Den som hjälper asylsökande som fått avslag ska kunna straffas


INVANDRING. Asylsökande som fått avslag ska hotgranskas, riskpersoner ska sättas i förvar och civila som gömmer papperslösa ska straffas. Det är Finlands regering överens om i princip, men flera detaljer är oklara.

Hjälper man en person som fått avslag på sin asylansökan att gömma sig undan myndigheterna ska man framöver kunna straffas. Det beskedet lämnade regeringen i anslutning till budgetöverenskommelsen.

– De som har fått avslag på sin asylansökan ska hotbedömas, och vid behov sättas i förvar. Och så ska det bli tydligare straffpraxis för att inhysa människor som uppehåller sig illegalt i landet, säger Simon Elo som leder Blå riksdagsgruppen.

Hotbedömningen kompletterar det asylpolitiska programmet från 2015. Processen ska påbörjas i höst.

Regeringen säger att en individ som vid hotbedömningen klassas som potentiellt ska kunna tas i förvar. Många har påpekat att det är möjligt att ta farliga personer i förvar också med dagens lagstiftning.

– Jo, men jag tänker mig en situation lik den i Åbo. Polisen hade fått ett tips om att den misstänkte radikaliserats. Kan man framöver konstatera att det finns belägg för sådana misstankar ska personen tas i förvar, säger Elo.

 

Mer eldfängt är att det ska bli straffbart att hjälpa asylsökande som fått avslag, så kallade papperslösa, att gå under jorden och stanna här illegalt.

Läs mer på HBL.fi…gratis men du måste registrera dig

 

-Pettersson ser att en del anser att vi i de rika länderna har råd att ta emot fler och det stämmer säkert, frågan är hur länge. Exempelvis har Uganda tagit emot 1,3 miljoner flyktingar från grannländerna och jag tror det är bättre att försöka hjälpa till där så inte Ugandas flyktingar reser vidare norrut…


11 responses to “Den som hjälper asylsökande som fått avslag ska kunna straffas

 • Lena

  Nu blir det ”bråda dagar” för dessa organisationer…………..
  http://globalportalen.org/amnen/manskliga-rattigheter?gclid=EAIaIQobChMI_uSLp6eD1gIVlIKyCh2dVgpcEAAYASAAEgJt6_D_BwE
  För varje dag som går så får man reda på nya tokigheter.

  Gilla

 • Grune

  Varför gömmer den kristna Svenska kyrkan islamistiska kriminella i kyrkan. Den s.k. kyrkofriden måste avskaffas så att polisen kan gå in i kyrkan och hämta de grovt kriminella som göms där och sätta prästen i fängelse.

  Gilla

 • ruben

  Ungefär som att främmande folk tar plats på på sjukhus, så att andra behövande, som under en livstid betalt för vården inte får plats.

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Kom ihåg att det är den globalistiska eliten som ligger bakom all invandring och våra politiker endast är djur i deras cirkus men icke desto mindre är de ansvariga inför sina väljare och om de inte vill reagera så måste vi i så fall alla samlas och uttrycka våra åsikter så att de får genomslag innan de hinner förbjuda alternativ åsiktsbildning

  Gilla

 • Hönsmamman

  I Sverige tvingas alla andra på straffet att betala för deras uppehälle.

  Var Stefans mor och morfar nazister? Med tanke på att beteende är genetiskt styrt till stor del så borde ett extra getöga hållas på honom?
  Hans utfall mot sd – är det ungefär så nazister adresserade judarna?

  Varför försöker han begränsa förståndiga och begåvade människors tillgång till makten? Varför försökte nazisterna blockera judarnas samhällspåverkan?

  Finns det tydliga paralleller?

  Är han värre däran än han själv förstår?

  Gilla

 • Jocke

  Detta är inte alls sant.
  För det första Hbl är en tidning som är en av de som stödjer invällning mest i Finland. För det andra är Hbl Den Svenska Folpartiets tidning, partiet är likaså en av de som stödjer invällningen mest.
  För det tredje tillåter lagen redan idag alla dessa årgärder men de har inte tillämpats dels på grund av att de rögröna och Svenska Folkpartiet är emot samt en hel del tjänsteman vill inte tillämpa lagen.
  Här har tom präster öppet hindrat polisen i sitt arbete utan påföljd. Däremot så har invällningskritiska arresterats när de har tagit video på öppet torg utan det lilla minsta våld eller störande.
  För det fjärde, regeringen för väsen av detta för att stödja De Blåa vilka har fem ministrar i regeringen, men endast 18 platser av 200 i riksdagen. ( De Blåa är en grupp, ca hälften av riksdagsledamöter från Sannfinländarna vilka hoppade av partiet efter att Jussi Halla-aho valdes som ny ordförande efter Timo Soini.) Denna grupp har i gallupper får 2 – 3 % av väljarna medan Sannfinländarna ligger på ca 8 %. De Blåa skall visas mera invällningskritiska för den stora allmänheten för att plocka röster från sitt forna parti.

  Gilla

  • finlandssvenskan

   Håller med dig om Hbl och SFP, men tror nog att regeringen har så hårt tryck på sig att dessa reformer blir av. Men vi får vänta på detaljerna.

   Gilla

 • age

  Det är ju massvis med människor som drabbats av översvämningar och stormar, i Kina, Bangladesh – och USA m. fl. länder.
  Vi har ju plats för dem alla enligt vår regering.
  Vidare finns mängder med fattiga människor som det är synd om.
  => Vi tar hit dem alla!

  Gilla

 • larslindblog

  Ja…”flyktinggömmare” skall dömas till minst 6 mån. fängelse . Oavsett om dom är av Expressen hyllade nunnor , vänsterextrema ,eller pingstpastorer…

  Gilla

 • Jhonsson

  I Sverige får de väl belöning eller?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: