Handläggare på Migrationsverket ”Man ser sig bakom ryggen när man går ut från arbetsplatsen”


INVANDRARVÅLD. När handläggare på Migrationsverket i Stockholm fattar beslut om avslag får flera av dem ta emot hot. ”Man ser sig bakom ryggen när man går ut från arbetsplatsen”, säger huvudskyddsombudet Helena Liss. 

På Migrationsverket i Stockholm får personalen utstå dödshot, obehagliga mejl och telefonsamtal på kvällarna. Det skriver SVT Nyheter, som har gått igenom incidentrapporter under det senaste året.

Det är i samband med asylbeslut om avslag som hoten förekommer.

– Man ser sig bakom ryggen när man går ut från arbetsplatsen. Det kan vara någon som står bakom dörren. Man går med en rädsla i de fallen och det behöver bearbetas, säger Helena Liss, huvudskyddsombud på Migrationsverket, till SVT.

Enligt SVT finns det 25 incidenter under juli och augusti som handlar om hot mot en medarbetare, varav sex har blivit kontaktade privat. Helena Liss berättar att privata hot, genom sociala medier, hembesök eller via telefon, ökar.

Migrationsverkets anställda uppmanas att vara försiktiga på sociala medier för att undvika hoten. Men de som jobbar med asylsökande ska inte behöva räkna med den här typen av hot, enligt regionchefen Magnus Rodin.

– Absolut inte, vi kan inte acceptera den här typen av hot och våld mot vår personal. Migrationsverket har ökat antalet medarbetare ordentligt på kort tid eftersom det kom väldigt många människor på kort tid för ett par år sen. Då vi har betydligt fler ärenden som är väldigt besvärliga och tuffa, har också incidentrapporteringen ökat, säger han till SVT. Enligt Rodin så polisanmäler Migrationsverket alla hot de kan.

-Pettersson säger att överallt är det hot och våld när de nya svenskarna är inblandade, på BB, på akuten, på Migrationsverket, på gatorna, på fotbollsplanerna, på festivaler, på krogar på vårdcentraler, i butiker, på balkonger, överallt…

…men det är inget att säga om, det är beställt för att det gamla Sverige var så tråkigt…


14 responses to “Handläggare på Migrationsverket ”Man ser sig bakom ryggen när man går ut från arbetsplatsen”

 • centurion

  Kom ihåg att Katastrofer och andra oangenäma obehagligheter, numera går under benämningen ”Utmaningar”. Har kameldrivarna blivit lite kinkiga, tro ? Ni borde ha satt ner foten för länge sen.

  Gilla

 • Lena

  Skrota ,lägg ner för alltid det där migränverket !!!
  Skulle ALDRIG ha startats upp om det inte var så att ”pengakåta” politrucker ville sko sig och de sina, äckligt !

  Gilla

 • The proud swede

  Varför gör hon inte ett skyddsombudsstopp, om det nu är fara för liv och lem?

  Gilla

 • OPete

  Vad är det som är så djävla svårt för människor i detta land att fatta ? Begriper dom inte att det kommer inte att finnas någon Sverige som vår barn och barnbarn får växa upp i . Är det verkligen så att dom vill att nästa generation ska leva i ett laglöst land , riskera våld, våldtäkter mördande ? Eller vill dom att alla kvinnor ska gå i tält ? Fy fan att ett antal människor ska få förstöra för ett helt folk !!!

  Gilla

 • finnjävel

  Mångkulturen gör livet mer intressant!

  Gilla

 • Lena

  Svenska skattefinansierade funktionärer har alla sina GNÄLLDIPLOM på ”skithuset”, NI om några har kunnat vända helvetet om NI ville göra så !

  Gilla

 • Galten

  Samtidigt tillåts allsköns slödder att fortfarande få campa utanför deras lokaler, andra avarter ockuperar torg och demonstrerar på våra gator.
  Absurdistan i ett nötskal…

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/vi-flyr-fran-radsla-krig-och-mord-och-sa-hander-detta

  Gilla

 • Mm

  Tror de att de är ensamma om att se sig om. Ha inte en invällare bakom din rygg, rätt vad det är, kommer kniven fram. Glöm inte offren i Åbo. Det här är ju vad de vill ha, migrationsverkets lydiga redskap. JAG har inte valt denna våldtäkt av kriminella element som tillåtits tränga sig in i vårt land. Påhejade av välmenande självmordskandidater.
  Rösta SD

  Gilla

  • Lena

   Varför strejkar NI inte ????
   Vi har samma helvete men utan lön betald av skattebetalarna !

   Gilla

  • Jag

   Jag ser mig ALLTID om numera! Jag håller koll bakom min och vår rygg! Jag säger åt min flickvän att hon också ser bakom sig och oss, vid folksamlingar, på station, på promenad i centrum osv. På restaurang sitter jag med ryggen fri! Vid promenader har jag ”promenadkäpp” för försvar. I fickan kniv! För några år sedan tänkte jag inte alls så här = Nu är det mer regel än undantag!
   Jag litar INTE på att polisen sköter sitt arbete! De jagar hellre vanliga Svenssons för ringa brott än grova och grövre brott.
   Jag börjar bli rädd, riktigt rädd. Jag ångrar – ibland – att jag satt barn till Världen, här i Sverige. Mina barn kommer att få ett helvete om detta tillåts fortsätta!
   Har varit i krigshärjade länder som FN-soldat flera gånger under -90-talet och såg mycket ”skit” och det börjar bli likadant i Sverige!!! Mycket importerat ”SKIT”!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: