Trots åtstramning så tar Sverige emot sju gånger fler asylsökande än Danmark


INVANDRING. Det är fortfarande en stor skillnad mellan antalet asylsökande i Danmark och Sverige. Under de första sju månaderna 2017, har vi Danmark tagit emot knappt 1.900 medan Sverige hamnar på nästan 14.000.

Under många år var Sverige känd som Europas ”humanitära stormakt”, som år efter år öppnade landet och med den dåvarande statsministern öppnade hjärtan för tiotusentals asylsökande.

Men efter hösten 2015 då Sverige tog emot tio gånger fler asylsökande per dag än Danmark så har inflödet minskat kraftigt men Sverige tar fortfarande emot sju gånger fler än Danmar.

Läs mer på danska Politiken… 


26 responses to “Trots åtstramning så tar Sverige emot sju gånger fler asylsökande än Danmark

 • Klas

  Hittade en skämttidning som heter ETC. Här kommer en skämtartikel ur tidningen.

  I direktsändning i SVT fick Sverigedemokraterna oemotsagda sprida lögner och hat mot invandrare. Här är några av de grövsta lögnerna, skriver Johan Ehrenberg.

  Annons
  Läs också: Så siffertrixade SD-ledaren om invandringen i tv och Varför kablar medierna ut SD:s rasistpropaganda?
  LÖGN: Invandringen till Sverige ökade till 116 000 år 2013.
  SANNING: Samma år utvandrade 50 000 (många f.d. immigranter) ur Sverige. Av de som kom var 19 000 sådana som har arbetstillstånd, alltså forskare, ingenjörer och företagsrekryterade. 20 000 var EU-medborgare som flyttar inom EU och Norden. 8 000 var studenter. Kvar blir ca 19 000. Det finns ingen massinvandring!

  LÖGN: Invandrare är överrepresenterade mot infödda vad gäller brott.
  SANNING: 93 procent av invandrade begår aldrig brott. 96 procent av infödda. Bland invandrare begår norrmän, finländare och danskar flest brott i Sverige.

  På samma sätt ingår turister i utlandsfödda brottslingar. Det finns ingen förhöjd brottslighet bland invandrade, däremot existerar förhöjd brottslighet bland människor som inte får stöd och social omsorg oberoende av ursprung, enligt Brå.

  LÖGN: Brottslighet bland invandrare hotar tryggheten.
  SANNING: Den enda brottslighet som allvarligt försämrar trygghet och ekonomiska resurser är skattebrottsligheten som sker i första hand av inrikes födda rika personer och av svenska företag som skattesmiter via räntesnurror i länder som Luxemburg. Enligt Skatteverket kostar skattefusket 133 miljarder per år. Av den summan är internationella svenskars brottslighet genom skatteparadis minst 46 miljarder.

  LÖGN: Flyktingmottagandet kommer att kosta 17 miljarder extra 2015.
  SANNING: Enligt Migrationsverket var den totala kostnaden 14 miljarder 2013. Då tog Sverige emot 54 000 asylsökande. En ökning till 90 000 kan inte mer än fördubbla kostnaden. Dessutom sjönk antalet asylsökande kraftigt i september till november från 8000 per månad till 5500. Flyktingkris kostar men mycket mindre än de skatteintäkter som de arbetande fd flyktingarna bidrar med.

  LÖGN: Sverige har en extrem invandringspolitik.
  SANNING: Sverige har i snitt 18 000 flyktingar och anhöriga som får invandra per år. Det är mycket lite i ett land på 9,5 miljoner invånare.

  LÖGN: SD är ansvarstagande parti.
  SANNING: SD är ett rasistiskt parti som ljuger och sprider fördomar om invandrare och flyktingar.

  SVT har fortfarande inte rättat SDs påståenden eller förklarat varför de fick sändas utan kommentar och faktakritik.

  Viken skämttidning.

  Gilla

 • Kattsand

  Det är nog så att svenska regimen vill ha en ”lagom hög” invandring och då inte gör något mer än att låtsas strama åt och inte göra något som på allvar minskar invandringen.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  F ö glömde (man vill antagligen inte påminna om verkligheten) sannolikt den som uppgav 14000 ankommande för Sverige att räkna med de 3000 som överförs från Italien. Därutöver är det ett antal andra ”EU-kvoter” som skall verkställas, då 3000 från Italien bara är föregående års ”skuld”, så snart kommer flygen med årets EU-kvot och nästa år ny kvot osv. Heller har inte de ”hemliga” kvoterna nämnts, som flyger in EU-kvoter från Grekland.

  Det pågår också inflygningar direkt från Turkiet, i varje fall för ca 1 år sedan, dock att mottagande destinationer plötsligt byttes och nya mycket hemliga etablerades (Tyskland/Frankrike) – NATTETID.

  EU-kansliet trixar ständigt för att hemlighålla att de inte viker en tum från att genomföra den kultur-marxistiska agendan om fri och öppen invandring på Europas skattebetalares bekostnad.

  Gilla

  • Tomas

   Och då är väl inte anhöriginvandringen medräknad. De ensamkommande och föräldralösa ”barnen” har väl helt plötsligt fått en massa släktingar. En del av dem har ju till och med blivit föräldrar.

   Gilla

 • Roland Salomonsson

  Tur för Sveige att Danmark är ett land där sunt förnuft råder. Nu skyddar Danmark Sveriges gränser åt oss. Gissar att de flesta av de 14000 numera ankommer via färjorna från ”vilda” Tyskland.

  Gilla

 • Jhonsson

  Och våra politiker är tio gånger dummare än de danska!

  Gilla

 • Fredde

  Senast jag passerade gränsen mellan Sverige och Danmark träffade jag flera ”svenska” familjer som skulle åka hem och hälsa på släkten i MENA-landet

  Skulle de göra det om de skulle bli dödade vid ankomst? (som det hävdas av PK-maffian..)

  Nej, dessa lycksökare ( ”barn”…) som strömmar in i Sverige lever inte under hot, de skulle inte bli dödade i hemlandet, de vill helt enkelt ha ett bekvämare liv.

  Sen blir dom krimininella här och blir istället dödade här av nån annan lycksökare…

  Gilla

 • Carl edström

  Fy fan vad arg jag blir.Jag vill inte betala för dessa individer.Mina skattepengar ska gå till Svenskar som har det svårt.Ska det vara så svårt att förstå det.
  Jag hatar våra makthavare som gör så mot oss Svenskar

  Gilla

 • NisseBerra

  Ja, det har ju varit svängdörrar sista 25 åren…. Gå ut på Drottninggatan och området runt T-Centralen. De är så nedlusat med negrer och araber det bara kan bli. Fy fan vad äckligt på ren svenska….

  Gilla

 • gamgubben

  Det nyttjar inget till att skriva här, tala med de oupplysta och få dem att rösta SD vid nästa val. Det hjälper att få de andra partierna att nyktra till, när deras mandat sjunker.

  Gilla

 • Nisse

  Landet kosta gratis kom hit här kan du bära dig åt hur du vill. Om du har tre barn och fru får du eget hus samt 28300 kr bidrag i månaden utan arbete. Den Svenska regeringen önskar att Sverige skall på lång sikt bli ett muslimskt land. Snart byggs det moskeer i alla kommuner

  Gilla

 • Suzie

  Att inflödet av bidragsmigranter från mena minskade i Sverige i början av 2016 berodde inte på Sverige och den påstådda åstramningen som socialistledaren Löfven och övriga sjuklöverligan helt fräckt och utan konsekvensanalys stod och blåljög svenska folket rakt upp i ansiktet om.Socialistjuntan och deras symbios msm räknade kallt med att svenska folket är så korkat och okunnigt så de int skulle ta reda på fakta själva och inse att det bara var rökridåer och lögner och mera lögner,för att söva och döva folket än mer.Ingen åtstamining alls,inga riktiga gränskontroller,och de som gjordes var i huvudsak kontroller på svenska och danska pendlare mellan Malmö och Danmark som såg väldigt skandinaviska ut medan man lät mörkhyade misstänkt asylsökande/illegala passera okontrollerade.
  Anhöriginvandringen fortsätter precis som förut ingen åtstramning alls där,tut blir förlängt och kommer bli put efter några år.De ljugande afghanska vuxna männen får fortsatt inträde till gratis nöjesparken Sverige som förut och nu får de tom ta hit sina egna barn och fruar som de lämnat i hemlandet,galenskaperna har inga gränser och politikerhelvetets lögner har heller inga gränser ,det är handling som gäller inte ord ord ord och politkerhelvetets handlingar visar på tvärtemot vad de stått och ljugit svenska folket i ansiktet om,inflödet av ockupationsmakten från mena kommer fortsätta liksom den grova brottsligheten som följer med invasionen kommer fortsätta öka ända tills svenska folket fått nog och gör uppror och avsätter folk och landsförrädarna eller så går folket och landet under,svenska folket måste göra valet och det nu.

  Gilla

  • Johan

   I den mån inflödet minskat är det inte tack vare svenskt agerande utan hinder på vägen, utförda av stater mellan Medelhavet och Nordeuropa. Alltså trots svensk politik.
   Sverige agerar uppenbarligen konsekvent för att gå i frontlinjen för New World Order.

   Gilla

 • Lena

  I det enda land vi svenskar har, så finns det grupper aggressiva grupper som hatar oss.
  https://detgodasamhallet.com/2017/08/31/gottsunda-haller-pa-att-fucka-ur/

  Gilla

  • Suzie

   Bodde i Uppsala för 25 år sedan och redan då var Gottsunda ökänt för att vara stökigt men det var ingenting mot för vad det utvecklats till idag , vi var många Uppsala bor som såg och förstod att Gottsunda utvecklades åt helt fel håll men oansvariga politiker brydde sig inte då och blundande för alla varningstecken och gjorde som de gjort i över 40 år i Sverige fyllde på med mer och mer och ännu mer import av människor från samma dysfunktionella klankultrer i mena.Så det har inte funnits och det finns ingen politisk vilja att göra annat än ödelägga landet bit för bit tills hela Sverige är laglöst land,anarki och kaos precis som den politiska agendan var och är och utan msm skulle detta aldrig kunnat genomföras så framgångsrikt .

   Gilla

   • Lena

    Så sant Suzie, dessutom så tror jag att inte endast viljan saknas utan det saknas mod, kunskap och inte minst kärlek för sitt land.
    Girighet och att sitta kvar vid köttgrytorna är en drivkraft, att låta en nation ”gå under” betyder inte så mycket, jaget är viktigast.

    Gilla

 • gamgubben

  Det är ju för att vi i Sverige tror oss vara humanare än danskar, tyvärr också dummare.

  Gilla

 • ossie

  Inte konstigt Danmark har ju halverat bidragen men här är det bidrag som gör det ointressant att arbeta och total kravlöshet. Undra på att blattarna söker sigtill budragsparadiset No 1.

  Gilla

 • Johan

  Vilken åtstramning? Har passerat gränserna åtskilliga gånger senaste året och aldrig sett några som helst aktiviteter.

  Gilla

  • Mia

   2015 tog Sverige emot 163.000 asylsökande på ett år och nu drygt 13.000 på ett halvår så en kraftig åtstramning har det blivit.

   Hur många som fått/får uppehållstillstånd vet jag inte.

   Gilla

   • gamgubben

    Mia, hur många anser du att vi klarar av per år?

    Gilla

   • Mia

    Jag förklarade fakta och ingen åsikt.
    Men eftersom jag vid flera tillfällen sagt att Sverige tagit emot fler än vi klarar av, så tycker jag man helst ska göra en paus i mottagandet.
    Den som tar på sig en uppgift som den inte behärskar, antingen det är ett land eller en person, kanske annars gör en björntjänst.

    Gilla

   • Mimi N.

    ”Mia”
    I mitt hemland kallas individer som du för figurer utan peppar, utan salt, bråte som monument över förspillda liv. Var och en kommunist är ett förspillt liv.
    Take your ideas, and explanations and shove ‘em ! You’ve got no sense of humour at all. Get a job instead, a real job. Or else, get out of here – this is STILL the country of the Swedes. And don’t get argumentative with me !

    Gilla

   • Mia

    Av någon anledning har du hakat upp dig på mig.
    En vuxen person som sysslar med mobbing och blir allt elakare i sina kommentarer.
    Från och med nu ignorerar jag dig totalt så det är ingen mening med att du fortsätter den här förföljelsen.

    Gilla

   • Tony

    Vet du möjligen hur många som inte fått uppehållstillstånd, men som befinner sig här ändå?? Du som lotsar att du har koll på läget?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: