändrade partiets politik.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: