Tunisiska kvinnor nu fria att gifta sig med icke-muslimer


Tunisien har tagit bort en lag som förbjöd kvinnor att gifta sig med icke-muslimska män. En talesman för president Beji Caid Essebsi framförde meddelandet och gratulerade kvinnorna till att få ”friheten att välja sin make”.

Hittills måste en icke-muslimsk man som ville gifta sig med en muslimsk kvinna, konvertera till islam. Tunisien, som är till  99% muslimskt, betraktas som ett av de mer progressiva arabiska länderna när det gäller kvinnors rättigheter.

BBC


3 responses to “Tunisiska kvinnor nu fria att gifta sig med icke-muslimer

 • Luntan

  Undrar vilka konflikter det kommer att leda till från deras sida vilkas egenintresse håller människor omedvetna? För det kommer att ta generationer för förtryckta & hjärntvättade att börja tänka självständigt även i andra avseenden. Hur som helst så är det ett första steg i rätt riktning.

  Gilla

 • observatör

  Tunisiens president Essebsi vann i landets första helt demokratiska presidentval 2014. Han var då 88 år gammal och styr sitt land med stor klokhet, varav ovannämnda nyhet bevisar. Men så började han också sin politiska bana redan under andra världskriget.
  Ingen svensk politiker har en så lång erfarenhet – allra minst de 80-talister Löfvén haft i sin regering och vilka fått lämna den av olika skäl.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: