Osaklig propaganda mot Ryssland


INSÄNDARE. Sverige, Nato, USA för samma absurda politik som Nordkorea om än med undantaget att inte  hota med kärnvapen.

Det behöver endast göras en jämförande studie i rustningshänseende mellan å ena sidan Nato och USA och å den andra Ryssland för att inse att Ryssland inte är ett hot eller försöker vara ett sådant mot någon annan makt.

Den fruktansvärda propaganda med såväl osanningar som icke bekräftade sakförhållanden på vissa tidningars ledarsidor är skrämmande. Det går inte att frigöra sig ifrån att de går andra makters ärenden. En av de mest osakliga, osanna och propagandistiska ledarskribenterna är Patrik Oksanen i bl a Mitt Medias tidningar.
Att inte någon seriös (om nu sådana finns?) journalist ifrågasätter och pekar på hur oseriös och lögnaktig denne man är förstår jag inte.

Att sedan socialdemokratin – men också övriga – partier frångår allt vad saklighet heter och enbart följer USA.s och Natos återgång till kalla krigets förödande konsekvenser för hela Nordeuropa visar på ett politiskt förfall inom den svenska politiken som vi aldrig tidigare upplevt. Den hets som nu pågår mot Ryssland utan att det finns sakliga motiv för denna visar att politiken inte styrs av individer som sätter medborgarnas trygghet i främsta rummet.

Det räcker ju att följa historien från tiden efter 2a världskriget för att se vem som varit och är det största hotet mot enskilda stater där USA kan ha såväl ekonomiska som politiska intressen. Jämfört med USA så är Ryssland utan tvekan den stormakt i världen som såväl är fredligast men också som har den stabilaste ledningen.

Att USA och Nato lyckats lura med de svenska politikerna på den nu pågående krigsövningen i vårt land är kanske inte längre något att vara överraskad över. Man lyckades ju få med Sverige i medverkan att störta Gaddaffi helt utan orsak och därmed bana väg för massflykten från Afrika. Att Sveriges deltagande i detta var och är ett fruktansvärt krigsbrott och Sverige därigenom gjort sig skyldig till krigsförbrytelser är ställt utom allt rimligt tvivel. En framtida historieskrivning som inte är beroende av dagens PK-mentalitet kommer otvivelaktigt att klassa det som krigsförbrytelse.

Natoländernas sammanlagda tillgång till militär och paramilitär personal är ungefär 6,3 miljoner (aktiva, reservister och paramilitära) och motsvarande för Ryssland är 3,5 miljoner. Det innebär att Nato har nästan dubbelt så många som Ryssland.

NATO-sidan övervärderar Moskvas intresse av de baltiska länderna oerhört mycket. Priset Ryssland får betala både militärt, humanitärt och politiskt kostar ofantligt mycket mer än man skulle kunna få. Scenariot är, hur man än vrider och vänder på det, absurt.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

 


12 responses to “Osaklig propaganda mot Ryssland

 • eugenecork

  exakt Olle, du nämner Gaddafi…men tycks glömma Saddam, den ende som kunde hålla ordning på beduinpatrasket..då han blev ”satt ur spel” fick NATO som de ville, att skapa kaos…det är krig och förödelse som skapar välstånd på sikt, se bara bakåt i historien
  …riktigt dåligt en tid, innan det blir bra igen en tid…innan det återigen blir dags rasera det som med stor möda byggts upp 😆

  Gilla

 • finnen

  I de baltiska länderna är man av all orsak oroliga för en rysk aggression. Detta efter att Ryssland förvandlats till en renodlad diktatur, satsat stort på militär upprustning samt anfallit Ukraina.

  Lyckligtvis har dock balterna varit kloka och blivit Natomedlemmar vilket ger den en helt annan typ av skydd mot rysk aggression än vad de hade haft om de varit militärt ensamma likt Sverige och Finland. Nato har placerat små trupper i både Estland, Lettland och Litauen vilka i och för sig inte ensamma kan försvara sig mot ett ryskt anfall, men höjer tröskeln till det eftersom det skulle stå Putin mycket dyrt att öppet och medvetet attackera t.ex. amerikanska soldater.

  Gilla

 • Tony

  Det finns ett parti i Sverige som inte gått på denna skröna, ni vet vilket.

  Tror att man ska ge fan i att försöka att stänga in Ryssarna från att komma ut i Östersjön?
  Sen kan jag inte förstå att just Sverige mopsar sig om Ryssarna, det finns
  inte ett land till i Europa som betett sig så förbannat korkat med att lägga ner ett fungerande försvar, sälja ut allt som byggts upp under decennier,
  plus den lilla spillra av försvarsmakt vi har fjantar runt i övriga världen
  som någon slags säkerhetsventil för att förhindra krig där, samtidigt som gränserna här hemma ligger vidöppna?

  Man skulle kunna tro att beslutsfattarna kommer direkt från mentalsjukhusen.

  Gilla

 • Bosse S

  Varför ska inte Sverige ha militärövningar. Det är bara trams att påstå att dessa övningar på svenskt territorium skulle provocera Ryssland som faktiskt provocerar med sina mastodonta invasionövningar. Mig veterligen så övas försvaret av vårt land. Därmed påstår jag inte att vi skulle gå med i NATO om någon nu får för sig det.

  Gilla

  • Bosse S

   Ni som tryckt tummen ner vill alltså analogt med vänstern att Sverige inte ska öva sitt försvar. Det är säkert flera av er som tidigare också skrivit att Putin ska komma hit och ta över här. Hur tänker ni?
   Det är väl för en gångs skull en vettig idé att man övar försvar i vårt land och inte leker krig i olika främmand länder. Det är väl för böveln här hemma våra militära förband ska vara.
   Ryssland övar förresten invasion om det var så att ni inte visste det.

   Gilla

 • Kurt

  Minnet sviker anta jag.Ryssland en ”Fredsduva” tillåt mig att skratta.

  Gilla

 • Larsson

  Kort minne, hur gick det med Ungern, Tjeckoslovakien och nu senast Krim?
  Och du skall inte tro att Ryssarna åker hem från Syrien, utan att behålla ett nytt ”Kalingrad”.

  Gilla

  • Argus

   Larsson får sluta upp med att läsa Aftonbladet. Kejsardömet Ryssland erövrade Krim på 1700-talet av osmanerna. 1954 tyckte Chrustjov att den Ukrainska socialistiska sovjetrepubliken skulle stå som ägare, han hade ju varit regeringschef där och de fyllde ändå 300 år. Majoriteten av befolkningen är ryssar och har i folkomröstningar förklarat att de vill tillhöra den Ryska federationen. TVÅ folkomröstningar var det och det är exakt TVÅ fler än vad Kosovo fick när Clinton gav bort serbernas hjärtland sedan 600-talet till muslimerna. Förstår inte vad det är med Clintons och muslimer?

   De två andra handlar om det totalitära Sovjetunionen och Warsawapakten och den Ryska federation kan klandras lika lite för dess handlingar som Tyskland för Nazitysklands handlingar.

   Gilla

 • Janne

  Du Olle, res till Ukraina och berätta för dem som mist familjemedlemmar att Ryssland inte är något hot!

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Vänd på det. Varför försöker Ukraina tvinga kvar dessa områden där befolkningen är rysk, som vill tillhöra Ryssland och som har kommit fel vid gränsdragningar som har gjorts endast av administrativa skäl i Ukraina!

   Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: