Jobba, plugga eller manifestera


Fatemeh Khavari är talesperson för de afghaner som anser sig ha rätt att demonstrera sig till ett uppehållstillstånd för dem själva och deras anhöriga som spänt väntar hemma på att få komma till Sverige för ett kravlöst liv och generösa bidrag.

Jag vet inte hur gammal Fatemeh Khavari är och det intresserar mig egentligen inte. Det jag och alla vet är att hon själv redan fått ett uppehållstillstånd och att hon är tillräckligt gammal för att studera eller jobba. Frågan som inte ställs är varför hon då kan stå på olika torg i Stockholm och manifestera alla dagar i veckan, nästan alla timmar på dygnet?

Är det möjligen så att Ung i Sverige drar in så mycket i bidrag och donationer att hon varken behöver studera eller jobba?


10 responses to “Jobba, plugga eller manifestera

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Undras just vilket kringresande teatersällskap som kommer att avlösa dessa repetitiva uppvisningar i dårhusmässig argumentering, och vilken bevekelsegrund som driver den trupp som förmodligen otåligt väntar bak kulisserna på sin tid i den humanitära stormaktens rampljus.
  Manus och regi:
  Globalistmaffian i oförfärat samarbete med rödvinsvänstern och de trånande blomsterhattshäxorna.
  Sponsorer:
  George Soros, hans machiavelliska marionettministär et consortes.
  Ständiga gästartister:
  Svensk ordningsmakt och agendajournalistikens alla praktfnask.
  Andreas, realistiskt sinnad recensent 🙂

  Gilla

 • Luntan

  Straffarbete på livstid skall det vara!

  Gilla

 • Vi bygger landet | Petterssons gör skillnad!

  […] K undrade hur i inlägget nedan hur  Fatemeh Khavari som är talesperson för #Ung i Sverige och för de demonstrerande afghanhanarna […]

  Gilla

 • Tony

  Ja det går bra att sitta och vara stor i käften när hon befinner sig i Sverige,i det land hon kommer ifrån hade hon inte vågat att öppna klykan.

  Gilla

 • Cinna

  Ja, det är väl så att vissa kan göra sig en födkrok och karriär på att vara ”proffesionell demonstrant”.
  De är rättshaverister!
  På vilket sätt bygger dessa Sverige genom att strejka?!

  Gilla

 • Pettersson

  Damen är talesperson för de illegala afghanska desertörerna som numera ockuperar Norra Bantorget. Hon är också ordförande i Ensamkommandes förbund, Stockholm och uppger att hon är 17 år på sin Twitter.

  Gilla

  • nosferatu

   Vilka är dessa ”vi” hon åsyftar?

   ”Rasisterna” menas väl alla som inte stödjer dessa strejkande afghaner, men jag tror det är långt fler än denna 17-åring vill kännas vid.

   Gilla

 • GO

  Intressant frågeställning

  Gilla

 • Ståfräs

  Enligt din gudfader Fredrik så är Sverige en humanitär stormakt och flyger du lika högt som han kan du också se att det finns gott om plats, grattis PK, det är så dags att vakna nu!?

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Man kan inte bygga en framtid i vårt land genom att börja med en lögn

  Saxat ur Helsingborgs Dagblad idag, ”Min Mening”

  ————-
  Jag blev själv flykting, när jag var åtta år. Min familj, assyrier/syrianer, flydde från förtryck och förföljelse i Turkiet. Sverige tog emot oss med öppna armar. Det är vi evigt tacksamma för. På sjuttio- och åttiotalet var det fortfarande en självklarhet att vara tacksam. Detta har förändrats. Nu verkar det självklara vara, att Sverige måste anpassa sig efter nyanlända och att det är svenskarna, som ska vara tacksamma. Detta är en farlig utveckling. För att få en sund och harmonisk miljö i Sverige måste vi ha gemensamma nämnare som vårt svenska språk, kärleken till Sverige och till de som byggt detta land. Endast då kan vi tillsammans bygga vidare.

  I Stockholm, Malmö och Göteborg demonstrerar afghaner för att få stanna i Sverige. Många av dem har fått avslag i en eller flera instanser på Migrationsmyndigheterna, andra har inte fått svar på sin asylansökan än.
  Jag kan förstå, både intellektuellt och emotionellt, att de vill stanna i Sverige.

  Demonstrationen är dock illegal. De fick till exempel inte vara kvar på Medborgarplatsen i Stockholm efter klockan 22.00. Det brydde de sig inte om.

  Detta beteende skrämmer mig, att man bryter mot lagen. Hur ska de kunna respektera polis och andra myndigheter i framtiden när bland det första de gör är att bryta mot svensk lag? Återigen kan jag förstå desperationen, att de vägrar att återvända, många av dem är ju egentligen från Iran och inte från Afghanistan.

  Det kom ungefär 30 000 underåriga afghaner till Sverige under 2015. De påstod att de var barn och ungdomar under 18 år, vilket ger vissa privilegier.

  Information om detta får de av till exempel människosmugglarna, som smugglar dem över gränserna. Under 18 får de till exempel direkt boende och placeras antingen i familjehem eller på ett HVB-boende (hem för vård eller boende). Som barn får de också en god man och andra fördelar. Migrationsverket behandlar ju asylärenden gällande minderåriga på ett annat sätt än med vuxna. Snabbt har det kommit fram att många av dem ljugit om sin ålder. Ytterligare en aspekt är att det är helt förkastligt att placera vuxna män på ett boende för barn.

  Om man är under 18 år har man dessutom strafflindring vid begångna brott. Under 15 döms man inte alls. Detta, säger poliser till mig, känner ensamkommande nyanlända till och använder sig i viss utsträckning också av.

  Det kostar oss miljarder. Alltså pengar som försvinner ur statskassan.
  Denna elefant- i- rummet situation måste stoppas. Man kan inte bygga en framtid, inte sin egen och inte heller bidra till vårt lands framtid, genom att börja med en lögn.

  Jag förstår att de vill stanna i Sverige, i ett land med mer trygghet och bättre möjligheter än i deras eget, men om flera myndigheter har avgjort, att de inte har rätt till asyl så måste de lämna landet. Vi kan inte härbärgera alla, som vill hit för att få ett bättre liv. I mitt hjärta önskar jag att det skulle vara så, men så ser inte verkligheten ut.

  Vi måste dessutom genast få igång omedelbar åldersbedömning. Åldersbedrägeriet måste stoppas nu!

  Feliz J Kino
  Ordförande Tågaborgsmoderaterna
  Riksdagskandidat 2018

  https://www.hd.se/2017-09-02/man-kan-inte-bygga-en-framtid-i-vart-land-genom-att-borja-med-en-logn

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: