KD-ledaren öppnar upp för ett SD-samarbete


INRIKES. KD-ledaren Ebba Busch Thor förtydligar nu sitt besked om Sverigedemokraterna: Stöd från SD för att regera är okej.

– Jag är beredd att tillträda på det sättet, säger partiledare Ebba Busch Thor i SVT:s ”Morgonstudion”.

Detta tydliggör en central spricka i Alliansen, konstaterar samtidigt SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Kristdemokraterna var det parti som först öppnade för att lägga fram en alliansbudget med stöd av SD och därmed fälla regeringen.

Moderaternas avgående partiledare Anna Kinberg Batra meddelade i januari i år att också M vill gå fram med en gemensam budget samt närma sig SD med samtal.

En av de som kandiderar till partiledarposten, partiets ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson, har uteslutit förhandlingar men inte stängt dörren till att ta stöd av Sverigedemokraterna.

Både Liberalerna och Centerpartiet har sagt ifrån att ta makten med stöd av SD.

Pettersson antar att vill Alliansen regera så får dom välja partner. SD eller någon av de röd-gröna.


35 responses to “KD-ledaren öppnar upp för ett SD-samarbete

 • white lady

  Jag undrar om Ebba är korkad eller spelar korkad. Jag såg intervjun. Hon ”tilllåter” SD att ge stöd till hennes pyttelitet parti utan att ge väldigt mycket större SD inflytandet. Hon fjäskade för muslimer och avslutade med ett socialdemokratiskt mantra om allas lika värde. KD har förlorat sin själ och respekt för kristendomen. De borde byta namn till t ex ”socialt-muslimskt parti”.

  Gilla

 • SvenskMan77

  SD KD o gamla S vore det ultimata för Sverige..jag har aldrig gillat borgare…tänker inte göra det nu heller bara för att…..Vidriga borgare .

  Glimten i ögat n inlägg.¨

  Gilla

 • centurion

  Flickebarnet ska nog inte kaxa upp sig mer än hon orkar med. SD är ju faktiskt 5 gånger så stora och lär vara åtskilligt större om ett år. Ebba´s parti kanske inte ens finns med då. Annars verkar ju ändå KD-isarna vara hyfsat vettiga jämfört med de andra 5:e-kolonnarna (minns DÖ). Och det blir Jimmie som håller i taktpinnen.

  Gilla

  • Tomas

   Jag tycker att väljarna skall låta det opportunistiska flickebarnets parti ebba ut.

   Jag har följt dem noga i 30 år. Jag har själv varit i kontakt med flera av deras förtroendevalda och någon ombudsman.

   Jag tycker att det är ett antikristet parti som stöder administrativ etnisk rensning av Svenskar.

   De tycker att myndigheter skall kunna begå brott mot medborgare i allmänhet och Pursvenska Barn i synnerhet. Begå brott enligt Brottsbalken, utan att riskera straff.

   Jodå, gamle führerns bror och brorson är här i Trelleborg. Jag har också känt grundskoleelever till vederbörande. (Brodern.) De har inget gott att säga.

   Jag förekommer dem som alltid menar att endast usla elever klagar på sina lärare. Eleverna jag tänker på har senare erhållit civilingenjörsexamen från LTH.
   Eventuella väljare som uppfattar det onödiga partiets vilja att ta stöd från Sd som positivt bör nog i stället rösta på Sd.

   Tomas.

   Gilla

  • johan

   KD-isarna,
   Tycker jag att är ett fantastiskt öknamn på Kristdemokrater.
   Kådisarna. Känn på den. Mest pingstvänner och andra marginal troende kristna? Vad kan de tillföra politiken? Inte mycket.
   Muslimerna och deras intåg I vårt land kan inte ses med blida ögon I deras tro. De kristna samfundet kommer att krossas, om invällningen kan fortsätta..
   Snart står en minaret nära dig, så även I jönköping.
   Ebba sök skydd hos Sverigedemokraterna , det gör du rätt I.
   Enda sättet att rädda partiet, och dig själv som partiledare..
   Alla vi andra som inte är troende, Vad skall vi göra då?
   Fråga Mr:Åkesson.

   Gilla

 • Jag

  Men… Om jag får tillägga: SD får MIN RÖST VALET2018, jag ÄR rädd och förtvivlad över det som sker! Jag har varit på 4 FN-tjänstet under -90-talet, bl a i B-H (BA02). Med oheliga allianser! De som varit ”med/där” håller med mig. Tack!

  Gilla

  • johan

   Om du var där gör jag en honnör för dig!
   Det är inte helt lätt att hantera. Men nu har vi snart samma problem här.

   Gilla

   • Jag

    Tack! Har haft min beskärda del av ”skitet”! Och tyvärr så ogillar jag skarpt att Europa blir kraftigt islamiserat!

    Gilla

 • Mjölner

  Jag har aldrig gillat eller röstat på centern men jag längtar faktiskt efter en politiker av Hedlunds kaliber. Du ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten. Dagens broilers saknar strategisk och taktisk insikt. Det är bara truten som fungerar.

  Gilla

 • Argus

  Oavsett vad man har för politiska åsikter är det efterblivet att i förväg avslöja sin förhandlingsstrategi. Detta visar bara att ett liv enbart i den politiska bubblan inte ger erfarenhet att leda ett parti, än mindre ett land.

  Gilla

  • Argus

   Glömde tillägga att det gäller Kristersson.

   Gilla

  • Jag

   Är det så svårt att förstå – strategiskt? Det tror jag ej! KD står närmare SD än ex vid Moderaterna (enligt mitt tycke och tänke = Vi får ABSOLUT tycka olika). Under alliansens tid så förstod jag ingenting (?). absolut INGENTING, liberaler tillsammans med konservativa/kristna/moderater och vända kappan m vinden C???? Jag har under lång tid (20 år aldrig förstått C, varför de ……?. Med Annie Lööf nu????? Efter Maud Olofsson ????? Maud var så ”kåt” på makten (ursäkta ordvalet) och jag förstod ingenting och jag förstår ingenting med Annie! Med SD förstår jag

   Gilla

 • Grune

  Jag förstår inte hur man kan vara så dum så att man tror att SD skall hjälpa alliansen till makten utan att ha ett stort inflytande på politiken.
  Om dom tror att SD skall göra detta har dom fel. SD är ju det klart största partiet i ett sådant samarbete och har ingen anledning att hjälpa dom pm inte Åkesson får bli statsminister.

  Gilla

 • Jag

  Äntligen! Är det från något håll (konservativt förhållningssätt) så är det från KD. Liberaler är liberaler, moderater är moderater och sen att KD varit oerhört tyst – i deras parti/deras roll – är för mig en gåta?!?! Populistiska? Jag vet absolut inte för de kommer aldrig att få min röst! Men att KD varit tysta är så oerhört svårt att göra! I dess konservativa roll. Om KD och SD kan samverka så varför inte om KD Behöver stödröstning! Det närmar sig Val 2018 och SD får garanterat min Röst. Behöver de fylla ut platser i olika kommuner så får jag fundera. Vill jag ha min familj nära? Eller stå ”ensam” i skottlinjen?

  Gilla

  • Jag

   Förtydligande: Jag hjälper SD, inte KD! Förlåt, lite otydligt. Men VILL jag ha då min familj nära?? Jag har upplevt krig och elände men inte min familj……. Men dagens media??? Life is a fucking mess and You live in the middle of it!

   Gilla

 • gamgubben

  Det blir mycket besvärligt för Sverige nu när M får en ledare som inte kan tänka sig koalition med SD, däremot förväntar de sig stöd för alliansen av SD.
  KD resonerar likadant inte regera tillsammans med SD, men att ta emot stöd från SD är mer än välkommet.
  PK-partierna låter hellre Sverige gå under än att ta hjälp av SD för att få bort S, MP och de opålitliga kom… Vänsterpartiet.
  SD måste ha 175 platser i Riksdagen annars fortsätter kräftgången för vårt land.

  Gilla

  • Jag

   Ulf Kristiansson eller vad han nu heter???!? En ”fitta” i mina ögon, Anna Karin Batra, AKB, Lantisar är dummare än Stockholmare, WTF!!! Lever politiker enbart i Stockholm???? Förtroende är A och O! Vilka s k ”politiker” har vi!!??? Noll och ingenting! Förtroende?

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  KD som knappt klarar spärren kan tänka sig att regera med stöd av SD som har 25-30%!

  Det var ju generöst av dom!

  Gilla

 • Falköga

  Nu är det dags att kliva ur sandlådan och prata med varandra. Ni talar högstämt om integration – ja men börja då med detta i riksdagen och i den offentliga debatten.

  Att först påstå att ett förslag är fascistiskt och sedan stjäla det i den egna politiken vittnar bara om en urbota dumhet och en tro att väljarna är korkade. En väljare vill se att det händer saker konkret och att goda förslag inte begravs i långbänken.

  Gilla

  • SvenskMan77

   Kan inte begripa era vanföreställningar. Ingen vågar föra vettiga samtal med SD…SD kommer att lägga sig platt för minimum av inflytande… På vilket sätt blir vi av med Absurdistan då?????????

   Gilla

   • Jag

    Får SD inflytande!? Varför skall de lägga sig platt? De växer snabbare än något annat parti, kan inte fylla sina platser (icke politiskt korrekt = idag men förhoppningsvis ”Imorgon”). Kan vi acceptera allt som händer??!? Nej!!!

    Gilla

 • SvenskMan77

  Jag tror inte det är bra för SD att har NÅGON form av samarbete med folkförrädarpartier
  Då finns det INGET oppositionsparti kvar i detta land.

  Min gissning, då jag är pessimistiskt lagd, är att det blir en koalition S och center/liberaler.

  Ända som gäller är över 50% för SD annars ……

  Gilla

 • Peter Skoglund

  KD och Sara Skyttedal sänkte DÖ. Det har de min respekt för all framtid.

  Det Ebba Busch Thor nu säger är helt rätt.

  Sverige måste regeras med sunt förnuft, där sakpolitiken går före allt politiskt käbbel.

  Demokratin och respekten ut mot landets medborgare, är allt för viktig, för att sossarna ska få hantera den på sitt enfaldiga sätt.

  En majoritet av medborgarna står utan tvekan, bakom detta Ebba säger.

  Gilla

 • Ulli

  KD vill genom detta utspel försöka ta sig över 4% spärren, vinna tillbaka lite väljare.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Det är detta valet handlar om. Vem tar vem? Var på torget i Nyköping idag. Märktes tydligt att rödgrönt redan tagit ut valsegern. C o L törs aldrig fälla regeringen med hjälp av SD sa en vänsterpartist. Men tål C o L hur mycket förnedring som helst av S? S samarbetar bara med sig själva. Det gick bra när man hade 45%. Idag når man inte ens 30%. Sd når över 20% och alliansen ligger bara några procent efter. Inte skulle jag våga ta ut något i förskott. Men självgoda sossar dom ser inga hinder. Men…………………!

  Gilla

 • William

  Det är mycket troligt att det blir sd och kd till slut.för löfvens tid är slut.mp går dåligt…jag tror SD kan ställa till med en rejäl smällkaramell i valet 2018.en bit över 30% ser jag som mycket troligt.

  Gilla

 • Mimi N.

  Fel: få stöd av SD och fälla regeringen
  Rätt: ge stöd åt SD för att SD ska regera – den enda logiska, giltiga varianten.

  Gilla

 • Carina-Fina

  Äntligen en politiker med kompass, jag skulle mer än gärna se SD/KD regera Sverige. Go-go Ebba Busch Thor, dags att sänka tokliberalernas sjuka fantasier om ett samhälle!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: