Transportstyrelsen riskerade vår säkerhet för vad 20 ljugande unga afghanska män kostar per år


GALENSKAP. Den förra alliansregeringen verkar ha varit besatt av att privatisera till vilket pris som helst och den nuvarande fortsatte galenskapen. Idag blev det känt att Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör, Jacob Gramenius, avgår, efter att det kommit fram att Gramenius redan år 2014 ska ha fattat beslut om att frångå de regler som fanns för hantering av it-säkerhet i samband med bytet av datorsystemet som lagrar fordonsägarregister samt körkortsinnehavare. 

Eftersom den förra och nuvarande regering riskerat landets säkerhet för att spara några kronor tittade Pettersson på Transportstyrelsens budget.

 • Den var 2.583 miljoner kronor för år 2016
 • Tanken med att outsourca verksamhet var att spara 100 miljoner under fem år – 20 miljoner om året.
 • Besparingen var alltså tänkt att vara mindre än 1 (en) procent av totalkostnaden och betydligt mindre om man räknar in att svenska IT-tekniker betalar skatt i Sverige.
 • För en nettokostnad på kanske tio miljoner riskerar alltså politiker och tjänstemän Sveriges säkerhet.
 • Nu flyttas driften av IT-systemen hem från Tjeckien och Serbien igen till en merkostnad av 20 miljoner brutto per år, alltså ingen katastrof.

-Pettersson har alltid sagt att politik är alldeles för allvarligt för att skötas av politiker i avsaknad av sunt förnuft. I själva verket är politik jätteenkelt.

Gör om statens eller i detta fall transportstyrelsens budget till kronor och tänkt dig att du har 2.583 kronor och behöver hjälp med din dator. Grannen som du känner väl och vet att han gör ett bra jobb vill ha 100 kronor, skulle du då välja att lämna din dator där du har känsliga uppgifter till någon som du inte känner för att spara 20 kronor…

Givetvis inte, men det är det vår politiker gör gång på gång, trots att de oftast slutar med att det blir dyrare än ursprungspriset från grannen.

Lägg också märke till att politiker och tjänstemän säger att de bara frångått reglerna när de brutit mot lagen. Försök med det när du kört i 150 på motorvägen…jag har inte gjort något fel, jag frångick bara reglerna…

Tillbaka till rubriken. År 2015 kom 35.000 ljugande unga män till Sverige, de kallades ensamkommande flyktingbarn. Var och en av dem kostar ungefär en (1) miljon om året var och det förekommer ingen som helst debatt om kostnaderna… 35 miljarder kronor utan debatt, med landets säkerhet riskeras för 0,02 miljarder…


8 responses to “Transportstyrelsen riskerade vår säkerhet för vad 20 ljugande unga afghanska män kostar per år

 • Jhonsson

  Allting är relativt.
  När det gäller kostnader för invandrare är ingenting för dyrt.
  Kostnader för saker, som kommer svenskar till del är alltid för dyra.
  Därför behöver vi förpassa Löfven och hans sk ”regering” till historieboken. De har redan föstört Sverige mycket nog!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Fullkomligt strålande, Pettersson!
  Jag är, ta mig tusan, stum av beundran inför alla Dina analytiska kvalitéer.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Hönsmamman

  De kunde väl åtminstone använt en lögndetektor?
  Både till de arga unga ljugandemännen från kvinnoförtryckande kulturer och de politiker som skulle försöka parerar genom att låtsas som att allt var ok.

  Gilla

 • Argus

  Det finns ett par smolk i denna bägare. Det första är att Trafikverket som skötte driften uppges ha satt ett slutdatum. Var detta före eller efter Transportstyrelsen påbörjade upphandlingen. Myndighetssamverkan behöver inte upphandlas då det är ”inom koncernen”.

  Det andra är att GD påstår sig haft klartecken från regeringskansliet. Om det inte är sant, hur kommer det sig att statsråd och statssekreterare har avgått i betydande antal? Jag tror inte vi sett slutet än.

  Och Pettersson, varenda krona är viktig i införande av den heliga mångkulturen. (Eller snarare den planerade blivande, väsensskilda monokulturen.)

  Gilla

 • Hönsmamman

  Om politikerna vore idrottare skulle vi aldrig få medalj, aldrig vinna ligan, aldrig känna laganda och sammanhållning.

  Inte konstigt att Löfven blev utbuad när vi vann ishockey-VM.

  Gilla

 • Mjölner

  Pettersson ger aldrig upp, trots att han talar för döva öron,våra politiska snillen. En som fattar och ger dig sitt bifall!

  Gilla

 • Focke-Wulf

  De där toksossarna med Rikssvetsaren som fuerer verkar inte ha ”alla hästar hemma”.
  Dessutom tar toksossarna in baaarnen utan läkarundersökning.

  När det gäller införsel av djur då skall det vara friskintyg och papper med
  myndighetsstämplar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: