Unga araber får fängelse och ungdomsvård för människorov, rån och våld


INVANDRARVÅLD. Igår dömdes fyra unga araber vid Nyköpings tingsrätt. De är enligt den Eskilstunastyrda lokaltidningen från Nyköping, Nyköping, Norrköping och Enköping. Pettersson håller inte med utan jag anser på goda grunder att de hör hemma i Mellanöstern. 

En 20-årig man boende i Nyköping slipper undan med två år i fängelse för människorov, rån, övergrepp i rättsak och försök till våld mot tjänsteman. Ett väldigt lågt straff, åklagaren hade yrkat på det dubbla.

Även en 17-åring skriven i Nyköping, en 16-åring skriven i Norrköping och en 17-åring skriven i Enköping döms, samtliga till ungdomsvård för människorov, rån och övergrepp i rättssak.

Ytterligare två män stod åtalade för samma brott, men frias på samtliga åtalspunkter.

 

Den kidnappade 19-åringen och hans mamma bor efter händelserna på hemlig ort, och han har följt tingsrättsförhandlingarna via länk från annan plats. De fällande domarna innebär nu att 19-åringen ska få 30.000 kronor i skadestånd av gärningsmännen.

Nåväl, lokaltidningen skriver om rättegången, men de nämner inte med ett ord att ynglingarna hör hemma i fjärran land.

Naturligtvis kommer tidningen att hänvisa till pressens publicitetsregler där det står:

”10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

Ingen människa borde kunna påstå att gärningsmännens ursprung saknar betydelse när de och deras familjer kommer för att enligt dem själva söka skydd från våld i deras hemländer men sedan utöver det våld de har flytt ifrån i Sverige. De borde skickas hem, omedelbart och har någon av dem som i det här fallet råkat få svensk medborgarskap borde lagen göras om och medborgarskapet återkallas.

TIDIGARE 2017-08-21. Unga araber åtalade för människorov har ingen respekt för domstolen

INVANDRARVÅLD. Sex unga män mellan 16 och 22 år är åtalade för att ha misshandlat, rånat och kidnappat en 19-åring i ett skogsparti Oxelösund den 4 juni. De ska dessutom ha försökt pressa 19-åringen på 50 000 kronor. Samma rättegång omfattar även två andra araber. Totalt åtta personer. 

Upprinnelsen är enligt åklagaren en osämja mellan de unga männen som, med ett undantag, känner varandra sedan tidigare. Rättegången fortsätter i dag, måndag. Nu ska den kidnappade 19-åringens mamma berätta om vad som hände efter att sonen kom hem till bostaden i Buskhyttan.

-Pettersson ser att den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter rapporter en hel del om åtalet och rättegången. De skriver om respetlösa åtalade, om tumult bland åhörarna, och att en åhörare omhändertagits av vakter.

Enligt journalisternas egna regler kräver massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa en korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

Det sägs också att man inte ska framhäva berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning OM DET SAKNAR BETYDELSE I SAMMANHANGET.

Jag är övertygad om att allmänheten är intresserade att veta att vissa grupper av invandrare är enormt överrepresenterade när det gäller brottslighet, men andra grupper invandrare begår brott i samma omfattning som svenskar.

Exempel på människor som är överrepresenterade är araber från Mellanöstern och Nordafrika, medan kineser och thailändare inte begår brott oftare än nordbor. Märkligt att inte media vill ta reda på varför.

Kan det vara så att ”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Jag vill påstå att massmedier som SN.se inte förtjänar allmänhetens förtroende när de inte berättar att samtliga åtta åtalade och misstänkta, sex åtalade för människorov och två för andra brott, som dessutom uppträder arrogant och respektlöst i domstolen är från Mellanöstern.

I rättegången som kostar stora pengar för skattebetalarna är samtliga araber. De är medborgare i Irak, Syrien och Sverige och en del har dubbla medborgarskap.

Saknar det betydelse i sammanhanget att människor som kommer hit för att få skydd mot våld själva utövar det våld de flytt ifrån. Uppenbart anser Södermanlands Nyheter det.

Nyköpings Tingsrätt Mål nr B 1677-17


12 responses to “Unga araber får fängelse och ungdomsvård för människorov, rån och våld

 • jgarn

  Avfall skall inte importeras, det skall destrueras.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Livstids utvisning efter avtjänat straff är det enda som biter på dessa.

  Gilla

 • Luntan

  Varför tillämpas inte deras sharia-lag på dem? DVS. Avhuggna händer för stöld. Dessutom lite ”mångkulturell” kastrering för ev. våldtäkt, och sist men inte minst kapning av huvudet som ju kan kallas retroaktiv abort?

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag förstår fortfarande inte att dom kommer hit?Dom fortsätter med våldet som hemma.Samtidigt varför görs inget att rensa ut dessa kriminella och stenkastande vildar. Hur länge tolereras deras framfart,byfånen gör inget spyan eliasson haf fullt upp att bryta mot lagar.Mvh Adolf

  Gilla

 • Mr Jordan

  Just nu, live på SVT, Forum Nyköping: Det inkluderande samhället. På scen: Nalin Pekgul, Per Westerberg, Andreas Johansson Heinö, Amineh Kakabaveh. Intressant att två av fem är kurder, räckte det inte med en? Nyss gick man igenom tre samtalsprinciper för deltagarna på scenen och publiken och gav alla chans att diskutera sinsemellan. Två huckleförsedda kvinnor smet in i publikhavet. Nu kan matchen börja, äldre svenskar och finnar versus islam!

  Gilla

 • Carl

  Dom borde utvisas tillsammans med hela deras familjer utan pardon.

  Gilla

 • Jag

  ”Hudingar” får straffrabatt på samtliga brott, oavsett art, vi dumma Svenskar får straffpålägg för att kompensera rättsväsendet! Statistik!
  Pissa i busken som onykter Svensk-> Polis plockar dig 6 månader och du blir uthängd i lokalmedia
  Grov Våldtäkt som ”Huding” -> Polisen kanske engagerar sig och det renderar i bästa fall i 25 tim samhällstjänst och ingen utvisning
  Tack våra s k ”politiker” i Sjuklövern.

  Gilla

 • Ståfräs

  PK har fått det Sverige dom önskar och tydligen vill ha, grattis hoppas Ni får njuta fullt ut.

  Liked by 1 person

 • gamgubben

  SN har för länge sedan passerat sin inkompetensnivå.

  Gilla

 • ossie

  Skicka hem detta avfall till kamelerna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: