Sveriges försvarsminister bär en palestinsk order offentligt


DÅLIGT OMDÖME. Sverige har inte något ordensväsende för egna medborgare med undantag för kungahuset och de utsedda får nöja sig med utländska dekorationer.

Socialdemokrater har en oskriven regel om att inte bära ordnar offentligt, men den regel bryts då och då och det kanske är trevligt. Men valet av vilka ordnar man bär säger också en del. I samband med att ledaren för den palestinska administrationen Mahmoud Abbas besökte Sverige i februari 2015 så förlänades bland andra försvarsminister Peter Hultqvist (S) den palestinska förtjänstorden för sina exceptionella insatser och hängivenhet för den palestinska saken. Han har sedan setts bära den offentligt, bland annat på en kungamiddag i mars i år.

Att man av diplomatiska skäl tar emot en utmärkelse är en sak, även om det är från en hittepå-stat som Palestina. Men vilka man sedan väljer att visa upp är en annan. Och det är ingen tillfällighet att Hultqvist visade upp förtjänstorden.

I samband med att han erhöll den sade han till Dalarnas Tidningar att han varit djupt engagerad i Palestinafrågan ända sedan han var ung SSU:are. Han drev också på bildande av och blev ordförande för den svensk-palestinska parlamentarikerföreningen. Han har inga problem att uppfattas som en vän av Abbas, vars mandatperiod som palestinsk president tog slut för åtta och ett halvt år sedan och nu i princip leder en diktatur på Västbanken.

Att Hultqvist öppet visar sina sympatier så här är månne inte underligt, givet att Sverige ju erkänt en palestinsk stat.

NWT.se

-Pettersson vet inte om Israel delar ut några medaljer, och om de gör det har knappast någon svensk i den nuvarande regeringen fått någon, men man kan alltid fundera på vilket liv det blivit om Sveriges försvarsminister gått på kungamiddag med en israelisk medalj på bröstet…

Peter Hultqvist med palestinsk förtjänstorden. Foto Claudio Bressciani/TT


9 responses to “Sveriges försvarsminister bär en palestinsk order offentligt

 • jgarn

  Sosse = idiot.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Ack, hur tvingas icke folket skämmas ända in i själen över sina propalestinska praktfnask till portalgestalter!
  Mig synes det förefinns ett akut behov av lagstiftning mot prostitution i detta infernaliskt invaderade land, styrt av dess borna fiender och där varje ansats att kasta det i gapet på själve satan belönas med ståtliga kraschaner och offentliga erkännanden från den proglobalistiska panegyrikens prestigefyllda parnass.
  Andreas.

  Gilla

 • Mjölner

  Abbans Hutqvist, du är en tomhylsa i alla fall, samvetsöm och allt men helt utan smak och finess. Sosseriet har framfött många lustigheter, va.

  Gilla

 • Grune

  Angående IP-skandalen.
  Vad gör Sverige i FN:s säkerhetsråd?????
  Dom kan ju inte ens sköta skärheten i Sverige, hur skall dom då kunna vara med och bestämma om säkerheten i världen??????

  Gilla

 • :)

  Det måste väl betraktas som förräderi att drapera sig i terroristers hederstecken!

  Nu går det inte att skylla på att han va naiv, karln måste ju va efterbliven eller utsatt för ett ”practical joke” (isf av Ian Wachtmeister 😜 )

  Gilla

 • Kent

  Och han är en av de populäraste ministrarna.
  Löfven har antingen otur eller extremt dåligt omdöme när han utser ministrar eller så är han inte bättre själv.
  Nya ministern Helén Fritzon klampade i klaveret direkt med att avlysa ett planerat möte med sin norska kollega med hänvisning till att hon ville inte delta i den norska valrörelsen och sedan påstå att av polisen områden bedöma som utsatta var rent nonsens.
  Sådant snack har ju gått i Kristianstads kommuhus men om det håller på riksplanet är verkligen tveksamt.

  Gilla

  • Lena

   Vem vet kanske har Stefan L blivit lovad att få låna den vid speciella tillfällen, vilka vågar jag inte tänka på.

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Han är lika smart som byfånen svetsarn.Försvars minister som gjorde vapen fri tjänst.Det säger allt om socialdemokratiska regeringen.Då kann man snacka om fel man på rätt plats Eller? MVH Adolf

  Gilla

 • Falköga

  Ytterligare ett skäl för misstroendevotum-

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: