Media, nyheter och prioriteringar


MEDIA. Igår tittade jag på SVT Rapport klockan 19:30. Inte ett ord om att en polisman utsatts för mordförsök och blivit knivhuggen på Medborgarplatsen i Stockholm. Inte ett ord trots att det finns en hotbild mot polisen i området. 

Inte ett ord om att den gripne gärningsmannen verkar vara en asylsökande marockan som själv uppger sig vara 17 år men vittnen sa att han såg ut att vara i 30-års åldern. Inte ett ord om att det finns en moské på Medborgarplatsen som låter kriminella marockanska så kallade ”gatubarn” övernatta där och att moskén har kopplingar till Muslimska brödrasskapet.

Ännu vet vi inte av vem och varför polismannen angreps men efter terrorattentaten i Åbo, Barcelona och på andra håll är nog allmänheten intresserade. Men tydligen inte SVT.

I onsdags rapporterade Sveriges Radio Studio Ett om en tjänsteman på Migrationsverket som arbetade i Kabul, Afghanistan. Tjänstemannen sa att det fanns ett mottagningscentrum för ”ensamkommande” som avvisats från Sverige där de fick mat och bostad i början, men det stod tomt. De ensamkommande möttes av släkten när de anlände till Kabul. Om detta har jag inte lyckats finna en enda liten notis, det är anmärkningsvärt och av stort allmänintresse eftersom det från alla håll och kanter bestämt hävdas, allra mest från ensamkommande själva, att tillbakaskickade ensamkommande till Afghanistan förföljs, misshandlas, fängslas, alternativt skjuts ihjäl på fläcken. Vem ska man tro på: en svensk tjänsteman som inget har att vinna på att ljuga om hur han upplever situationen i Kabul eller en ensamkommande som har allt att vinna på att ljuga om sin ålder, bakgrund, hemland och den hemska framtid som väntar om han skickas tilllbaka till Afghanistan?

I morse hade SR Ekot som en av de första nyheterna att invandrare har svårt att få jobb, speciellt om de inte kan svenska. Det är naturligtvis sant men knappast en nyhet.

-Pettersson skulle helt klart prioritera lite annorlunda än de etablerade och ”seriösa” medierna. Jag kanske skulle ha rapporterat om att det inte varit någon skottlossning i natt, i varje fall som jag vet om och det är en riktig nyhet…


12 responses to “Media, nyheter och prioriteringar

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  MSM:s konsekventa förtigande och obstinata vägran att förmedla verkliga nyheter är inget mindre än medveten medhjälp till de ständiga samhällsattacker som utförs, vilket tveklöst gör de moraliskt defekta mediemanipulatörerna medskyldiga till brott.
  Andreas.

  Gilla

 • Dan

  Det är tyvärr varken första eller sista gången ”Pravda” tendenser förekommer i ”STATLIG SVENSK TV och RADIO”. När ett rövargäng från Östberga-trakten försökte storma KS Akut och samtidigt attackerade vakter och polis, ett enligt mig mycket allvarligt brott, då väljer man att helt strunta i detta! Det har gått från att dölja identiteten på migrant-brottslingar, till att helt lämna ute brottsligheten.

  Inte konstigt att det kan sitta en del fågelholkar ute i Sverige och hävda att den s.k. migrationen är både lönsam och inte dras med hög kriminalitet!
  Kim Jong-Un framstår som en nybörjare inom propaganda i jämförelse med ett svenskt media-bolag som ska vara både oberoende och sakligt.
  Att de sen finasieras av oss skattebetalare gör inte saken bättre.

  Låt oss välja om vi vill se på Svt, lägg det bakom betalvägg och sluta joxa med sändningstillstånd, så kanske vi får ett normalt medieutbud på Tv-sidan genom privat regi!

  Gilla

 • eva

  SRP1 nämnde detta helt kort och tillfälligt, insmuget bl.a. andra nyheter. Att det var ett gatubarn från Marocko nämndes såklart inte!!!!!!!

  Liked by 1 person

 • anne b rat

  Läs gärna min kommentar under Pettersons rubrik: ” Troligen har många liknande tankar”, vilken klart belyser PK-sverige idag!

  Gilla

 • Kent

  SVT styrs av vänsterextrema krafter och de har en egen agenda.

  Gilla

  • Bosse

   Och den nya chefen för Nyheterna,Charlotta Friborg går i sina företrädares fotspår. Lögner, förvanskningar,åsiktsförtryck o.s.v. Men dom visste säkert om vilken hon var så hon skulle passa in i Stasi TV

   Gilla

  • Stenbock

   Ja och ett språkbruk som ligger kvar från förskoleåldern…
   En typiskt inlärd klyscha finns i dag i ett av PK-organen:
   ”Moraliska personer handlar i city-Sparsamma (läs inte moraliska) föredrar Köpcenter !
   Detta troligen nedplitat av någon från dem,som säger sig inte skilja på ”vi och dom”…
   För att ni skall förstå innebörden,sker det i min lilla stad,just nu en enorm,aldrig tidigare skådad butiksdöd i ortens centrum.
   Orsaken till detta är att de styrande i M,tvingas dansa efter de ”gröna kommunisternas” pipa,genom deras koalition.
   Gator avsmalas,P-platser borttages,och trafiken (som delvis finns kvar) tvingas åka runt som i en labyrint,för att nå de centrala små specialbutikerna. Istället omdanas stadscentrum till en grön oas !!!

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Däremot ägnades halva sändningen åt att gråta över en stackars eritrean som hade övergivit fru och en massa barn i Eritrea och nu ville ha dom till bidragsparadiset Costa Gratis, trots att dom inte hade pass!

  Nån landsförrädare från Röda Korset drev deras fall!

  Gilla

 • Suzie

  Bombtillverkare till sjukhus efter förgiftning – Sala.

  Det här har vi inte sett systemmedia skriva om,vilket de borde göra med stora rubriker,men då msm jobbar stenhårt på Sveriges undergång sedan decennier så ligger det inte i deras intresse att inoformera svenska folket om detta som har ett mycket stort allmänt intresse och av vikt för rikets och folkets säkerhet.Vi måste slå vakt om och slåss för alternativa medas rätt till exixtens och utgivning av relevanta och viktiga nyheter.Flashback är också hotat.

  https://www.flashback.org/t2868855

  Gilla

 • GO

  Marockanskt gatubarn
  Knivhugg på en polis
  Höst så det är skönt att komma in i värmen i fängelse
  30 år enligt vittne i Aftonbladet
  Typiskt gatubarn..

  Gilla

 • Joy

  Den enda makt i landet i fredstid som har våldsmonopol och ska upprätta säkerheten, angrips, Polisen, och det är en icke- nyhet och en bagatell. På bästa sändningstid dessutom.

  Sverige är en failed state, rasar samman mer och mer. Flaggan på Sergels torg visar på den djupa sorg vi känner. Dödsryckningarna har sannerligen börjat och eskalerar.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Det är märkligt,Trollhätta atacken blev offentligt , Pojken Petterssons namn var på alla löpsedlar rätt omgående.Den som knivade polisen vet vi fortfarande inget om.Florerar ryckte att det var marockan,men varför talar man inte om det är invandrare som begår brott.Det blir inte mindre brott om man inte talar om det.Stutts mentalitet,det är som byfånen svetsarn försöker förtiga alla problem som han och moderater ställt till.Tack för mig ADOLF

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: