”Oavsett vad kommer jag att fortsätta. Jag bara kör”


INVANDRING. För ett år sedan gjorde SVT Sörmland ett hyllningsreportage kring somaliskt entreprenörskap generellt och Maria Omar Ali i synnerhet. SVT skrev att många somalier i Sverige stod långt från arbetsmarknaden men att Maria vägrade leva på socialbidrag och startade eget istället. Idag driver hon städfirma och erbjuder andra somalier att starta företag i hennes lokaler.

Maria Omar Ali var en av totalt 69 personer, varav många var somalier, som deltog i Eskilstunaprojektet Bazar Business School, där arbetslösa som ville starta eget skulle utbildas och bli småföretagare under ett och samma tak.

– Innan projektet var jag arbetslös och socialbidragstagare och jag var inte nöjd med livet som jag levde, så jag tänkte att jag måste förändra mitt liv innan barnen växer upp, berättar Maria som idag kallar sig entreprenör.

Läs gärna hela artikeln som avslutas med ”– Om fem år är vi flera somalier som är miljonärer, det garanterar jag, avslutar Maria Omar Ali, entreprenör.”

-Pettersson tycker det är bra att Maria försöker men dåligt av SVT och andra att när de skryter om duktiga invandrare så borde de följa upp och se hur det gick…

Maria Omar Alis bolag heter ”Suedi Hushållsnära Tjänster AB” och är registrerat 2014-11-24. Hade SVT orkat titta lite närmare så hade de sett att det inte fanns något bokslut att titta på och då hade hela 2015 gått.

 • SVT gjorde ”skrytreportage” 22 augusti 2016.
 • Tre (!) månader senare så avregistreras F-skatten då inkomstdeklarationen inte är inlämnad.
 • Fyra(!) månader senare går bolaget i konkurs.
 • Enligt uppgift i SVT:s artikel har hon fem anställda, vilket inte stöds av de offentliga siffrorna. Damen har inte betalt skatt för någon anställd.

Alla bolag

 • Status: Registrerad hos Bolagsverket 2014-11-24
 • Anmärkning: Konkurs inledd 2017-01-10
 • F-Skatt: Avregistrerad
 • Anledning till avregistrering: Inkomstdeklaration ej lämnad
 • Startdatum för F-Skatt: 2016-03-02
 • Slutdatum för F-Skatt: 2016-11-22
 • Moms: Avregistrerad i Momsregistret
 • Startdatum för moms: 2016-03-02
 • Slutdatum för moms: 2017-01-13

Maria Omar Ali är även verkställande direktör i ett annat bolag

Teknikstad Limited UK Filial, Eskilstuna

 • Bolagsform: Utländsk juridisk person
 • Registrerat: 2011
 • Momsregistrerad: Nej
 • F-Skatt: Nej
 • Reg. som arbetsgivare: Nej
 • Status: Konkursbeslut
 • Verkställande direktör: Maria Ali

Registrerat 2011, konkurs men inga frågor från SVT!!!

Maria som är 40 år är enligt uppgift ogift men bor i en lägenhet tillsammans med en man. 38 år, som är engagerat i ett av bolagen, och där bor också en 17-årig dam.

SVT gjorde samtidigt ett reportage om Eskilstunaprojektet Bazar Business School, där Maria Omar Ali gick, men då är det redan nedlagt.

Eskilstuna-Kuriren skryter också om Maria i februari 2015 ”Maria Omar tog sig ur utanförskap och hittade kraften att skapa sitt eget jobb. Efter tio år i Sverige började hon lära sig svenska och i dag driver hon eget företag med fem anställda”
– Nu vill inte Pettersson kritisera Maria Omar Ali, även om jag undrar över namnet Maria eftersom hon verkar vara muslim, utan över media som okritiskt skriver positivt om invandrare och hur duktiga de är.
Kan någon lämna ett exempel på ett företag startat av en asylinvandrad somalier som över tid gått bra och betalat skatt och inte haft anställda med lönebidrag?

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

 


23 responses to “”Oavsett vad kommer jag att fortsätta. Jag bara kör”

 • angelicaplacet

  Det är märkligt att journalister inte vill jaga dessa kapitalister som inte betalar in skatt.

  Gilla

 • Lena

  Och som alla växelvärmarare så bara kör neg”’n då hettar det till.
  om det blir kyligt …kör den här !

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Det skulle bereda undertecknad ett utsökt nöje att i egenskap av officiell skarprättare lägga snaran om den isternacken.

   Inför dessa sista minuter veknar den mest styvsinta – därom kan Ni vara förvissade – och exekutionsförrättaren är den siste delinkventen ser innan mörkret sluter sig kring den vars gärningar bragt fången samhällets ultimata vedergällningsaktion.

   Carnifex förkunnar: Åt envar efter förtjänst!
   Andreas.

   Gilla

 • eva

  Hon upptäckte väl att leva på bidrag inte var ett tillräckligt sätt att mjölka pengar på. Däremot som nyföretagande och särskilt invandrad sådan finns väl miljoner möjligheter att mjölka statskassan på pengar och sedan komma undan.
  Hur mycket har gått till släktingar i Somalia, hur mycket har gått till terrororganisationer och hur mycket har gått ner i ett svart hål, omöjligt för kronofogden att hitta i den muhammedanska pengaöverföringsrymden?

  Gilla

 • Torleif

  Nästan hela företaget är ute på jakt. Det är jaktsäsong i Dalarna. Vi sitter och lurpassar just nu. Ring Pierre på Golvek. Pierre är flitskallig så du måste tala tydligt. Det växer mycket hår ur hans öron.

  Mvh. Jenny.

  Gilla

 • Torleif

  Hon arbetar väl idag svart. Hon är dessutom svart.

  Gilla

 • introvert

  Starta ett företag är lätt, men att driva ett är en hel annan sak. Det finns en
  uppsjö av ”starta eget”som ofta relaterar till skatteregler i Sverige. Men många individer svenskar såväl som invandrare har en magisk tro att så
  fort man startat så flyter allting på. ”Jag bara kör på” mentaliten fanns ju
  speciellt på 80talet. Statistik från egna företagares förlovade hemland USA, visar på av 100 företag startade samtidigt endast 5 består efter fem år.

  Gilla

 • Pica pica

  Var det inte rödluvan Lööf som talade om för oss oföretagsamma svenskar hur väl vi behövde dessa invällare. De var så kreativa och ”entreprenöriella” och startade företag och skapade arbetstillfällen. Jag misstänker att deras oförmåga att anpassa sig efter svenska lagar och förhållanden gör dem svåranställda. All ekonomisk hjälp att starta eget bidrar kanske också? Men många av företagen går omkull redan första året.

  Gilla

 • eva

  Eskilstuna-Kuriren kör vidare i gammal god tradition med glädjestrålande reportage om utlänningar det går bra för. Det är aldrig någon hejd på lovorden och hur bra allting är och går och vilka framtidsplaner osv. Det var bl.a. annat sådana glädjereportage från denna tidning som fick mig att bli mer än misstänksam mot etablissemanget och dess agenda vad gällde invandringen. Kände man till verkligheten bakom eller hur saker egentligen förhöll sig, dvs. baksidorna, som aldrig beskrevs, blev man mycket misstänksam över trovärdigheten hos Eskilstuna-Kuriren. Motsatsen var inte nattsvart eller helt dålig, så var det inte, men en lite mer balanserad rapportering hade varit på sin plats.
  Motsvarande reportage med ”svenskt innehåll” brukade vara hållna i mer sansad ton och mer granskande.
  Jag tycker denna Maria(?=kristen) beter sig på ett sådant sätt ekonomiskt att hon och hennes företag borde granskas mycket, mycket närmare.

  Gilla

  • Lena

   eva
   Inte är hon kristen med ”lasen” på huvudet !

   Gilla

   • eva

    Det är tydligt att hon är muhammedan med trasan på huvudet men varför kallar hon sig då Maria? Översättning av namnet Mirjam som i olika varianter används av muhammedaner? Vill hon göra sig mer begriplig i landet Sverige?

    Gilla

   • Lena

    Som alla muhamedaner så är hon en orm !

    Gilla

 • Fredde

  Jag noterar också: ”Efter tio år i Sverige började hon lära sig svenska ”

  Varför efter 10 år? Varför inte direkt?

  Dessa högutbildade, högbegåvade pensionsräddare borde ju ha lätt för att lära…

  Gilla

  • Stenbock

   Vet inte om jag har fel tror dock,att de importerade ”akademiker och högutbildade” som bl.a. ”svittsaren” dillat om,är ren pur lögn och ett försök att lura sin befolkning,och hans godtrogna väljare.
   Själv inbillar jag mig,att vi behöver ett förstoringsglas (om ens) för att hitta någon sådan,bland de 200.000 som anlänt senaste åren.

   Gilla

 • Lena

  ”Jag bara kör”……en mentalitet som inte är europeisk, såvida vi inte tänker massmedia och politiker.
  Nu har människosmugglarna utforskat nya vägar för att inte gå miste om sina blodspengar.
  Tror inte att att den vägen kommer att få fortsätta, rumäner har gått i en skola som fungerar.

  Gilla

  • Mimi N.

   Lena
   Tack för videon, ser att nyheten lagts på Youtube. Jag såg det här och flera andra liknande reportage på TVR-nyhetsprogram och berättade om det för er i några kommentarer under senaste tiden.
   Alla ‘papperslösa’ som bara ”går vilse” på Svarta havet räddas men anhålls. Efter att registrera dem med bild, fingeravtryck och DNA skickas de tillbaka till Turkiet. Onödigt att säga för man vet redan: smugglarna lämnar ‘klienterna’ med båten och allt och försvinner innan gränspolisen och kustgardet hinner rädda ”stackarna”.

   Gilla

   • Lena

    Mimi N.
    Jag har ingen kunskap om förhållanden på Svarta Havet men inte är det så välkomnande som Medelhavet…….tänker på temperatur och oberäknighet, hoppas att havet stoppar tillsammans med en klok regering !

    Gilla

   • Mimi N.

    Lena
    Huh-ja, Svarta havet är lömskt – stormigt med höga vågor mesta tiden. Mordiska vågor ‘härjar’ och skördar offer även bland turister. En del turister lyder inte räddningstjänsten på stränderna och simmar långt bortom den tillåtna zonen trots varnande röd / gul flaggor och badvakter som står vid alla badstränder. Tiotals människor misste livet, bland dem erfarna simmare.
    Senast behövde stora och vältränade killarna i kustgardet 12 timmar för att rädda ‘stackarna’ som turkiska smugglarna lämnat mitt i stormen efter att ha fått hundratusentals eurons från samma ‘stackare’ vars mål var Tyskland och Sverige.

    Gilla

 • jr

  Kom att tänka på en ska som hände 2006-2007 i en ort nära Göteborg. Jag hade på dentiden mitt företag verksam och hade byggt ny hall med verkstadsdel och kontorsdel på egen tomt. Tomten brevid var en obebyggd tomt som var i princip en grusplan, dock med staket runt för att förhindra att det skulle bli en soptipp. Denna tomt hyrdes en dag ut till en man som var ursprungligen från rumänien, och han drog dit en arbetsvagn som kontor och lät kommunen dra dit ström. Sen drog cirkusen igång, denna skrothandlare samlade snabbt hela planen full med skit, allt ifrån gamla bilmotorer till stora balkar. Snabbt kom det upp en sk. tälthall där man utförde vissa arbeten. Jag hörde av mig till kommunen och varskodde dom om att motorer och annat miljöfarligt låg pch läckte div. vätsor rätt ner i backen. Då kom det två unga damer från tekniska kontoret och hade tillsyn där, som inte ledde nånstans.
  Verksamheten fortsatte med accelererande fart och drog till sig allsköns pundare och tjuvar, kopparhandel verkade vara det som var den riktiga kassakon, han köpte kontant, sen packades detta i fallfärdiga skåpbilar som fraktade iväg godset.
  Allt bara upphörde en dag, rumänen var försvunnen, kvar var en sjuhelvetes hög med skrot och bråte.
  Sedan kom skattemyndigheterna,ekobrottsmyndigheten, den vanliga polisen samt kommunens folk dit, det visade sig att han hade haft ett registrerat företag som han i princip direkt efter han skrivit hyresavtalet bara dumpat och inte skött ett enda papper på. Alla pengar var puts väck
  och det föll på kommunens lott att dels tömma tomten på skrot, dels gräva upp och sanera tomten . Enligt bolaget som hämtade skroten var det ca 150 ton skit.
  Och allt slutade med att saken avskrevs fick jag höra senare, både vad gällde skattebrott och miljöbrott.

  Gilla

  • Mimi N.

   Jr
   ”Entreprenören” var säkert zigenare från Rumänien, men du fick inte veta det av den/dem som hyrt ut tomten till honom. Man ska fråga runt lite grann för att veta vem är vem och vad hen sysslar med.

   Gilla

 • Fredde

  Hanna Stjärne, vd på SVT skriver:
  ”Men detsamma gäller flödet av desinformation och rykten. Och det leder till att behovet av opartisk och saklig information, av public service, aldrig har varit större än nu.

  Sverige är ett land där debatten polariseras och vi vet från andra länder att polarisering ofta utmanar förtroendet för medierna. På SVT möter vi det på samma sätt som vi alltid har gjort – med ett träget och gediget journalistiskt arbete.”

  OK, så var är det ”gedigna arbetet” när det gäller den somaliska kvinnan ovan?
  Det är ju Pettersson som gjort det arbete som inte SVT gjort!!

  Eskilstunakuriren skriver om sig själva:
  ”Innehållet i tidningen ska präglas av följande ledord:
  Trovärdig: Tidningens innehåll ska präglas av kvalitet och nyheter ska förmedlas utifrån noggrann faktakontroll ”

  De har uppenbarligen inte gjort någon faktakontroll!

  Det har däremot Pettersson gjort, en person som anklagas för att trolla och sprida desinformation och Fake news.

  Gammelmedia borde skämmas!!

  Gilla

 • finnjävel

  Hon ”kör” nog vidare med sitt företag, men nu är hon inte längre ”med på momsen” …

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: