Jimmie och alliansen


INRIKES. I dag kommer Sverigedemokraterna begära misstroendeförklaring mot statsministern Stefan Löfven. Detta eftersom Löfven fortfarande inte sparkat försvarsminister Peter Hultqvist (S) på grund av IT-skandalen på Transportstyrelsen.

– Så fort kammaren sammanträder kommer vi väcka frågan om misstroendeförklaring mot statsministern. Det pågår just nu en namninsamling, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Hur allianspartierna ställer sig till detta krav vet inte Åkesson: – I konsekvensens namn borde de rösta med oss, men jag tror inte de kommer göra det. Men för mig är det viktigt att markera att ansvaret faller tyngst på statsministern och att jag inte tror på hans förklaringar.

Åkesson har inte heller särskilt mycket till övers för den regeringsförklaring som Löfven (S) gav vid riksmötets öppnande i dag. – Det lät som det brukar: allt till alla. Och så kryddade han lite extra eftersom det är valår.

-Pettersson är heller inte så imponerad, var sig av Löfven, Åkesson eller någon annan i riksdagen. Misstroendevotum borde ha rest för länge sedan, nu känns det meningslöst. Ett nyval tar säker 4-6 månader att få till och sedan är det ordinarie val i september.

Det enda bra med detta är att det kommer att visa vilka i alliansen som inte vill ha bort Löfven och bilden nedan som jag inte vet var den kommer ifrån men den är kul…


13 responses to “Jimmie och alliansen

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Vikten av att sätta ned foten och markera sin position måste i rättvisans namn göras medan tider är och inte först då det i själva verket är för sent för att ge några praktiska konsekvenser.
  Ett enastående tillfälle har glidit SD ur händerna!
  Andreas 😦

  Gilla

 • Grune

  Det är bra att Jimmie markerar mot fjanten, men synd att han inte kan få med sig något annat parti. Det beror nog på att det bara finns ett annat parti och det är 7-klövern och dom vill ju inte stjälpa sig själva.

  Gilla

  • Jag

   Sjuklövern är stjälpt! De är landsförrädare!
   I mina ögon så ……. Vad finns det att förlåta?!?! Att med sitt hycklande under lång tid – ersätta.svenska.folket.med.muslimer.nu – förstöra för sitt folk? Sina medborgare? Sina skattebetalare (för att tillskansa sig själva?!?!), de som verkligen arbetar (vi, kollektivet), betalar verklig skatt av utfört ARBETE! Inte sitta med ”hitta-på-lön” utan är i verksamheten! Jobbar! Arbetar! I vård, skola, omsorg m m m m.
   Att leva efter, som s k ”politiker”, efter en annan process än att ”Makten utgår från folket”?!?! Skor sig!
   Nu ordnar vi så att SD får majoritet så tidigt som möjligt! Med en majoritet i riksdagen så ändrar vi lagar. En dag i taget! Efter september 2018. Vi tar makten över vårt liv, vårt land! Våra, redan idag gällande, lagar! Tack!

   Gilla

 • ossie

  Bra att alliansen får än en gång visa vilken ynklig och skrattretande opposition dom är.

  Gilla

  • Sven-Erik

   Problemet är att alliansen vågar inte regera tillsamman. Då får de ta ansvaret för deras egna misstag 2006 – 2014 och nuvarande rödgrönas omdömmeslösa flyktingpolitik.
   För Liberalerna, Kristdemokraterna handlar det att överleva i riksdagen.
   Har du kristna och liberala värderingar finns det bara ett parti att rösta på 2018 – Sverigedomokraterna.

   Gilla

   • Jag

    Makten?!?!? Vilken makt?? Yrkespolitiker, s k ”politiker” som råkat gå förbi en undersköterska och ”vet hur hon/han har det!? Hur en industriarbetare, undersköterska, sjuksköterska m fl sliter ut sig pga stress, hur våra ”ansvarstagande s k chefer ”tar ansvar” i sin roll men kastar ”ut dig direkt vid behov – för att passa sina s k ”mål”?!?Att vara chef är en titel, som många eftersträvar, men HUR MÅNGA EFTERLEVER det?!?! Hur många tar ANSVAR?!?! Money and Title rules!! Synar man ”Chefer” bakom fasaden, vad finner man då?!?! Styrda lakejer utan…. Eget ansvar/skyller på andra/Eliasson/korrupta. Bara du/ni kan sätta rätt ord vid rätt tillfälle, vi har olika bakgrund/olika uppfattningar/olika utbildningar osv men……. Vi styrs alla, vi enkla människor, av politiska och ekonomiska samt sociala beslut men INGEN tar ANSVAR, oavsett roll!

    Gilla

 • Adolf Nilsson

  Ut med svetsarn så fort som möjligt .Passa på,innan Sverige totalkolapsar.Ställ svetsarn och Reinfeldt framför riksrätt,men det är ingen som vågar göra det.Fegisar,tyvärr svenska folket får det dom röstade för,total kaos.Skjutningar ,våldtäkter, bränder,våld mot blåljuspersonal akuten,osv.Tack sossar att ni inte skäms ,förstöra världens bästa land fy fan.Mvh Adolf

  Gilla

  • NisseBerra

   Eller så tycker man att det som räknas upp (mord, bilbränder m.m.) är kännetecknande för ett modernt land, inget onormalt helt enkelt. Och det här är bara förspelet, det blir värre sedan…..

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Bra Billy Boy. Den psykiska ohälsan ökar o kostar enormt i både pengar o mänskligt lidande. Politikerna har inga verktyg och än värre dom förstår inte. Pratade själv med Ulf Kristersson om detta i förra valrörelsen. Det är svårt det här sa Ulf. Klart som korvspad att det är svårt när man inte vill se nya tag o ta till sig den kunskap som finns. Nu ska jag vara snäll: Politiker är roliga!

  Gilla

 • Fredde

  Lite OT, men ändå…

  Här finns mycket bra information om vad Expo egentligen står för, var de får pengar från och vad de pysslar med.
  Det är skrämmande!!

  Är det detta som fackavgiften ska gå till?

  https://uvell.se/2017/09/06/expo-tillsammansskapet-och-valet-2018/

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Oppositionen är större än regeringen. Men dom är delade och samarbete med SD verkar inte gå att genomföra. Kan hålla med Pettersson att det är lite sent med misstroende så här nära valet. Men alliansen vill ju inte fälla regeringen med hjälp av SD. Själva har dom inte muskler till det. Alltså har vi ingen opposition! Kan det bli rörigare. Dom siffror vi ser NU verkar stadiga i stort. Lööf har större förtroende hos folk än Löfven. KNEPIGT!

  Gilla

  • Tony

   Ja och man kan fråga sig varför hon har det, Hon är en falsk orm som nyss varit hos Bilderberg sällskapet och blivit informerad om hur förstörelsen av Sverige ska fortsätta.

   Ingen av dessa två borde ha något som helst förtroende någonstans.

   Gilla

 • Billy Boy

  … och den psykiska ohälsan verkar öka mest bland 7-klöverpolitikerna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: