Socialdemokrat: Sverige åt svenskarna! Svenskarna åt Sverige!

NATIONALISM. Idag är det exakt ett år till nästa riksdagsval den 9 september 2018. Då kan det passa bra att påminna om socialdemokraternas rötter som de själva verkar ha glömt.  Per Albin Hansson, född i Malmö 1885, var socialdemokrat och riksdagsledamot 1918–46, statsråd 1920, 1921–1923 och 1924–1926, partiledare för socialdemokraterna 1925–1946 samt statsminister 1932–1936 och 1936–1946. Per Albin myntade begreppet folkhemmet. 

Det har trots allt funnits klarsynta politiker och debattörer även i Sverige. I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander (S) i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde 1989 gränsen för asylinvandring ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur men han verkar lägga sig platt för Miljöpartiets utopier…

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

38 thoughts on “Socialdemokrat: Sverige åt svenskarna! Svenskarna åt Sverige!

 1. Sweden was not connected by Bridge to Denmark and Europe. There were no Internet, smartphones, PC etc. Sweden is Constitutional monarchy where the power of Royal family is exhibited explicite and silent. I cannot see the reason for statements of .Hansson, Lindström and other in anything that happened at that time in Sweden. The only reasons were greed for power, need for something and getting that by by such writting.
  Do not upset people and motivate them to think more than on Arabs, Afghans, Blacks.

 2. Fel av Mattias Karlsson (SD) att jämföra islam med nazismen.
  Nazismen var ingen pedofilsekt.

 3. Vi upplever numera att vissa termer byts ut. Nåväl, vi kan väl byta ut uttrycket Nationalist till Patriot i stället?

 4. SYMBOLISK UNDRING Om kön av nödiga myglande makthavare och ministrar framför det BLÅ SKÅPET. Alltid upptaget! Varför inte fråga statsministern att få låna en av de fina vattenklosetterna han lovade bort, men har kvar. Att skita i blå skåp är ohygieniskt och avger dessutom en icke angenäm odör som drabbar de efterkommande.

 5. Ja det var då det. Antingen skulle dagens 7-klöver kalla sina föregångare rasister. Kanske därför man nu vill sudda ut landets historia och skapa ett ”hitte-på-Sverige”

 6. Vi är några som förstår att det barkar åt helvete för Sverige och Sveriges befolkning…-politikerfrälset håller tack vare massinvandringen att byta ut vårt fina folk mot araber och annat slödder! VI GÖR INGENTING förutom skriver anonyma kommentarer…..JAG SKÄMS!!! Sätt åtminstone in ett bidrag på 100:-kr på petterssonsblogg…..!!!

 7. Mycket kloka ord av Per Albin Hansson och Ulla Lindström….-SUNT FÖRNUFT men det tycker nog inte Stefan Löven som skriker om nazism och rasism när någon vill stoppa massinvandringen av kriminella muslimska barnafödande grupper som vill förstöra Sverige….! SVERIGE VAKNA!

 8. Ja så sade Per-Albin Hansson, sen föddes den erbarmliga 68 vänstern och deras avkommor och det tog inte många år förrän förstörelsen började märkas, och den har bara Eskalerat?

  SÅDAN ÄR SOCIALISMEN………………….?

 9. Sosseriet av idag är kidnappat av blådårar! Liksom övriga sjuklöövern är!

  Jag tror att det är något i maten de får i Riksdagshuset som gör dem till zombies!

  Så många dårar på ett o samma ställe kan inte vara en slump!

 10. Hur kan S ha sålt så till vänster idioterna däribland den store satan gustav fridolin. Skäms på dig Stefan ,

 11. Självklart Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige först. Om Sveriges regering inte håller med om det, har de missuppfattat hela sin existens och bör bytas ut fortare än kvickt.

 12. Och för varje gökunge som tas emot här, så dömer ni 400 st. av de verkligt behövande, till en plågsam DÖD. Och ni har mage att kalla, den hand som föder er, för rasister. Bara för att vi har insett, det ni ej har begripit. Den ”humanistiska stormakten”, är besudlad med blod på sina händer och ska låsas in. Basta !

 13. PAH var försvarsminister och genomförde 1925 års försvarsbeslut, när Sverige nedrustade inför den eviga freden. Göran Person ledde den regering som nedrustade inför den eviga freden – Leni Björklund var försvarsminister. Say no more….

 14. Att inte folk fattar att det är landsförrädare som styr vårt land i dag? Hur många bevis ska det behövas egentligen?
  Helvetet började ju redan när Palme tillträdde som statsminister, han förstörde väldigt mycket på kort tid och sen har det bara rullat på, den ena ledaren värre än den andre!
  T.o.m. Moderaterna hoppade på det destruktiva tåget, dom blinkade dock fortfarande till höger men svängde alltid till vänster!
  Mentalsjukhusen stängde ett efter ett och kompletta galningar och idioter rekryterades nu till höga befattningar i samhället. Ju värre desto bättre!
  Jag ser tyvärr dagens Sverige som ett förlorat och näst intill totalt förstört land i dag.
  Bara ett under kan rädda oss!
  Janne

  • Tack Janne, meningen ”Mentalsjukhusen stängde ett efter ett och kompletta galningar och idioter rekryterades nu till höga befattningar i samhället.” är faktiskt väldigt rolig. Humorn är viktig även om skeppet sjunker.

  • Håller med om det mesta.
   Moderaterna såg dessutom till att de som har mycket får ännu mera.
   Detta med en del avskaffade skatter. praktiskt eller hur.

  • Jaa. De stämplade judarnas pass med ett stort rött J. Men de har de glömt. Sossefaschisterna. Det är lätt att spy galla på andra med teflonhjärnorna till sossar har mängder med lik I garderoben, Rasister som de är med skallmätningar ,tvångs steriliseringar o lobotomering av psyk sjuka.
   NÄÄ FYY FAN sager jag om sossepatrasket..

 15. Med dagens måttstock hade de, med lätthet, platsat i svenskarnas parti eller nordisk front. Men det var nog enna lite bättre förr.

Kommentera