De flesta ”ensamkommande” möts i Kabul av familjen


INVANDRING. I snart fyra veckor har ett antal unga ljugande män protesterat på Medborgarplatsen i Stockholm. Kravet de har är att slippa bli utvisade trots att de fått sin sak prövat i flera instanser och att de saknar asylskäl enligt lagen. Många av dem har också ljugit om sin ålder och sin bakgrund. 

I dagens Sveriges Radio Studio Ett tyckte Anders Lindberg på Aftonbladet att de så kallade ensamkommande från Afghanistan ska få stanna i Sverige av humanitära skäl eftersom dom varit här så länge och rotat sig i landet och lärt sig språket.

Kanonförslag. Det är bara för en asylsökande eller papperslösa illegala som fått avslag på sina ansökningar att hålla sig undan till dess man bedöms få stanna av ”humanitära” skäl. Det vill säga man har hållit sig undan tillräckligt länge.

I Studio Ett framträda också en representant från Migrationsverket, Terge Torvik, som vistats nio månader i Kabul. Han berättade intressanta saker som inte hörts tidigare i svensk media.

Det finns ett mottagningscentrum i Kabul dit återkommande och avvisade ensamkommande kan få mat och uppehälle den första tiden. Centret har 100 platser, uppgav Migrationskillen, och tillade: Centret står för det mesta tomt då de flesta ensamkommande som skickas tillbaka till Afghanistan möts på flygplatsen i Kabul av familjen eller nära anhörig.

Där ser man. Jag som alltid trott att varenda tillbakaskickad ensamkommande sköts ihjäl så fort dom satte foten på Kabuls flygplats. Det är åtminstone den historien som berättas i media och av ensamkommande själva.

-Pettersson säger hej då till afghanerna, de har fått avslag, de har fått tillstånd att demonstrera mellan klockan 08 och 22 på Medborgarplatsen. De har inte fått tillstånd att övernatta, laga mat och sätt upp tält. De bryter hela tiden mot lagen…stackars barn…

 

 


17 responses to “De flesta ”ensamkommande” möts i Kabul av familjen

 • Elsa

  Det går semesterflyg från Arlanda varje dag.

  Gilla

 • Bara femton afghaner skickas hem idag | Petterssons gör skillnad!

  […] De flesta ”ensamkommande” möts i Kabul av familjen.  […]

  Gilla

 • Media, nyheter och prioriteringar | Petterssons gör skillnad!

  […] onsdags rapporterade Sveriges Radio Studio Ett om en tjänsteman på Migrationsverket som arbetade i Kabul, Afghanistan. Tjänstemannen sa att det […]

  Gilla

 • jgarn

  Skicka hem, vadå skicka hem med flyg som vi får betala. Dom får ta sig hem på samma sätt som dom tog sig hit. Ställ dom på gränsen och fota dom i röva med ett försvinn.

  Gilla

 • Argus

  Har familjen åkt tillbaka från Iran för att möta de små liven? Det kan man kalla föräldrakärlek. 😉

  OnT: Tydligen går det bra att resa till och från Afghanistan efter eget bevåg. Visserligen är Iran ett nästan lika stort rövhål som Afghanistan men ”dödspatruller” förutom regimens egna tillåts inte.

  Gilla

 • susanna

  någon mer än jag som har reagerat på att SR på sin hemsida mer eller mindre varnar för att reportaget är objektivt är det för att de är rädda för att få afa efter sig för att de berättar att det inte är alla delar i afganistan som är farliga att vistas i

  Gilla

 • Lena

  Jag har noterat en attitydförändring till ickesvenskar i min lilla stad, galna svenska kvinnor som tidigare log hult mot ickesvenska barn i affärer och på torg, tittar allt oftare bort och skyndar förbi.
  Kanske bara en tillfällighet men jag tror och hoppas inte det !

  Gilla

 • GO

  Ok då kan vi väl lägga den här diskussionen till handlingarna, skicka hem dom som har fått avslag samt att vi borde ta och backa bandet genom att gå igenom dom dom har fått uppehållstillstånd genom att Ålderstest och är det fel så river vi tillstånd och skickar tillbaka dom med
  De som uppfyller kraven, dvs minderårig kan inte ta hit några anhöriga för då faller förutsättningarna. Vi kan inte älta detta längre

  Gilla

 • Fredde

  Och i morgon vill vi se att TT har skickat ut följande mening:
  ”De flesta ensamkommande som skickas tillbaka till Afghanistan möts på flygplatsen i Kabul av familjen eller nära anhörig.”

  De flesta svenska tidningar publicerar det, och svenska politiker instämmer i faktan.

  Det kommer att hända samma dag som solen går upp i väster. Dvs: aldrig…

  Gilla

 • centurion

  Nu är valrörelsen redan i full gång. Häromdan var det östersjö-valfläsk och idag kommunisten Sjöstedt som raggar förstagångsväljare med att lova fria bussresor till ungdomar. Men inte till pensionärer. Nä, de har så pass mycket större förstånd än att rösta vänster, så det vore ju bortkastat. Muhammed har ju förresten redan fria resor och all inclusive. Och en sak till: Hur länge får det heta val-FLÄSK ?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Jag har läst rätt mycket på engelska. Kommer jag nu att bli erbjuden medborgarskap i England och USA samt Australien?

  Gilla

 • Bror

  Egentligen kan vi inte klanka på ”barnen”, utan vår ilska måste rikta sig åt rätt håll, dvs våra politiker och myndighetspersoner, i det här fallet först och främst polismyndigheten. De är tillsatta för att upprätthålla lagarna, men bryter själva mot dem utan represalier!

  Vi befinner oss nu i ett totalt moraliskt sönderfall som kommer att eskalera från denna punkt!!

  Gilla

  • Hönsmamman

   Det finns ingen anledning att inte rikta kritik även mot arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer.

   Gilla

  • Kapten Bölja

   Det är inte bara politiker man skall rikta
   sin ilska emot , värst är nog trots allt
   journalistkåren som får 20 åringar till baarn….

   Gilla

   • Stenbock

    Ja där har du helt rätt…Om nu inte dessa vore fullständigt obildbara,ett bra förslag !

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: