Forum under bevakning


I dagarna tre har ett Forum arrangerats på stadens torg, strängt bevakat.

Forumet är skattefinansierat och ämnena som tas upp handlar med få undantag om integration och invandring.

Ni kan ta del av programmet, inbjudna talare och annat på Forumets webbsida, men ni förstår vad det handlar om när ni läser namnen på maträtter som serverades kring evenemanget.

Antar att besökarna från olika delar världen inte var sugna på att integrera sig med mer ”svenskklingande” maträtter.

Arrangemanget var starkt bevakat. Några av de inbjudna föreläsarna var nämligen personer som av olika anledningar ses med negativa ögon i den muslimska världen. Som vänsterpartisten Amineh Kakabaveh, socialdemokraten Nalin Pekgül och den kvinnliga imamen från Danmark, Sherin Khankan.

Området var som sagt hårt bevakat av poliser, vakter och stabila betongsuggor. En bild av Sverige och Europa anno 2017, då lastbilar använts i terrorattentat i Sverige, Frankrike, Storbritannien och Tyskland.

Gästlistan som Forumet erbjöd visar bl.a. en person vid namn Awes Osman. Ursprungligen somalier som utbildar myndighetspersonal om somalisk kultur, traditioner och islam. Är det sådant våra skattefinansierade myndigheter utbildas i på arbetstid? En titt på Osmans Facebook-sida visar att han gillar grupper som ”Refugees Welcome”, ”Ensamkommandes förbund”, ”Israel Is A War Criminal” och ”Islamic Brotherhood”.

Apropå somalier tilldrog en somalisk kvinna med tre barn en del uppmärksamhet när hon vandrade omkring på området. I sig ingen vanlig syn att en somalisk kvinna i heltäckande klädsel har tre små barn som springer kring fötterna. Nej, det som fick många att snegla och tissla sinsemellan var kvinnans förmodade dotter i 3-4 års åldern. Täckt i tyg från topp till tå, så att bara ansiktet syntes. Draperar man en så ung flicka i religiös klädsel visar man med all tydlighet att man inte tänker integrera sig i det svenska samhället.


6 responses to “Forum under bevakning

 • gamgubben

  Lyssnade en stund på Forumet från Residensstaden Nyköping. Faktiskt en del vettiga åsikter kom fram, som vanligt var moderatorn, en kvinna, den mest godhjärtade världsfrånvända PK-isten som stod att frambringa.

  Gilla

 • Billy Boy

  Forumet i Nyköping skyddas bl a av en massa betonghinder …

  … vilket med dagens reringspolitik blivit nödvändigt för att skapa …

  Gilla

 • Stenbock

  Var ju bortrest några dagar,och vet därför inte om ni fått taga del av den nyhet som just orsakar en presstorm i flera EU-länder ?
  ”Våra” myndigheter har ju beslutat att en 106-årig usbekistanska skall utvisas till Afghanistan. Denna nyhet har med bild figurerat i en veckas tid,runtom i världen.Vad vi kanske inte i Sverige får veta är,att familjen består av 17 personer som alla fått avslag !
  16 personer/familjemedlemmar har alltså dragit denna gamla dam (enl.egen åldersangivelse) genom 9 länder,för att nå lyckans land Absurdistan !! Förstår det nu fått skitsmak i munnen,när de inte i vanlig ordning välkomnats,och fått rikliga bidrag.
  Här en bild av ungdomliga 106-åriga Bibihal som nästan ser ut som en inhemsk 80-årig:

  Gilla

  • Stenbock

   Eftersom jag inte vet vad ni event. fått kännedom i fallet,kan jag citera vad som idag står i tyska PI.
   Familjen som bott i Iran under 8 år kom efter sin fotmarsch över bergen genom öknar och skogar,till Europa 2015.Resan gjordes på rekordtiden 20 dagar.Merkel hälsade dem välkomna,men de trivdes inte i Tyskland utan vandrade över Östersjön,och hamnade slutligen vid deras drömmars mål Göteborg.
   Skall också tillägga,att i fransk press fanns igår en bild där denna gamla kvinna poserade på sin dödsbädd.(väl omlindad)…

   Gilla

   • Stenbock

    Funderade över de ”återvändar-bidrag” som Absurdistan betalar med våra skattemedel,utgår som vanligt i detta fall ?
    Dessutom gratis flyg hem….
    Om varje av dem erhåller 40.000:-.lär den summan om c:a 700.000:- ,räcka till mat och dryck i Afghanistan året ut !

    Gilla

 • eva

  Sådana här integrationsprojekt med maträtter, musik och annan etnologisk kitsch verkar inte vara så tilldragande längre. Finns också på orten där jag bor, besöker dem inte men fått höra att antalet besökare är lågt, mest de som själva står i olika stånd. Man börjar nog tröttna från båda sidor.
  Somaliskan med entourage borde ha klätt hela familjen, också männen/pojkarna i heltäckande klädsel i svart med bara en springa för ögonen. En gång såg jag en skämtteckning(Lindström?) med en taxtik iförd niqab, rätt rolig faktisk.
  Integration är helt enkelt inte kul, bara tröttsamt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: