Sanering av zigenarläger en hälsorisk


ZIGENARE. Det är inte så lite fel att våra politiker och journalister kallar professionella tiggare för EU-migranter. Dessa människor saknar uppehållsrätt i Sverige med eller utan tiggeriförbud, det är dessutom ett hån mot de riktiga EU-migranterna som kommer hit för att arbeta i byggsektorn, på restauranger, butiker m.m.

Nåväl, zigenarna som alltså felaktigt kallas EU-migranter kräver en hel del av oss skattebetalare. De kan inte ens städa efter sig på de platser de bor olagligt.

Att sanera tiggarlägren kostar inte bara pengar – det kräver också speciella försiktighetsåtgärder.
– De som hanterar det här får ta sprutor för att inte riskera att bli smittade av sjukdomar, säger Per Nilsson på tekniska avdelningen i Hässleholm.

Personalen som hittills i år sanerat inte mindre än sju olagliga boplatser i Hässleholm tvingas gå runt i mänsklig avföring, avfall och allsköns bråte. De vaccineras därför mot olika typer av sjukdomar.

Även närboende drabbas emellanåt av sanitära olägenheter – och problematiken tycks inte minska, tvärtom. Nu slår tekniska nämnden larm om såväl den tuffa arbetsuppgiften som de skenande kostnaderna.

Inga ekonomiska medel har nämligen anslagits till att riva zigenarnas olagliga boplatser. Pengarna måste därför tas från den ordinarie driften, på bekostnad av annat.

Hittills i år har rivningar och saneringar kostat kommunen 180 000 kronor. Totalt under 2017 beräknas summan uppgå till 200 000 kronor.

Norra Skåne

-Pettersson säger att det är märkligt. Lagstiftning finns och för skötsamma människor finns det arbete…


10 responses to “Sanering av zigenarläger en hälsorisk

 • eva

  Vid ingången till ett bibliotek jag ibland besöker sitter alltid en zigenerska med sin mugg + plakat med hjärteknipande text. För att tjäna en slant trycker hon på dörrknappen så att dörren öppnar sig vare sig man bett om det eller inte. Men jag tänker att jag har inte bett om hennes tjänst och pengar ger jag inte så jag väntar tills någon annan kommer som hon öppnar dörren för och så slinker jag in bakefter.
  Röda Korset(eller om det var Lions) på platsen där jag bor försökte med samma taktik i matvarubutiken. De stod i änden på varubandet och packade ner mina(och andras) matvaror i kassar utan att jag bett om det och utan att ta hänsyn till den ordning jag ville ha. Pengar skulle de ha för den ”hjälpen” också! Jag sade att jag återanvänder mina gamla kassar och sedan packade jag om allt själv i de kassar jag brukade använda.
  Samma tiggeri med användande av tjänster man inte bett om.

  Gilla

 • Jag

  Vi Svenskar är lurade, fullständigt förda bakom ljuset. Det finns en dold agenda hos våra s k ”politiker”. De bryr sig inte om oss (medborgare, skattebetalare, pensionärer, barn, ungdomar, oavsett ålder), de låter allt förfalla till förmån för andra länders ansvar! De suuuuger sakta men säkert varenda skattekrona av oss för att bekosta eländet utan att avkrävas ansvar själva.
  Dessa s k ”politiker” får en minnesbyst på sina HK för ”väl utfört arbete” och beskrivs som ”samhällsbärare” vilket är galet då VI IDAG, IGÅR, IMORGON, I FÖRRGÅR, ja, Ni förstår, ser konsekvenserna av galenskapet de tillåts utföra, varje eländiga dag!!!
  SD har under många år INTE hycklat utan varit öppna med konsekvenserna av denna förkastliga ”invällarpolitik”.
  Alla begår fel, ingen är fullkomlig. Men våra s k ”politiker” utför medvetet en massa idiotiska beslut som INTE gynnar oss medborgare.
  SD förtjänar, med ALL RESPEKT min enkla röst vid nästa val. Jag är förbannad, förtvivlad, ledsen, ja alla känslor på samma gång, när jag inser hur lurad jag är sedan vår s k regering/riksdag lurat mig. Sjuklövern däremot står för ALL HYCKLERI – tillsammans!
  Tacka sjuklöverns förljugna ”politik” för att de sänker oss Svenskar!
  Jag är rädd, j-ligt rädd!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Vi ägnar vår tid på jorden åt att slösa bort den på genomförandet av dödsdömda idéer. Drogögon mitt i ansiktet?

  Gilla

 • Sven-Erik

  EU omfördelar pengar från EUs rika länder till EUs fattiga länder, men pengarna hamnar i fel fickor
  Definition på u-hjälp. Saxat; ”Fattiga i rika länder skänker pengar till rika i fattiga länder”.

  Gilla

 • Roger

  Oslo kommune bruker 10 millioner på å rydde opp etter sigøynere
  https://www.document.no/2017/05/09/oslo-vil-bruke-titalls-millioner-pa-tilreisende-sigoynere/

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Släng ut dom.Jobbar dom inte då skall dom inte vara här enkelt smärtfritt.Tack. Alla länder i Europa har slängt ut dom,varför skall Sverige göra tvärt emot andra länder.Upp till kamp Svenskar. MVH Adolf

  Gilla

 • Mimi N.

  Kan inte eller vill inte svenskarna fatta att tiggeri är zigenarnas yrke, att parasitera är deras sätt att leva ? De lever sådär där de finner bra mark och naiva människor/godhetsknarkande människor att lura.
  V g och sluta anklaga Rumänien för att inte vilja göra någonting åt saken. Zigenarna arbetar aldrig, de vill bara försörjas, precis som muslimerna, vare sig papperslösa eller ej.

  Gilla

  • Lena

   Mimi N.
   Just så är det och det är inte vackert, sluta med att lägga slantar i deras muggar , för varje slant ytterligare ett elände detsamma gäller muslimerna !
   Muslimerna är tyvärr redan en ”adel” så funktionärerna ( forna tiders FOGDAR ) ser till att trälarna betalar !

   Gilla

 • Carl

  Helt oacceptabelt skicka fakturorna till Rumänien eller Bulgarien för bövelen. Dags för Svenska folket att stå rakryggade. SD 2018!!!

  Gilla

 • Lena

  Jag fattar inte varför det ska vara så svårt! Ut med dessa tiggare. De är sannerligen inte Sveriges ansvar. Jag blir irriterad över att skattemedel som alltid ska gå till utlänningar och inte till svenskar

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: