Varför flyr folk från Finland?

Finland, vårt östra grannland. Varför flyr, inte flyttar, folk från detta vackra land?

Ämnet aktualiseras just i dessa dagar och detta med svenska politikers och myndigheters goda minne.

Året var 1939. Det kommunistiska Sovjetunionen anfaller Finland och vårt östra grannland är plötsligt indraget i ett sex år långt krig som kostade 22 000 finska medborgare livet. Under dessa år skickades 80 000 finska barn till Sverige. Cirka 90 procent av dessa återvände till Finland när kriget var slut. Cirka 10 procent stannade hos fosterfamiljer i Sverige. Mina morföräldrar tillhörde de som tog sig an ett av dessa barn. Leo hette han och Leo var ett av dessa 70 000 barn som återvände till sitt hemland.

Läs mer på Populär historia där vi bl.a. kan läsa hur socialdemokraten Torsten Nothin vände sig till dåvarande regering med följande ord:

”Det vore bättre ur barnens synvinkel om hjälpen i sin helhet kunde ges på hemmaplan, snarare än att barnen skulle flyttas”

Då skickades små barn till sitt närmsta grannland för att undkomma krig.

Idag läser vi hur vuxna män från länder hundratals mil från Europa, flyr från Finland till Sverige för att de inte anses ha asylskäl och att de själva menar på att de behandlas orättvist. I det rasistiska Finland tvingades de gå till gränsen mellan våra länder. På den svenska sidan hämtas de upp med en skattefinansierad buss som kör dem till ett av Migrationsverkets lokaler i den humanitära stormakten Sverige och här kan de tydligen leva i flera år innan deras ärenden ens tas upp. Under tiden erbjuds de gratis vård, gratis tandvård, gratis boende, gratis mat och en rad förmåner som Sveriges skattetyngda medborgare står för.

Läs mer på Samhällsnytt och inse en gång för alla att något gått fel i Sverige.

23 thoughts on “Varför flyr folk från Finland?

  1. Finland är ett sannerligen hemskt land! Här kommer några skräckinjagande detaljer som de flesta svenskar inte skulle kunna tro på.
    I Finland har man få bidrag och de är så snålt tilltagna att det knappt går att överleva på dem. Märkeskläder och BMW får man helt enkelt glömma.
    Det är svårt att få arbete i Finland. Ofta krävs det utbildning och erfarenhet för att kunna få sig ett arbete. Och man får helst inte vara för gammal heller.
    Så om man är en 30-årig asylsökande med 3-år på koranskolan som utbildning och har specialicerat sig i framställning av navelludd, så kan det bli riktigt svårt att hitta en anställning i Finland.
    Därutöver är många arbetsgivare inte speciellt politiskt korrekta och kan helt enkelt strunta i att anställa någon bara för att politikerna tycker att mångkulturen är något väldigt fint. Det räcker så att säga inte att man har listat ut ett sätt att både vakta på getterna OCH tugga kat samtidigt. Man måste både vara villig att arbeta och ha de rätta förutsättningarna.
    Tacka fan att de flesta packar sig iväg från ett dylikt helveteshåla och åker till bidragens förlovade land!

  2. Dessa stackars dåliga kopior av män gör genom sitt ratande av Finland det helt klart att de inte är några flyktingar. Skrattretande! Stick hem till Irak som tycks vara mycket bättre än Finland.

  3. Att denna regeringen framstår mer och mer som ett gäng fårskallar av ett mått som är bortom allt förstånd.
    När Löfven med sällskap av lille Morgan åkte till Bryssel för att mästra alla andra EU länder att de borde axla samma ansvar (dåraktigt) som den överlägset moraliska och humanitära stormakten Sverige. Och att alla länder skulle ta emot immigranter enligt en fördelningsnyckel som EU beslutade centralt med hjälp av den överlägset moraliska och humanitära stormakten Sverige att räkna ut.
    En självklarhet borde vara att om ett EU land har behandlat en asylansökan så borde den gälla i hela EU och inte starta från noll i nästa land dvs Sverige.

  4. Har dom krig i Finland också?
    inte.
    då är de inte flyktingar.
    Då kan de inte söka asyl i Sverige, det finns klara regler.

  5. Arbetet med många finländare och har bara gott att säga om alla. De bästa arbetskollegorna om man gillar vettigt folk som håller käften på arbetstid och samarbetar som ett team. De som flyr därifrån hatar antagligen att arbeta.

  6. Det verkar uppenbart att en del av dessa personer vistats också längre tider i andra länder innan de kom till Finland (såsom Åbo gärningsmannen). Och när Finland ger avslag på asylansökan, vandrar man vidare till Sverige.

    EUs tanke om fri rörlighet för personer fungerar helt enkelt inte när det gäller asylsökande utan identitetshandlingar som använder sig av flera olika identiteter.Det är bara en tidsfråga innan detta vansinne måste ta slut.

    Men tyvärr kommer det att komma många ”besvikna” asylsökanden från Finland till Sverige eftersom Finland avslår majoriteten av alla ansökningar och nu satsar mycket på ännu snabbare behandling i Migrationsverket och förvaltningsdomstolarna.

    • Första steget i asylprocessen kanske skulle vara att utröna hur de ställer sig till att militärt försvara sitt nya land.

      • Frågan är väl med, hur kom det sig att en buss till närmaste lyxhotell stod och väntade på dom?

        Vem hade beställt all-inclusive för gruppen, och vem tog emot beställningen, och såg till att allt var ordnat och serverat?

        Otroligt land vi lever i – ”Jag är flykting” innebär allt gratis för alltid omedelbart.’

        Jämfört då med ”Jag är Svensk”, då skall du arbeta tills du dör, tänk inte på pension, eller sjukskrivning – din lön tar din beskyddare staten hand om, en liten del får du behålla själv, det mesta ger dom till sig själv och andra.

  7. Hoppas innerligt att PK ´s kvinnor o barn i Boden nu får njuta fullt ut av mångkulturen dygnet runt, grattis.
    Inte ett ljud i STAZITV ELLER RADIO, för det kan ”späda på främlingsfientligheten”
    Det bästa är att det kostar ingenting heller, utan blir lönsamt på sikt, man tackar bockar o bugar

    • Hoppas dom får smaka på rejält med mångkultur så det står dom upp i halsen. Det blir en rejäl läxa.

    • Fria Tider intervjuade en ”pensionsräddare ” i Haparanda som tack och lov nu tagit sig till Sverige för att rädda oss. Han sa att ” the money is to small in Finland”.Så han vill ha mer pengar för att rädda våra pensioner. Den ekvationen går inte ihop för mig.

    • Jag har idag skrivit till SVTs nyhetschef och frågat var nyheten om detta finns och varför det inte skrivs om detta. Dom har bytt nyhetschef från Ulf Johansson till Charlotta Friborg.Hon är kompis till Hanna Stierne och dom båda kommer från UNT.Censuren har blivit värre nu på SVT nyheter efter bytet.

Kommentera