Det är sköldpaddskläckningssäsong i Israel


NATUR. Varje år i augusti börjar hundratals babysköldpaddor sin livsresa på Israels medelhavsstränder. När mörkret lagt sig i maj och juni simmar kvinnliga havssköldpaddor från havet till stranden, där de gräver bon och lägger dussintals ägg. I augusti börjar de knäcka sig ut ur sina skal och börjar sin farliga vandring tillbaka till havet.

Äggen är sårbara för såväl rovdjur som den heta solen. Väldigt få överlever utan hjälp av volontärer som skickats ut från Israels natur och parkmyndighet som hjälper till att flytta bon till skyddade strandreservat och/eller särskilda gårdar där de kan kläckas skyddat.

Sköldpaddornas bon förs från medelhavsstränderna till Hula Valley- reservatet i övre Galiléen där äggen kläcks. Då detta inte är ett naturligt habitat för sköldpaddorna förs de efter kläckningen till Kishon- floden nära Haifa där de har större möjlighet att överleva.

Sköldpaddor som befinner sig i skadat skick tas ofta till det nationella havssköldpaddans räddnings- och rehabiliteringscenter i Mikhmoret norr om Natanya.

Läs mer…


4 responses to “Det är sköldpaddskläckningssäsong i Israel

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: